109

преди 15 години

мога и на кирилица за твое сведение,а и тия дето поизвеждат продукти не са в софия умнико и за тях лоша дума не мога да кажа, но *** е тук за жалост........

108

Гадо

преди 15 години

tova, 4e ne si ishvurliame bokluka ot prozoreca na kolata ili ot balkona,s tova 4e ne govorime na dialekt i s tova 4e imame niakakvi moralni cenosti za razlika na selianite prosti...... stiga li???И най-вече с това, че не си се научил да пишеш на български, така ли?А същите тези селяни прости произвеждат това, което вие ядете и пиете, без останалата България София е едно малко по-голямо село, в което продължават да се раждат селяни по дух и без морални ценности! Имам още какво да кажа, но като се обвиняваме и се делим на хора и селяни, до никъде няма да стигнем.

107

преди 15 години

i kolko seliani si plashtat danacite v sofia ?? samo mursut grada i doprinaciat za prostotiata koiato ve4e e navsiakude

106

Spiro

преди 15 години

"Точно за това говорим: като отидеш в някое китно градче в Родопите, там е чисто, подредено и хубавко. Същите тези жители на същото това градче обаче, като дойдат в София, си хвърлят обелките на тротоара, паркират в градинката на чомпек и плюят около кошчетата. Защото тези хора нямат усещането, че София е дом, а софиянците имат точно такова усещане за града си и затова така яростно го защитават.Ако дойде някой в дома ти и - с извинение - се изходи в хола, няма да го питаш, от кой аристократичен двор на предбалкана се е пръкнал, а ще го напсуваш, колкото сила имаш.Ей за това говорим, и затова се делим на провинциалисти и софиянци."Много точен коментар, поздравления. И нещо друго - ако някой софиянец се обърка и отиде във въпросните китни родопски селца (аз лично от години ходя на почивка в чужбина) или пък на рочното черноморие, местните го гледат с неприкрита злоба и завист. Чуват се приказки от рода - "Остави го тоя софиянец" и т.н. В повечето от случаите точно от провинциалистите тръгва злобата и противопоставянето. Защо е така е ясно - бедните, грозните, глупавите винаги ще се дразнят от хората, които не приличат на тях.

105

преди 15 години

tova imam i az predvid, 4e za selianite sofia e stolica ,a za nas roden grad:)

104

Анонимен

преди 15 години

Преди година в нашия блок там където са мазетата,се беше натрупал невероятен ***.Съпруга ми ,който е много подреден човек(тертеплия),не можа да издържи и го почисти.Само година мина от тогава,*** отново е на лице и чака пак някой да го почисти.Твърде много са хората биещи се гърдите,те са най-най,те са голямата работа,но зад тях трябва винаги да ходи един тертеплия,за да им чисти ***.Защото *** ги правим ние,те са наши ,те не падат от небето.Нека всеки от нас си зададе въпроса,наистина ли прави всичко ,около него да бъде чисто,красиво,светло или само се бием вгърдите и сочим другите с пръст.

103

преди 15 години

Точно за това говорим: като отидеш в някое китно градче в Родопите, там е чисто, подредено и хубавко. Същите тези жители на същото това градче обаче, като дойдат в София, си хвърлят обелките на тротоара, паркират в градинката на чомпек и плюят около кошчетата. Защото тези хора нямат усещането, че София е дом, а софиянците имат точно такова усещане за града си и затова така яростно го защитават.Ако дойде някой в дома ти и - с извинение - се изходи в хола, няма да го питаш, от кой аристократичен двор на предбалкана се е пръкнал, а ще го напсуваш, колкото сила имаш.Ей за това говорим, и затова се делим на провинциалисти и софиянци.

102

до спиро

преди 15 години

Спиро,ти имаш най-градското и най-софийско име.И *** Пена,и баща ти Стамат, и на леля ти о' , на баба ти вгъза, на кака ти о'***,на чичо ти в носа

101

преди 15 години

s tova, 4e ne si ishvurliame bokluka ot prozoreca na kolata ili ot balkona,s tova 4e ne govorime na dialekt i s tova 4e imame niakakvi moralni cenosti za razlika na selianite prosti...... stiga li???

100

Гадо

преди 15 години

Чета ви коментарите и се питам - а с какво право така наречените софиянци се считат за нещо повече от останалите хора? Ако някой ми приведе достатъчно разумни доводи, ще се съглася с него и ще си трая, ако не, мога аз да приведа достатъчно други доводи...чакам.

99

Spiro

преди 15 години

"Спиро, нека да те посветя в една "тайна" - положението е същото в цялата страна.Когато си ходя в родния град редовно слушам за това как селяните идват на рояци в града и мърсят, чупят и т.н."Виж сега, не се опитвай да се приобщиш към мен и към другите софиянци. Не ме интересува дали си от Варна, или от село Горно Уино. Селяните са си селяни. Даже тия от големите градове са по-дразнещи защото си мислят, че са по-различни от селяните от по-малките населени места. А истината е, че сте си същите ***. Специално варненските селяни и изобщо селяните около морето ме дразнят най-много. Те са специална порода - нагли, агресивни, шумни, и изключително прости. На всичко отгоре имат отвратителен диалект, който никога не мога да сбъркам.

98

на Спиро не му пука

преди 15 години

Спиро, нека да те посветя в една "тайна" - положението е същото в цялата страна.Когато си ходя в родния град редовно слушам за това как селяните идват на рояци в града и мърсят, чупят и т.н.Слушам ги съвсем същите неща, които и ти ги пишеш тук.Ако си мислиш, че София е някакъв специален случай и има световно уникален проблем със "селяните" - много грешиш. Това се случва навсякъде. Съвсем същото!Защо точно вие, софиянци, пищите толкова? Зачитайте правата и свободите на околните и положете малко усилие да запазите града чист.Аз правя каквото мога - досега никога не съм хвърлял *** по улицата. Не мога да насиля и всички останали да правят същото... колкото и да ми се иска.

97

Spiro

преди 15 години

"Ами по същата логика - на тебе като не ти пука за мен, защо пък на мен да ми пука за тъпия ти град?"Аз някъде да казвам, че искам да ти пука за родния ми град ? На мен ми е пределно ясно, че пасмина като вашата не я интересува нищо освен да напълни корема и да врътне някой кючек в Биад. Аз отдавна съм се отказал да разговарям, обяснявам, поучавам селяните. Това е загубена кауза. Но няма да се откажа да изразявам мнението/пренебрежението си при всеки удобен случай. Никой софиянец не трябва да се примирява с агресивната пасмина от провинцията.

96

Р. П.

преди 15 години

Припомням: Някога София също е била провинция :)Преди да бъде избрана за столица, София е бил един от най-западналите и потънали в кал градчета в новоосвободена България.Мързелът на шопите е пословичен.А също и ксенофобията им (справка: Спиро, shtark).

95

Selqk

преди 15 години

Мен пък кво ме боли шмайзера за твоите проблеми, малоум-нико! Докарали ти били проблеми, ами вземи се обеси като не можеш да издържаш! Твоята градинка, твоят град, твой е колкото и мой! Щом съм имал пари да си купя апартамент и да се устрой в София, градът е толкова мой колкото и твой! Пък на теб ако не ти харесва, върви на май-ната си!!!!

94

:)

преди 15 години

Ами по същата логика - на тебе като не ти пука за мен, защо пък на мен да ми пука за тъпия ти град?

93

Spiro

преди 15 години

"Я кажи ми, какво да правя в родния си град като там няма работа. Да седя и да бездействам? Да живея на социални помощи?"Абе какво ме интересува ти какво ще правиш бе, *** *** ? Какво щял да прави като нямало работа в родния му град. Това не е мой проблем, а вие докарахте вашите проблеми в моя град, в моята градинка, в мочта къща. Ето това ме дразни мен. Питай Сергей Станишев защо нямаш работа, защо ме питаш мен ?! Нали вие пускате червените бюлетина на всички избори, питайте родната партия защо ви държи гладни. Хайде бе, всички трябва да страдаме защото Вуте нямал работа на село. *** народ мааму стара ...

92

s32v

преди 15 години

Пич, ти си бил голям фашист бе! Хитлер ги е приказвал същите неща като тебе... само че по адрес на евреите.Същата песен, ама на нов глас... фашистка ***!Нека да те светна за нещо - хората от провинцията са герои. Живеят честно и се борят с кървав пот за всичко, което са постигнали. А ти, мръсен нацист, си получавал винаги всичко НАГОТОВО, само защото си софиянец.Писна ми вече от комплексари като тебе.

91

shtark

преди 15 години

Аз съм наясно че нямате избор!И че за ситуацията не сте виновни вие,а държавната политика през последните 20 години!Която ви остави без работа!Това че съм роден в София не означава че не съм се борил с живота!Ето сега ти поставяш всички под общ знаменател!Ясни са ми нещата!Но ако искате уважение като дойдете в София се дръжте прилично!Докато правите нещата които споменах по-долу отношението ще е такова!И с право!

90

shtark

преди 15 години

Пич,аз много отдавна съм се отказал от Черноморието!Защото там е още по-голяма селения!Освен това колата със софийска регистрация не означава софиянец!Между другото имам приятели от Варна и да не ти приказвам как псуват селяните(според тях)от Шумен,Добрич и тн!Хич не ми дреме за мнемието ти поради простата причина че на теб не ти дреме за града в който съм израснал!И затова София е ***-защото отношението ви е такова!Моя квартал беше пълен с китни къщи с дворчета,зеленина и тн!Всичко изпобутаха за да строят!Тишината се смени с прахоляк и булдозери!И махалата се напълни с миекащи пришълци които паркират като пълни *** пред гаражите на хората например(затова и често остават без гуми!Интересно на мен не са ми ги рязали досега!Явно съм научен къде да паркирам)Отделно е изхвърлянето на *** през прозореца,чалга до 5 сутринта и всевъзможни простотии!И накрая на човек като му писне и ви каже истината в очите се засягате!Ами ваш проблем!:)