106

Kiro

преди 5 часа

Добре е, че се вдигат минималните доходи на хората, така ще се вдигнат и останалите доходи у нас и ще се подобри състоянието на хората. Да има с какво да се живее и да се изплащат опапаните кредити.

105

Валутен борд

преди 5 часа

Инфлацията отиде по дяволите. Мангалейросите ще се радват , ама вие ги поощрявайте още и ще ви гледаме сеира като ви колят . В България има натрупани твърде много излишни пари и явно искат да ги обезценят.

104

а Корекция

преди 5 часа

на Курса Лев-Евро, кога?! щото просто сравняване на цените от ЕвроЗоната, показва че няма как 2 лева да са 1 евро, по-скоро е 8 лева за 1 евро, реалният курс, толко вече е Девалвиран, т.е. Обезценен, Лева!!

103

Тийн

преди 5 часа

тия нямат и Елементарна Икономическа Грамотност - ако Увеличаваш Доходите по-бързо от Увеличаването на Икотомическият Растеж - това Води Не Просто до Инфлация, а до Обезценяване на Валутата, в Случая на Лева - те явно си Мислят, че Ония от МВФ и Световната Банка - ряпи ядат и няма да бутнат Борда и да стане пак 3000 лева за 1 долар!!

102

БАЙ ДЕДОВ

преди 5 часа

После все искат да вдигат максималния осигурителен праг и все да събират още няколко стотин милиона от ИТ сферата щото само от там знаят че могат да съберат. Цялата държава е пробита каца, но цедим единствено от тия дето честно си внасят задълженията. Айде другари и другарки платете си данъците! Писна ми някъв фаянсаджия да се осигурява на минимална и да взима 150лв/кв.м. На месец смъкват по 10000лв.

101

Анонимен

преди 5 часа

Не е вярно вчера излязоха графиките на евростат. Държавния дълг на България е 23% и сме с най нисък дълг от всички в ЕС, а скоро бяхме втори след Естония, но вече сме пред тях дори. Гърция са със 160% задлъжнялост от БВП, Италия 120 , Франция и Белгия с по 110%

100

Ари Голдберг

преди 5 часа

Моше, Включвай Печатницата в Централната ни Банка, че ще Разменяме - Цветни Хартиики с Китайско Мастило за Земята и Златото на Булгарите!

99

БАЙ ДЕДОВ

преди 5 часа

Няма ли НАП най сетне да вземе да одитира тия фирми дето реват все за покачването на минималната заплата. Да не излезе, че всичките са в сивата икономика и плащат кеш и "бонуси" на служителите си ежемесечно в еднакъв размер. Писна ми БВП да е 185млрд за 2023, според НАП трябва да се съберат 63 млрд данъци, събрани са 37млрд и имаме дефицит от 6 млрд който попълваме с кредити и същите тия фирми дето ОЧЕВИДНО щмекеруват с данъците реват за минималните заплати! ДО КОГА само аз ще плащам данъци?

98

Анонимен

преди 5 часа

Aйде Главчооо, 100 години да царуваш !

97

радомир

преди 5 часа

До Падане на Борба, не ни трябва падане на борда, а е нужно да се префиксира курса на борда. Сега като изберем парламент, някоя нощ да се префиксира на тайно заседание от 2:1 на 4:1 и на сутринта да имаме нов курс, за да се стабилизира положението.

96

Анонимен

преди 5 часа

Ръмъния живее сега назаем и харчи много повече. Разчитат на това , че не са силно задлъжнели и са му отпуснали края. В момента Румъния стигна 50% дългове от БВП, а като влизахме в ЕС 2007 бяхме еднакво задлъжнели. Сега ние сме с 23%, те с 50%. Ние ако теглим по 5-6 милиарда евро нови заеми на година, те теглят по 40 милиарда евро.

95

Тай Държава Потъва

преди 5 часа

по-бързо и от Титаник! няма Никаква Икономика, Никакво Производство - всичко е Заеми и Измами!!

94

Падане на Борба

преди 5 часа

Веднага, защото Съпоставено към Цени във Франция и Германия - Отдавна 2 лева Не са 1 Евро, а поне 6 лева за 1 Евро! Стига Измами с Фалшив Валутен Курс!!

93

До89

преди 5 часа

Недей да лънготиш,външният дълг на Румъния е по голям от на България ако го съпоставим през БВП.Румъния-52% от БВП,България-44% от БВП.

92

столичан

преди 5 часа

Абе кой работи за 1077лв? Запалтите при нас столичаните отдавна минаха 2000лв. минимум, то с по-малко столичан не може да живее. Така че тази МРЗ е по-скоро за провинцията и за селяните, при нас столичаните отдавна са други заплатите.

91

Анонимен

преди 5 часа

Вярно, ама тук всички са позабравили откъде тръгнахме. Помня, че заплатата ми беше 65 хиляди лева. И като долара стана при хиперинфлацията и 2500 лева за долар и останах с 25 долара месечна заплата.

90

Анонимен

преди 5 часа

Айде честито на новите безработни

89

Анонимен

преди 5 часа

чувствам се минимизарано

88

Анонимен

преди 5 часа

Честито, малко са ви 3000 евро /м2 за апартамент в София, 5000 ще стане...

87

Анонимен

преди 5 часа

Само една малка подробност. Дефицитът в Румъния за 2023 година е 6.5% и са теглили 40 милиарда евро заеми.