170

w

преди 14 години

Абсолютно си прав за недостига. Ти би следвало да имаш същите права, които имат тези на които децата са им в градините. Но аз все повече се замислям, че има някаква неяснота в случая. Фандъкова казва, че има 36 000 деца в общинските градини. Издръжката на детските градини била 32 млн лева. Т.е. 888 на дете. Очевидно инфото не е достатъчно. Но дори и 355 лв да е както пише в другите медии пак не излизат сметките.

169

ние сме в частна

преди 14 години

Не не ме е срам да се съгласявам, аз плащам по 500 лв. на месец, за да ходи детето ми на градина, да се развива и да има социални контакти, а заплата та ми чисто е 800 лв, направи си сметка какъв процент от нея отива за градината. И ти и аз плащаме данъци и сме съвестни граждани на Републиката, след като за твоето дете има място в ДГ искам и за моето да има. Т. е. не искам, А ТРЯБВА ДА ИМА!!!

168

WOW

преди 14 години

AIDE PO4NAHA VI.................. KAK E 4 MILIONA EDNA DETSKA GRADINA TUKA V PLOVDIV MOL DIGAME ZA 3 MILIONA HAAHAHAHA

167

Анонимен

преди 14 години

mnogo mnogo BOLNO obshtestvo .vseki roditel bi iskal nai dobroto za svoeto dete NO ne vseki moje da si go pozvoli.ZATOVA priveligirovanite da si vodqt svoite kudeto mogat i da ne se obajdat .

166

до 155

преди 14 години

Народа е съвкупност от пораснали индивиди и всеки трябва да се грижи сам за себе си.Съгласен.Но тогава не трябват нито управници, нито данъци.

165

Бончо

преди 14 години

Да бе да, ще да ги дам тези 100 лева аки го имам! Не ви ли е срам да се съгласявате с подобни неща... Ако искам да давам 100 и кусур лева, ще си запиша детето в частна детска градина, хем групите са с по-малко деца...отколкото общинските...

164

w

преди 14 години

Знаете ли какво се сетих. 355 според Фандъкова е издръжката на едно дете. В частните градини - скъпите, таксата е около 600 лв. Но пък там децата са двойно по-малко. В крайна сметка се получава, че изръжката е една и съща. Само дето заплатите на "госпожите" в частните не е като на другите :) Пак има нещо гнило в цялата работа.

163

7777

преди 14 години

Ne rabotish- decata w kashti,ili palna taksa,taka e socialno sprawedlivo.

162

ние сме в частна

преди 14 години

ДА! ДА! ДА! Твърдо съм за повишаване на таксите. Това е смешно - 40 лв!!! Нека да ги увеличат, за да е по-висок стандарта в градината. (И да е абонаментна такса - ходиш, не ходиш - 100 лв. на края на месеца.) А и най-важното - да има пари за нови градини! Аз си плащам данъците, със съпруга ми се осигуряваме на високи заплати, а за нашето дете няма място в държавната градина, за какъв равен старт на децата ни говорим и за какви равни права?

161

до 159

преди 14 години

100 е едно, 200 и кусур - съвсем друго. Да, трябва да има повишение на таксите. Обаче всичко да отиде на гърба на родителя, е извинявай, ама това е наглост?! Нали точно затова плащаме данъци, за да има общински детски градини за децата ни?

160

123

преди 14 години

Това е държавна детска градина и ТРЯБВА да бъде субсидирана от държавата така, както е навсякъде по света - държавните детски градини са много ефтини и обикновено няма места, за разлика от частните.Моите деца са вече големи, така че това не ме засяга пряко, но ми омръзна от вдигане на цени и то все за наше "благо".Госпожо Кмет, помислете върху такса "ходене по улицата". Предшествениците ви просто не са се усетили колко народ върви по улиците и как ежедневно ще пълните хазната.

159

Анонимен

преди 14 години

Ами не го водя, защото 5-600 вече ми е много, а и стандарта не е кой знае колко по-различен. Водя малкото на държавна градина и си плащам за каквото трябва, плюс ходя и ремонтирам каквото мога по градината. Ако направят таксата 100 лева например, това не е стандарта на частна градина. А замисляте ли се за колко пари на месец лелките сменят *** памперси на децата ви?

158

Sturmfuhrer

преди 14 години

Направо обричат България! Тъкмо раждаемостта малко се повиши и ГЕЙРБ се появиха... Все пак, нали плана е до 2060 да няма България...

157

жамбаз

преди 14 години

от заглавието не разбрах за 225 ги продават ли,купуват ли,щот пише че толкова струва???

156

vvv

преди 14 години

Do w.Zaplatite sa po 410/470lw na gospoja i 240lw na lelka,na zaplata sa direktor,pedagog,obshti rabotnici,paradjii,s4etowodstwo,muzikalen,pera4ki i pr..sigurni li ste,4e decata sa 26,zashtoto pod 32 deca ne se namira grupa.

155

Анонимен

преди 14 години

Кой и как е направил така, че да страда народа?Втълпили са ви, че народа е някакво бебе, дето някой трябва да храни и да му сменя памперсите... Народа е съвкупност от пораснали индивиди и всеки трябва да се грижи сам за себе си. Ето сега има избори, избирате си управници и бутате напред. На вас все някой ви е виновен... Който и да изберете, като няма производство и не се върши полезна работа резултата ще е същия.

154

до анонимката от 149

преди 14 години

Частните градини имат друг стандарт, общинските градини трябва да са за всички деца, така че да могат всички родители да си ги позволят! Ти си води детето на частна като можеш, някои не могат!! Но да направят общинските градини с висок стандарт като на частните, аз съм против! И много хора са като мен!

153

Един бивш мой

преди 14 години

работодател, построи детска градина за децата на работничките си. В разговор на четири очи, той ми каза, че въобще не го ивтересуват сополивите хлапета, а иска майките им да му работят по-усърдно и главите им да не са заети с паразитни мисли през деня. Е на това му се казва ДА СЪВПАДНАТ ИНТЕРЕСИТЕ И НА ДВЕТЕ СТРАНИ.

152

ИВО ДО ПЕТЪР

преди 14 години

ПЕПИ ВИЖ СТАТИСТИКАТА ЗА БЕЗРАБОТНИТЕ КАКВА Е И ЗАЩО МАЙКИТЕ НА РАБОТЯТ ,МНОГО МАЛКО СА ТЕЗИ КОЙТО НЕ РАБОТЯТ И СЕ РАЗКАРВАТ ПО УЛИЦИТЕ ,305000 ОФИЦИАЛНИ БЕЗРАБОТНИ АКО ТИ ГОВОРИ НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ ТОВА НЕ Е БИЛО НИКОГА ,ТАКА ЧЕ НА ВСЕКИ МУ СЕ БАЧКА ,НО НАПРАВИХА ТАКА ЧЕ ДА СТРАДА НАРОДА.

151

nik

преди 14 години

да попитами кмета тя колко плащаше на времето,и в каква градина водеше децата си .