15

dhtldd

преди 14 години

Само който е бил учител, знае какво става в училище. От собствената си практика знам,че всеки час е сблъсък. Това е конфликт на поколението, което тотално отхвърля системата на скука , незаинтересованост и девалвация на позитивното знание. От там иде и демотивацията на учителя . Учениците имат изградени цели стратегии за проваляне на часа ( да не ги изброявам). Крайно време е системата да наложи фигурата на фасилитатора и да се сложи край на това влизане в час и даване на информация , която никн

14

Анонимен

преди 14 години

Проблема ще се реши, ако учениците се оценяват РЕАЛНО!

13

Анонимен

преди 14 години

отдавна трябваше да се направи това нещо за образ---у---ванието :DDDDDDD

12

daskal

преди 14 години

и още нещо - при направени отсъствия ( неизвинени ) или за недопустимо държание - освен плевене на двора и темподобни - да има ГЛОБА за мама и тате , а парите да се използват НЕ за заплати, а за училишето - дребни ремонти и подобни !за съжаление приказката от миналото , че тримата , които са на почит - владиката, кмета и даскала в наши дни не важи ...а би трябвало да се сещаме за нея !...

11

росица марнова

преди 14 години

отдавна трябваше да се направи това нещо за образуванието.Имам две деца синът ми завърши 2008 а дъщеря ми е 11 клас и виждам каква разлика има между поколенията.Дисциплината в училищата е 0.Но и учителите имат голяма вина защото неможе един преподавател да влиза в час само за отбиване на номер и след като не е научил своите ученици на нещо после да го изисква от тях изаедно с тях да ходи на барчета.

10

nfb

преди 14 години

otdavna tova trqbvache da e fakt..no i da se povichat iziskvaniqta za otli4en i sreden 3..ne moge vsi4ki da izklasvat..

9

daskal

преди 14 години

ИМА ЕДНО много , много важно нещо - дисциплина не само в училище - навсякъде и ...при неспазване на нормите - наказания - но и даскалите са си за бой- ако аз се стремя да покажа правилно и непправилно - в поведение и оценяване, то около 60-70 % от жените, защото са повече жени , са на принципа - да му пиша 3 , да ми се маха от главата и ...съответно се " бута" така нагоре - защото се самонаказва да ходи допълнително и да го/ги изпитва БЕЗ ДА СЕ ЗАПЛАЩА !!!

8

Анонимен

преди 14 години

Така требе, с твърда ръка и диференциран подход. Начи ако петокласник се напишка в клас, очевидно е различно от десетокласник направил същото. На петокласника памперс, на десетокласника - 10 тояги на голо ! :)))

7

ХА

преди 14 години

днешните деца са много разспуснати и невъзпитани,нямат никакво уважение към учителите. По времето на Т.Живков имахме за наказание мъмрене и смъкване на отценките с две единици,макарче тогава дисциплината беше над ниво плюс вечерен час за ученици.....

6

mi

преди 14 години

Тези които не са наясно какво представлява компютърната династия-тоест не са учили компютърна информатика с английска последователност и не са политически грамотни имат ли шанс за обучение и създаване на семейство както е в развитите итдо-арабски държави?Те все пак не са имали демократичният подход към българите,,,,,,

5

belle

преди 14 години

Подозирам, че номенр 4 идва от измислената държава FYROM, която никой никъде не брои за пет пари и която ние няма да допуснем в ЕС. Поздрави от ЕС. А ти започни с албанския , че те много-много не си поплюват и не обичат такива като вас, коиот се правят на велики.

4

Bahri

преди 14 години

Uchete che tva e oshte 5-10 i bugaristanski sha stane vtori ezik pochvate da uchite romski oficialen ezik za bugaro-tataria!!!

3

Анонимен

преди 14 години

добре че завърших иначе нямаше да видя диплома аз съм от непослушните

2

sas

преди 14 години

А наказания за мързеливи и недисциплинирани даскали ще има ли? А за такива, които всяка седмица вземат болнични без да са болни?

1

Анонимен

преди 14 години

Наказания и реални оценки за поведение. Друг начин не виждам. Преди 6 години завърших средното си образование и още тогава бяхме едни арогантни ***(аз от по-малките ***, но на моменти се държах много разпуснато) а днес като гледам са още по-зле. Мислят си, че са класи над учителите, а такова нещо няма. Учителя е живял, работил, мъчил се е да постигне нещо и ти отиваш там и го напсуваш, говориш по-силно от него в час и тнт..