82

Fena

преди 2 седмици

Всъщност ключови ръководни производствени и отговорни позиции се заемат от послушни нekaдъpни кадри, основно на ГЕРБ. Бойко не иска някой да го засенчва, а летвата е много ниска и много шефове са боси технически, но послушни. Най-очеваден пример е бившият шеф на АЕЦ - оня заблуден енергетик от Габрово. Но всичко държавно, което носи пари или власт като структура или функции е завладяно и дано да не се налага някъде да се вземат професионални и компетентни решения. Няма капацитет за това.

81

емо

преди 2 седмици

ето как се създава негативен образ на ким чен ун и северна корея - според статията се заканил да накаже сурово виновниците за наводненията и ги разстрелял, като липсват каквито и да са данни в тази посока. по същия начин се пише и за русия. тожва не може да бъде журналистика, а нейн ерзац.

80

Сбъркана логика

преди 2 седмици

До Анонимен 79 "Ето така се прави." Как се прави? Главния виновник за това си намира бушони и ги отстелва?

79

Анонимен

преди 2 седмици

Ето така се прави. Ако и тук след всяко бедствие се разтрелваха 20 държавни чиновници, нещата щяха да са съвсем други. Всеки щеше да си върши съвестно работата.

78

Самозаблуждаване

преди 2 седмици

До Анонимен 73 "Викаш всеки ... завършил 7 клас при бай Тошо е специалист по свойствата на металите, а?" Такава реторика е често срещана от представителите на нискообразваните и необразованите среди, за да се чувстват също толкова стойностни (или дори повече) от това, което са изработили да им се приписва. Буквално съм виждал хора с основно образование да се сравняват с Нобелови лауреати, защото били "природно интелигентни".

77

Самозаблуждаване

преди 2 седмици

До До Самозаблуждаване Един инженер не е задължително да познава "свойствата на металите" за да е добър инженер. Свойствата на металите си имат цифрови стойности, и един добър инженер може да сметне всичко, което му трябва от тях. И съм сигурен, че "наблюденията" ти пак са нещо извадено напълно от контекст, малко като "една жена каза". Генерализираното ти изказване е абсурдно. Казвам ти го, за да не правиш грешката да се изкарваш, че можеш колкото един инженер, ако си среднист. Не можеш.

76

Анонимен

преди 2 седмици

До Кръчматъ А ти лично за какво си персонално отговорен?

75

Анонимен

преди 2 седмици

В Северна Корея всички са виновни за нещо, само Ким не е виновен за нищо. Такава им е системата.

74

Кръчматъ

преди 2 седмици

Липсата на персонална отговорност и наказание води до бездействие, неефективни мерки, неадекватна и закъсняла реакция!!! У нас е пълна анархия!!! Колко от вас например знаят: Кой закри "Гражданска Защита", която реагираше при техногенни катастрофи и природни бедствия??? Я, назоваете името му "гений"???

73

Анонимен

преди 2 седмици

До 71 Викаш всеки ром завършил 7 клас при бай Тошо е специалист по свойствата на металите, а?

72

Анонимен

преди 2 седмици

До Анонимен 66 Ти например за какво ще си индивидуално отговорен и ще бъдеш разстрелян евентуално?

71

До Самозаблуждаване

преди 2 седмици

Не не е самозаблуда, а факт. Виждал съм хора, които не познават свойствата на металите, а са завършили висше инженерно образование. Едно време, свойства на металите са учеха по физика в 7-ми клас.

70

Анонимен

преди 2 седмици

Отговорните за разсипването на България са ДС агенти, щом русофилите искат да ги убиват, да ги почват

69

Анонимен

преди 2 седмици

За следващата петилетка 115 - 120 (по техния календар) великите севернокорейски пилоти ще се качват до облаците с огромни вентилатори, с които да ги издухват към южна корея.

68

Анонимен

преди 2 седмици

Ей го и пенсията ППДЕБЕЕЦ стана с кокошките, нахлузи каскета и отиде с платнена торбичка до пазара за кисело мляко, после заседна пак тук да си пише комунистическите блянове пропили празното му съществуване на доизживяване.

67

Самозаблуждаване

преди 2 седмици

До до 55-ти Служителите Пълни глу пости на хора със средно специално.

66

Анонимен

преди 2 седмици

Това е начина. Когато приложим този метод на индинидуална отговорност, веднага ще се почуства подобрение в държавното управление и администрация, а също така във нсички аспекти на живота.

65

до 55-ти Служителите

преди 2 седмици

Средно специално от едно време бие всякакво висше инженерно след 2010-та, че дали не и от 2000-та насам.

64

malgiorno a tutti

преди 2 седмици

То всичко хубаво, ама нито жертвите са достатъчно (тамам с 3 порядъка по-малко, отколкото би било добре), нито разстреляните (4-5 порядъка по-малко)... серевернокурвейска им работа, ким сферично-симетричний, неострий и тлъстий си е подал главогръдта от дупката си и в алкохолния си амок се е провикнал "мандръсаньееее", а мамуните с тефтерчетата около него са записали "отстреляйте ги" :))).

63

Сбъркана логика

преди 2 седмици

Всичките тези "виновни", които са били разстреляни, са родени, израсли и възпитани в перфектия севернокорейски свят. Там не се позволява дори да носиш прическа, освен предварително одобрената от диктатора, но сега изведнъж тези хора "носят отговорност" за това, че системата е така организарана (разбирай слаба). Ако са загинали няколко хиляди души, това не е грешка на отделни хора, а тотална и систематична липса на организация и ресурси, отделно от некачествено строителство и спасяване.