12

Някой

преди 15 години

В Прага казваш шофьорите взимат 1000 евро заплата така ли?Това добре. Дай Боже и у нас така да стане.Но сигурно искаш да кажеш че пак в Прага, по същото време, един коремен хирург също взима 1000 евро заплата месечно, това ли искаш да кажеш? Силно се съмнявам да е така.И моля ви, стига сте плюли лекарите! Вярно е че има некадърни лекари. Те си остават у нас предимно по селата защото никой няма да ги вземе на свястна работа. Но дори в България има много частни клиники в които работят професионалисти.

11

преди 15 години

Ти нямаш никаква представа какво де де се разправяш с ***. И да знам какво е да си на бюро с костюм защото това работя. Лъжеш се като си мислиш, че всички шофьори са ***. А замислял ли си се дали всички лекари, адвокати и другите споменати са въздържатели, защото на нова година пиян доктор в Пирогов допусна племенника ми да почине от задушаване с ядка от алергия, АБСОЛЮТЕН АБСУРД. по никакъв начин не може да се прави паралел м/у различни професии. Всяка има отговорност и не всяка може да се практикува от всички.- И НАКРАЯ. ЧОВЕК КОЙТО НЕ Е РАБОТИЛ НЕЩО НЕ МОЖЕ ДА СЪДИ ДАЛИ Е ПО-ТРУДНО.

10

анонимен

преди 15 години

До номер 9 той какво си мисли, че само той ли е следвал!?!?!? Има и много такива в сверата на градския транспорт та дори и шофьори има с висше образувание, на бунт " СКГТ "

9

Справедлив

преди 15 години

Докато да получиш платена работа на бюро и да ходиш с костюм и вратовръзка знаеш ли колко усилия и нерви се искат?! Знаеш ли колко пъти докато бъдещият шофьор е поркал ракийка до сутринта и пипал мека бела кълка, тоя бъдещият с костюма е учил думи на чужд език, късал е нерви да взема изпити и пр. И ако си говорим истината - всеки полуграмотен човек може да стане шофьор. Но никой шофьор не може да стане адвокат, лекар, учител финансист. Така че този път като тръгнат да стачкуват - обесете ги, или ги уволнете!

8

преди 15 години

Няма как да получат увеличение 100%. Първо това го няма никъде по света.Второ фирмата и е на загуба.Трето-прекалено неквалифицирани са повечето.Да не говорим за общата и култура на шофьорите,която е близка до 0

7

anonim

преди 15 години

100% v transporta , 250% v parlamenta.

6

Ко

преди 15 години

Не може учителите и лекарите да са с по малки заплати и дори равни с тези на шофьорите в градския транспорт, да не би тяхната работа да е по лека или по малко отговорна. Нека не се сравняваме със западните заплати, а със заплатите тук. Ясно е че всеки иска повече пари,.. ясно е че на никой не му стигат,..

5

dddd

преди 15 години

Напълно съм съгласен с мнението на 2 така, че да подкрепим исканията на работещите в " СКГТ "

4

DevilishSoul

преди 15 години

3,Прага е в ЕС, а София е присъединена към ЕС:)

3

Пътник :)

преди 15 години

Нали сме страна от ЕС? Нали всички цени се изравняват нарочно с тези в Европейските държави? А защо заплатите са повече от мизерни? В Прага например ватманите и шофьорите на автобуси взимат 1000 Евро заплата - това е бруто, със сигурност има още доста добавки, извънреден труд по време на уикендите, нощни смени (в Прага има нощен транспорт, трамваи и автобуси, които се движат през 30 минути). И повярвайте ми трафикът е къде-къде по-облекчен от този в София, никой "гъзар" не си позволява да кара по трамвайните релси. А граничи с научната фантастика някой да асфалтира релсите :D :D :D

2

преди 15 години

абе хора нормални ли сте с тези задръствания, чакаме автобусите с часове, дупчим си и билети, но кой е виновен за скапаните задръствания? Шофьорите ли? Като мислите,че е толкова лесно качете се вие на тях пък да ви видим докъде ще ви издържат нервичките. Не всеки може да се похвали сработа на бюро с костюма и вратовръзката. Замислете се на какво са подложени хората, които използват градският транспорт. И за пътниците и за шофьорите.Нека уточня нещо преди няколко години по линия 204 имаше около 20 автобуса /може и да са били малко повече/ и бяха на всеки 4-5 минути. Сега са около 9-10 и са през час и половина като винаги се движат по 4-5 накуп.

1

преди 15 години

Не се наядоха катилите им