155

Заинтересован

преди 14 години

У нас за съжаление се инвестира само във "вятърки". Хубавото, е че ДКЕВР задължава ЕРП-тата да изкупуват цялата енергия на всички вятърки, така, че който желае може да инвестира в тях. Според мен поне близките 50 г. ще ни трябва стабилен източник на ел. енергия - каквато е една АЕЦ, докато открият евтин източник на зелена енергия, който да задоволява цялото потребление.

154

Златко

преди 14 години

затваряйте всичко, сега ви е паднало в ръцете.закрийте я накрая тая българия, да не ви пречи.

153

анонимен

преди 14 години

Възобновяемите енергийни източници са бъдещето на енергетиката!

152

Ивайло

преди 14 години

В Англия също е имало съпротива от някои хора, но правителството им в крайна сметка даде зелена светлина за строежа на новите английски атомни централи със срок до 2018 г.! Ето и потенциалните места за тези нови английски централи -"The full list of potential locations for nuclear plants is: Dungeness, Kent; Sizewell, Suffolk; Hartlepool, Cleveland; Heysham, Lancashire; Sellafield, Cumbria; Braystones, Cumbria; Kirksanton, Cumbria; Wylfa Peninsula, Anglesey; Oldbury, Gloucestershire; Hinkley Point, Somerset, and Bradwell, Essex.

151

Златко

преди 14 години

Долни турски мекерета-Турция започва да строи две атомни централи, затова ли ние трябва да не строим?Ей такива *** глави затвориха блокове на АЕЦ"Козлодуй" като построиха румънците АЕЦ"Черна вода".

150

Пътник

преди 14 години

Напълно подкрепям мнението ти. Консумацията на ел енергия ще се увеличава за сметка на енергията от нефт, газ и въглища. Възобновяемите източници все още не могат да бъдат основен източник

149

Пътник

преди 14 години

Имай впредвид че колкото повече се протакат работите толкова по скъпо ще излезе.Реакторите имат експлоатационен срок 60год. Преди време чето един анализ че за този период ще има възвращаемост от 40-50 милиарда.

148

Анонимен

преди 14 години

Единствената безопасна атомна енергия е слънчевата. Духайте комунисти гнусни! И България има е едно много ценно нещо - природата и вие искате да го затриете червени кхмери ***!

147

Заинтересован

преди 14 години

Мерси за инфото :)))Е.ОН работят с BMW(мисля) за производство на електромобили. Един ден ще има глад за ел.енергия, както скоро ще има глад за нефт. Умните вече се ориентират и започнаха да инвестират. Китайците имат ВЕЦ, в която турбините се въртят от разликата в налягането на водата. А енерията от АЕЦ все още е "най-чиста"...

146

анонимен

преди 14 години

Абе, я се спри малко, бе ***!!!!!!!! Ти кво парите на руснаците ли да ги дадем??? Я марш в Сибир!

145

Пътник

преди 14 години

Ще се строят два блока по 1000MW. Те са трето поколение и работят както с руско така и с американско или френско гориво.Цената по догов е към 4 милиарда но според песимистичните прогнози може да стигне то 8.

144

Дон Лупи

преди 14 години

Да, така е, въпросът е към тях да се прибавят ли още 4,5 милиарда (по най-оптимистични сметки) или да се търси друго решение, ако може да се намери технически и икономически изгодно такова

143

Златко

преди 14 години

не може ли тия милиарди, дето ще ги даваме за АЕЦ, да ги дадем на Световната банка и на МВФ.Те подобре знаят какво да правят с тях.Симеон Дянков беше доста години представител на СБ в Грузия.И така ги изкара от кризата, че сега са щастливи ако имат хляб да ядат.Това ви чака!

142

Пътник

преди 14 години

Всъщност вече има подписани договори и е започната работа. Инвестирани са към 450 милиона евро, за технически проект, доставка на часто с дълъг срок на производство, разчистване и подготовка на полощадката.

141

Златко

преди 14 години

Абе, Дон лупи.Ние по вашия акъл на всеки 4 години топлата вода ще откриваме.Пак ти казвам, споко, щом ни управляват финансите Световната банка и МВФ, никакви централи няма да строимЩе строим само бърдаци, и ще изнасяме *** имиячи на чинии.

140

Пътник

преди 14 години

Според договора 49% са собственост на RWE, 51% на държавата.

139

Ивайло

преди 14 години

В Англия същата RWE (която участва и в АЕЦ Белене) , както и E.ON са част от компаниите които ще строят новите английски атомни централи до 2018 г. !The sites have been nominated by the energy groups EDF, E.ON and RWE, and the Nuclear Decommissioning Authority, which owns some nuclear sites.

138

Златко

преди 14 години

до 126.малко са .Тия докато не изтребят българите до крак, няма да се спрат.

137

Дон Лупи

преди 14 години

Да, прав сте, и новото правителство се опитва точно това да прави. Беше възкресен един проект от преди доста години, започна се някакво изпълнение, сегашните управляващи обаче поставят под съмнение ефективността му, какво пречи да се обсъдят спокойно и разумно нещата и тогава да се вземе окончателно решение. В крайна сметка става въпрос за огромен енергиен проект, който струва страшно много пари.

136

Заинтересован

преди 14 години

Това са строителните фирми, нали - френска и немска. Аз имах предвид, че се спрягаше RWE стане собственик на 51% от новата АЕЦ. Макар, като слушах сравнението между нова АЕЦ и нови блокове на АЕЦ Козлодуй, предимство имаха новите блокове. Както и да е. Арабите ще правят ток от обезсоляване на вода. В Сахара ще използват слънчеви колектори за да произвеждат тока необходим за въртене на турбините за производство на ел. за мрежата... Не искам в БГ само да лапаме мухите...