121

Генчо

преди 15 години

Ако има наистина дразнещ човек коментиращ тази статия, това определено си ти. И понеже се опитваш да се изживяваш като "отваряч на очи", който знае повече от всички останали, само ще ти кажа, че това което имаш предвид се казва АГНОСТИК, а не атеист. Аре и да не забравиш пак да заседнеш втора смяна да отговаряш на всеки несъгласен с глупостите на психопата от снимката...в името на бога естествено...

120

преди 15 години

Ако някага се предизвика война това ще бъде на религиозна основа.Религиите учат на помирение и на живот в оня свят, но показателни са камикадзетата ,които се взривяват за да живеят "щастливо в задгробния живот" Ако това е възпитание ???

119

Ивайло Франц

преди 15 години

Българи! Независимо дали сте православно вярващи или не, разберете, че НЯМА ПО-ОПАСНО НЕЩО ОТ ИЗУЧАВАНЕТО НА ИСЛЯМ В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ И ИЗОБЩО В ОТЕЧЕСТВОТО НИ!!! Крайната цел на ислямът като религия е свят, в който единствената религия и живот са ИСЛЯМ!!! Инструментите на религията ИСЛЯМ са религиозно, политическо и военно лидерство по примера на основателя й в 7 век - Мохамед! ИСЛЯМ означава ПОДЧИНЕНИЕ!!! Основата на доктрината на исляма е СТРАХЪТ, който се проявява чрез безприкословно подчинение на Аллах!!! НИКОЙ НЯМА ПРАВО НА СВОБОДЕН ИЗБОР, както при християнството!!! ИЛИ АЛЛАХ ИЛИ!!! Забравете за СВОБОДА, ЛЮБОВ И ТОЛЕРАНСТНОСТ!!! Затова и за мохамеданите е нормално да постигат ВЕРСКИТЕ си цели с ТЕРОРИЗЪМ!!! С КРЪВ!!! В България Добруджа и Кърджалийско вече са заринати от джамии и ислямски центрове, построени с парите от еврофондовете чрез организациите и фирмите на Ахмед Доган! Остава да се изпратят в тях мюфтиите, които ще се обучат в училището, което българина Бойко Борисов разреши да се строи в София! Това, което разкри депутата Яни Янев е само върхът на айсберга! ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА ИМАМЕ СВОЯТА БЪЛГАРИЯ Е ЧРЕЗ ИЗУЧАВАНЕ И ПРАКТИКУВАНЕ НА ПРАВОСЛАВНАТА НИ ВЯРА!!! РАЗБЕРЕТЕ!!! БИТКАТА Е ЗА ВЯРАТА!!! Не се заблуждавайте!!! Парите и властта са само средства!!! Който победи в РЕЛИГИОЗНАТА БИТКА, той има Българияи не само нея!!! В това отношение действията на Митрополит Николай от края на 2007 година и до сега се равняват на Богопредателство и Родоотстъпление, защото той продължава да предлага на нас православните българи, задължителен предмет Религия с три профила - Православие, ИСЛЯМ и религиознание!!! БЕЗУМИЕ!!! И Св. Синод на БПЦ продължава да настоява за това!!! Вместо за изучаване САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ПРАВОСЛАВНО ВЕРОУЧЕНИЕ и то САМО като СВОБОДНО ИЗБИРАЕМ ПРЕДМЕТ в училище! Така няма да се накърни ничие БЪЛГАРСКО разбиране и убеждение и няма да се налага вкарване и на други религии!!! Да се слагат ПРАВОСЛАВИЕ и ИСЛЯМ наравно, при почти 7 000 000 българи, определили се като православно вярващи, срещу няма и неколкостотин хиляди мюсюлмани (по данни от преброяването през 1981 година) Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!! Разберете, ако ние, православно кръстените БЪЛГАРИ, продължаваме САМО ДА НАБЛЮДАВАМЕ по сайтове и вестници, това което се случва в Отечеството ни, до няколко години 5-те хиляди ученици, които изучават БЕЗПРИКОСЛОВНОТО ПОДЧИНЕНИЕ КЪМ АЛЛАХ, ще станат повече от 50 000!!! След още няколко години ДОБРУДЖА И РОДОПИТЕ НЯМА ДА СА БЪЛГАРСКИ!!! ТОВА Е КОСОВСКИЯТ СЦЕНАРИЙ!!! СЕГА РАБОТИ В МАКЕДОНИЯ!!!...Вече няколко години водя битката за тази истина, повярвайте ми! Ако не вярвате на мен, вижте ФАКТИТЕ! Моля ви само - СПРЕТЕ ДА НАБЛЮДАВАТЕ! Бог с вас българи! Дано да не преживеем отново изпитанието на ислямското робство! Ивайло Франц, София 28.03.2009г. ivo.franz***mbox.bol.bg

118

sas

преди 15 години

Не си хаби думите!!! На активистите на ДПС и БСП е обещано допълнително възнаграждение за подобни коментари.

117

MASHIE.blog.bg

преди 15 години

тук със сигурност нападките срещу Християнството ще продължът да се леят.но и как да се очаква хората да повярват, както е рекъл Бог веднъж "Аз съм тук, пред вас и върша чудеса, но вие пак не ми вярвате!" та, мислта ми беше, че атеисти винаги ще има, антихристи също. но в крайна сметка е добре човек да не е толкова тесногръд. а и информираността с нищо не вреди. просто така намираме повече доводи за избора си. следователно, гледайте не само пред носа си. бъдете хора.

116

преди 15 години

Плащам данъци, за да има заплати на учители, за да може детето ми да получи образование. Който иска да възпитава детето си във Вяра, има си семейство, църква, неделни училища и т.н.

115

преди 15 години

Първо да слезне от мерцедеса и тогава да раздава етикети.

114

MASHIE.blog.bg

преди 15 години

отецът иска да каже(нека го обясня по-простичко), че неговата униформа е по всички канони и ясно се вижда, какви са религиозните му възгледи. следователно ако се появи в училище, с всички тези знаци, навярно няма да бъде допуснат. (в случай, че религиозните знаци се забранят). надявам се, че ти помогнах да си изясниш този така сложен текст.

113

Болг

преди 15 години

ТО си личи че явно си невероятно образован!!!От пръв поглед си личи.и сега запомни веднъж завинаги ЧЕ БОГОСЛОВИЕТО и въобще изучаването на религия е наука!!!!

112

MASHIE.blog.bg

преди 15 години

ти бил ли си някога в истински манастир, в истинска църква? вярно е че религията има много и тежки провинения. точно с това се обяснява и атеизма. и за много хора църквата е просто търговия. църковните водачи правят грешки, така е. тези грешки отблъскват и масите. но да мислим, че свещениците са имислили религията, за да печелят от нея, е все едно да мислим, че гостилничарите са измислили глада, хотелиерите са измислили съня и кръчмарите са исмислили жаждата, за да печелят. а що се отнася до пеенето-чуй Валаамските монаси и тогава ми говори. ако за теб тоновете са важни върви на концерт.

111

учител

преди 15 години

Какво общо има униформата на Митрополита с тази в училище?И той защо се бърка НЕАДЕКВАТНО в училището.АААА забравих от училище и футбол всички разбират.А защо ОТЕЦ не си оправите алчните попове, дето направихте храма в търговски обекти? Има агресия в училище! А къде няма? И КАТО СЕ ПОЯВИТЕ С РАСОТО И АГРЕСИЯТА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ

110

MASHIE.blog.bg

преди 15 години

така.. ако беше запознат с правилата щеше да знаеш защо са брадясали. те са се отдали на духовен живот, и се опитват да загърбят плътта възможно най много. но защо ли да обяснявам нещо на хора, които видимо не се интересуват. и нека само поясня...да имаш чиста душа е хиляди пъти по-ценно от това да си съблазнителен за околните.

109

Пешо

преди 15 години

Има нещо, което народа не може да разбере. В църквите никой не ходи и не иска да им слуша фалшивото пеене, а и са мошеници и алкохолици. Губят електорат и се опитват да промиват от малки главите на децата ни. А има и нещо друго, с тази черна униформа са като бостански плашила!

108

Аноним

преди 15 години

Не мога да си обясня тия попове защо са толкова брадясали и мустясали, наподобават на талибани. Не може ли този да се обръсне и да заприлича на човек, а иска с брадатата си физиономия да плаши децата в училищата.

107

преди 15 години

Митрополит Николаи зашо е клъвнал кои говори за неговата униформа ?

106

MASHIE.blog.bg

преди 15 години

поне от обща култура трябва да си запознат с религията. никой не те задължава да ходиш на Църква или да вярваш. това ти сам избираш - дали религията да стане част от животът ти или да обогати знанията ти. а погледът на човека е напълно отговарящ на ситуацията, ти какво очакваш?! да гледа като непукист? намерил си какво да критикуваш.

105

sas

преди 15 години

Явно, че *** тази вечер са по-активни от всякога.....

104

Луд Гидия

преди 15 години

Не виждате ли безумния поглед на този поп? Аз, дето сам луд, го виждам, а вие "нормалните" не го ли виждате? Що се занимавате изобщо с него? Въпросът е много ясен: религия - в черквите и джамиите, в училището - наука!

103

MASHIE.blog.bg

преди 15 години

та как според теб не би се насъбрала непримиромст у Божия служител. това е ревност към Христа. нима ако някой напедне нещо твое, което ти е най най-скъпото на сърцето, няма да го смъмриш. седни човеко за 3 минути, помисли и се осъзнай. а междувременно престани да си даваш мнение, там където не си компетентен. дразнещо е!!!

102

iwanko

преди 15 години

Попчето е много прав. Държавните мерки са сбъркани - повечето полицаи, повечето регулации, забрани, ограничения - те не вършат работа, а дори напротив. Нека има малко, прости правила, но те наистина да се спазват, вместо 1500 наредби, от които да страдат само тия, които нямат връзки или пари да си платят. Защо наистина се позволява да се ходи на училище с потничета тип "виж ми цепката между гърдите" , поли-коланчета, грим и тн., а с религиозни символи - не може. А?