163

НЕДА

преди 14 години

без смислено редакционно обяснение клипа за Неда и подобни записи, запечатали завинаги смъртната мъка на други жертви на тоталитарния ислямски произвол. Само настойчивостта на хиляди потребители и постоянното качване на нови места на видеоклиповете, осигури кратка, неверифицирана, но разбираема и убедителна за всеки, участвал в подобни улични събития информация.С наивна слепота за обречеността на такава тактика CNN и Би Би Си до последно отказват достъп до своите сайтове за най-драстичните

162

НЕДА

преди 14 години

Facebook, Twitter и на платформата iReport свидетелства от първа ръка обикаляха света и показваха на всеки, решил да се откаже от сладката си дрямка и спестил си омекването на мозъка пред поредния ТВ-сериал, издевателствата на ислямистките опълченци и жандармерията, по същото това време солидните медии се упражняваха в общи многословни коментари, игнорирайки почти напълно раздиращите сърцето и бунтуващите ума картини на любителите репортери от Техеран.Дори YouTube многократно сваляше без смислен

161

НЕДА

преди 14 години

Къде бяха големите медии?В събота през нощта и в неделя Световната служба на Би Би Си, CNN, авторитетните немски медии, които следя, продължаваха да се надпреварват със съобщения за сблъсквания в Техеран, за многобройни ранени и за жертви, но винаги с уговорката, че това била непотвърдена от независими източници информация, че тъй като достъпът на техните журналисти бил блокиран от властите, не бивало да се прибързва със заключенията и изводитеПо същото време, когато със средствата на

160

SKITNIK

преди 14 години

ти почваш да си противоречиш, хем казваш, че американците са виновни за всичко лошо и че са съсипали останалите държави, които са по хубаво място за живеене от колкото в щатите, хем казваш че не са силна и мощна държава???

159

SKITNIK

преди 14 години

какво да ти кажа, прав си, всички са маскари ще дойдеш и ти на моето мнение, самоче, това за мързела не си прав ония въобще не са мързеливи, това ни отличава от тях, това за българското трудобюбие и за мързеливите американци въобще не ми го говори :), ако беше така, сега ние щяхме да диктуваме световния ред, истината е че в щатите от обикновенна чистачка можеш да станеш милионер ако работиш здраво, в БГ това не да стане !

158

НЕДААА

преди 14 години

Издъхна в ръцете на баща си, който не преставаше да се кае и, както по-късно се разбра, да я призовава Не се страхувай, дъще! Остани при мен, Неда!Неда обаче, застреляна от снайперист на силите за сигурност на техеранския режим, си отиде пред очите ни и ни остави безмълвни, покъртени, разярениТри дни обаче трябваше да минат преди утвърдените, академични световни медии и агенции да се осмелят да заговорят за клипа, за така конкретната и съ-преживяна смърт на горещия техерански асфалт.

157

КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ Н

преди 14 години

Кога за последен път пред очите ви е издъхвал застрелян с куршум дум-дум човек? Ставали ли сте свидетел на смъртната му мъка, виждали ли сте отблизо как вместо последни думи, от устата бликва кървав поток, а впереният му във вас поглед замръзва и животът напуска завинаги телесната обвивка?На мен и на десетки хиляди хора по цял свят това се случи в събота вечер. Пред очите ни, благодарение на изумителните способности на модерната техника и комуникация, издъхна едно младо и красиво иранско момиче

156

смешко-до SKITNIK

преди 14 години

"...куцо и сакато драпа да емигрира в щатите...", защото щатите са съсипали държавите им. Ти си направи "гений". Толкова ли не го проумя за всичките тези години.

155

Анонимен

преди 14 години

Абе *** то много аматьорски са го гримирали момичето бе, нямат ли там професионални гримьори??? И после как, като му е обърната главата на дясно, червената боя е протекла от носа наляво,бе??? После уж аматьрски снимки ат tel video отначало, пък после, кат гледам са мин 10Мpicsel от баш prof camera,бе-*** само как са изперкали на фокус някои части!!!

154

смешко-до SKITNIK

преди 14 години

Те и "социалистите" направиха перестройката, за да живеят само те по американски.Не, че преди не можеха да организират нещата така, че целият народ да живееше с по-висок стандарт. Можеха, но не го направиха. А направиха перестройка и последващо стройно крадене. Мързеливи алъчни демагози. Много ми напомнят на едни други чичковци зад океана.

153

SKITNIK

преди 14 години

сигурно за това куцо и сакато драпа да емигрира в щатите, бежанци от къде ли не, не съм чул някой да избяга в Иран , Северна Корея или Куба, може би ти ще си първия балък който ще се пресели там, щом толкова много ти харесват ? :)))

152

смешко-до SKITNIK

преди 14 години

"...аз и тука си живея по американски, няма нужда да ходя чак там..."Разбрах аз, че си живееш по американски и без да ми казваш. Личи си по по-долните писания. :-))) Какви сте прозрачни. :-)))

151

ана

преди 14 години

под 30години*

150

ана грант

преди 14 години

Преди да пишете да ви питам съзнавате ли, че това на практика е държава от деца?Младежите в Иран по 30г наброяват 75% от населението.Тази страна търпи санкции от САЩ 30 години. Последните години тези санкции са затегнати до краен предел.Младежите са податливи на изкушения повече от нас например.Те обаче не знаят и нехаят за цената която ще платят с времето.Искат достъп до сладкарницата с която ги изкушава САЩ и за която им забраняват да блянуват.Това има обратен ефект!

149

SKITNIK

преди 14 години

В криза е баба ти, стандарта им на живот винаги е бил висок и в момента също, 100 пъти са по добре от нас и от доста други държави, криза тях не ги лови, кризата им се изразя в това, че вместо да отидат тази година на почивка в Бразилия за 5000 долара, ще идат в Мексико за 4000 долара, на това ли му викаш криза, тига вече това глупости, ако имаш някой познат в щатите го питай, нечети само смешни комунистически вестници:))) ?

148

SKITNIK

преди 14 години

Е сега стига стия клишета "...*** си в америка", аз и тука си живея по американски, няма нужда да ходя чак там :))), камъка си тежи на мястото, наистина харесвам америка и ще продължа да си живея по американски и ти трябва да почнеш да го правиш, повярвай ми успеха ще ти стовари скоро ако го направиш :)))

147

смешко

преди 14 години

Супер силната Америка сега е в страхотна криза. Супер прекрасната държава всъщност не е нищо особенно. Къде-къде по-красиви държави има в света. А техният "прекрасен" начин на живот е направо кошмар. Мрът като мухи от какво ли не и заради какво ли не.Те не са в криза само, когато са във война или обират целият свят.Това да ти напомня нещо за техният изначален произход???

146

роден

преди 14 години

Неда, почивай в мир!Не знам кой е виновникът, но е отнет човешки живот заради политически интереси!Политици, които трябва да се грижат за хората, а не да ги избиват!Докога ще се търпи това?Докога хората ще измират заради чуждите интереси и ще страдат от собствената си държава.Надявам се, както беше Априлското въстание за нас, така смъртта на Неда да повлияе на хората!

145

Анчо

преди 14 години

Историята помни и по-варварски актове, другарю еднокнижник.В Украйна 4 млн. души са умрели от глад без военни действия - към 40 пъти повече от жертвите в Хирошима и Нагасаки.В самата Русия при Ленин - горе-долу пак толкова по времето на "Военния комунизъм".В България и Югославия сумарно са убити или пратени по лагери повече хора, отколкото са умрели в Хирошима и Нагасаки. В Гулаг и подобните нему лагери - много пъти повече от Хирошима и Нагасаки.

144

смешко-до SKITNIK

преди 14 години

СКИТНИК ти си американофил. Най-добре си *** в Америка. Стани американец и хвали прекрасният американски начин на живот. Ти просто си сляп и говориш абсурдни неща.Нито Америка е супер силна, нито е най-прекрасната страна в света, а да не говорим, че техният начин на живот не ми е никаква мечта.Тотално си си объркал ценностите.