54

ТТ

преди 14 години

До 44Дай гласност за такива случаи обществото да ги посочи с пръст.За токива *** затвор и отнемане на биологичното им дете.Това не са росители.Много ми е интерестно, когато порасне биологичното им дете какво ще му обяснят.Защото това не може да се пази в тайна, все накой "доброжелател" ще му каже, че е имало брат или сестра.

53

G

преди 14 години

В домовете за сираци е нещо страшно. Почти всички дечица са с изкривена психика и комплекси. Трябват страшно много усилия от страна на осиновителите за да помогнат на такова дете да живее нормално и да се откъсне от старата среда. Тези деца са видели всичко, абсолютно всичко. И ако реши някой да осинови дете трябва да е наясно с това/ изключвам малките дечица до 3-4 годинки/. Отговорността е огромна и на който не му издържат нервите да не се захваща. Покупко-продажбите стават в магазините.

52

Анонимен

преди 14 години

Щом знаеш за тези случаи в България, то ти си ги научила от медиите, не от уста на уста, т.е. и тук като се случи нещо подобно, обществото се надига. У нас тези случаи не се потулват, но дали гъркинята ще получи заслуженото? Сигурна съм, че този случай, ако беше с българка, пишещите тук със същото настървение щяха да скочат и срещу нея.

51

ТТ

преди 14 години

За кое я разбираш бе Яна???!!!!Да не би и ти да си била в нейната ситуяция????Взела дете , пък не й харесало и го върнала!!!!!!!!!!Независимо от каква националност си, това е недопустимо.Не може да осиновиш дете и после да ти писне от него.Що за безумие, все едно си на пазара "Кирков".Това да не е чувал с картофи бе мила!!!!!!Щом нямаш душа и сърце за такова нещо, просто не го правиш!

50

Е добре

преди 14 години

Аз не отричам, че има и много добри хора, които си гледат своите и осиновените деца без да ги делят. Евала на такива хора. Но има и много от другите случаи, има случаи и на семейства, върнали детето без да са си родили свое, защото забележете, много цапало. Може да не са масови такива случаи, но ги има и сред българите, а веднага се нахвърлиха върху гъркинята, не, че и тя е стока де. Момичето можеше българско семейство да го вземе, сигурно е имало желаещи, но трябва пари от чужденците да се цоца

49

Iznervena

преди 14 години

@ 46 и 48: Има и едната и другата страна на нещата. Хора, които си обичат децата и хора, които си мислят, че явно осиновеното дете е временен вариант - дете под наем. Аз лично не мога да възприема как може да изоставиш дете - в дом, след осиновяване или ако щете случайно дете загубило се в парка - да не му помогнеш да намери родителите си. Всякакви *** има, как спят спокойно такива хора незнам.

48

Анонимен

преди 14 години

Не са толкова много,колкото си мислиш ти. Това са единици. Аз също познавам семейство, на които първото дете им е осиновено, след това им се ражда собствено, но никога по никакъв повод не са ги делили. Познавам и семейство с 2 собствени и 3- то осиновено, които по същия начин не делят децата си.

47

meryj

преди 14 години

това е много стара информация

46

Е добре продължение

преди 14 години

Та това момиченце става на 13 години и на семейството се ражда дете. Те натирват момиченцето в дом, вече не им било нужно. Представяте ли си какъв шок е пък това за това дете? До 13 годишна възраст да те гледат мама и татко, да имаш семейство, да живееш добре, да те обича уж, а в един момент да се окаже, че си ненужен, вече не те искат, ти си чуждият. За тези случаи никой не пише обаче. А те са толкова много.

45

neo5

преди 14 години

Разкажи нататъка братле, стана ми интересно.

44

Е добре

преди 14 години

За този случай се разсмърдя, защото главната героиня е чужденка. Но аз знам за много случаи с български семейства, които се отказват от осиновените си деца и ги връщат в домовете. За тях обаче никой не пише. Аз знам за не един случай, когато българско семейство осиновява дете, после му се ражда собствено и решават, че вече осиновеното не им трябва, тъй де, как така чуждо ще дели храна, дрехи и имоти с тяхното? Даже един от случаите е особено фрапиращ, осиновили момиченце като бебе.....

43

Анонимен

преди 14 години

Решението да осиновиш дете, не е като решението да си купиш нова блуза! Щом се е решила на нещо толкова отговорно, ще си носи последствията! Това не е игра. Като ти омръзне и го зарязваш! Аз съм майка и понякога дъщеря ми беумно много ме нервира, но това означавали, че мога да я зарежа, защото ми е писнало?! Ей, така! Писна ми, от утре не съм ти майка... как ти звучи, а? Тази жена точно това е направила, станала е майка и като й е омръзнало просто се е отказала! Никой не казва, че е лесно, но...

42

Nasty

преди 14 години

До 39: Не съм твърдял обратното.

41

Iznervena

преди 14 години

А процедурите за бълг. бездетни семейства или самотни родители са безумни. Познавам жена, която от 4г. ходи по съдилища и не може да си доосинови детето. Грижи се за момиченцето, то живее с нея, казва й "мамо"...Догодина ще тръгне на у-ще, а още няма официално фамилно име. А няква гръцка *** си връща дедето с такси - пфф нема проблеми. Държавата и без това осигурява супер условия и грижи за сираците. Да им *** майката проста..!!!

40

Анонимен

преди 14 години

Янче, това не ти е да отидеш в магазина и да избираш кои банани са по-хубави или кой чифт дънки ще ти стоят по- добре. Децата не са стока. Всяко дете има право на обич, независимо от етноса си. Ако гъркинята е искала просто красива кукла, то тя е сбъркала сиропиталището с детски магазин.

39

Дам

преди 14 години

Точно така. Нищо не я очаква. Те и за това си правят каквото си искат. Както каза - те македонците не ни бръснат за нищо, та камо ли гърците. Хахаха, смешна държава сме.

38

Дам

преди 14 години

Точно така. Нищо не я очаква. Те и за това си правят каквото си искат. Както каза - те македонците не ни бръснат за нищо, та камо ли гърците. Хахаха, смешна държава сме.

37

яна

преди 14 години

Аз я разбирам до някъде жената.Сигурно е положила доста усилия,ама *** се е правило на интересно.На никого не му писва от хубавото.И не знам защо тук всичко се избива на някаква националистична почва.С нищо не сме повече от гърците,да знаете.

36

до 35

преди 14 години

Номер 35 когато осиновяваш дете НЯМАШ право да избираш какво да е детето. Това да не е ти е пазар за деца, че да избираш. Имаш право да откажеш предложеното ти дете или да решиш да го осиновиш, но не и да ти наредят деца в редица и да избираш. Когато едно семейство си създаде собствено дете те не могат да избират какво да се роди. Осиновяването създава отношение както при родствена връзка и дори и осиновения да не го одобряваш с нещо ще си го гледаш, щом си го осиновил доброволно.

35

Анонимен

преди 14 години

Да осъдят гръцката гражданка е все едно да чакаш от умрял писмо и от *** запис. Като знаете българските власти какви са гъзоблизци не чакайте да има правосъдие. Ние на една Македония не смеехме нищо да й кажем, а само миличко й се молихме, та на Гърция ли ще се опънем.