48

Нямам нерви да чета

преди 2 седмици

такава глупотия, Аниске. Точно мигрантите, особено тези поканени от 2015 насам от знаеш коя веещица, не работят, а лежат на социал заедно с огромните си фамилии. Благодарение на пенсиониращите се "бейби бумъри" Германия успя да изплати десетки милиарди репарации за т. нар. холокост и продължава да плаща, пак благодарение на тях и техните деца. А сега издържа и навлеците, които според политкоректната доктрина са двигател на съвременна Германия. И нищо не споменавш за ножарите-мигранти. Що така?

47

Камила за Прецедент

преди 2 седмици

и всичко ще е на 6 - ще Валят Грантове - в Милиарди!

46

Анонимен

преди 2 седмици

Кои бежанци работят? Тези от Източна Европа пристигат с минимум средно и си сцепват задниците като общаци, а тези от Босфора надолу не си познават азбуката и ги поощряват с помощи , защото се плодят и увеличават населението. Да ама едните с образование правят по 2 и инвестират в образоването на децата си, а тези с помощите създават маргинали увеличаващи социалната тежест. Много е сбъркана политиката в Германия !!!

45

Лесно е

преди 2 седмици

Обадете се на Урсула и си изплачете мъката на нейното рамо. Щото тя диктува политиката и от там икономиката на ЕС.

44

До 44

преди 2 седмици

И какво работиш и къде, че у вас да вземеш 1000 евро. а тук в Германия - 10 000? Дано да имаш понятие, но 10 к или 120 000 на година правят много малко хора тук. Незначителни едноцифрен %. Дори да стигаш 70-80 к евро годишно бруто. Нето взимаш 40. Раздели го на 12, и ще видиш, че програмист примерно ще ги вземе и в София, заради ниските данъци. Да не говорим за останала Европа. Та, кадри висококвалифицирани, може от Индия и Египет. За които горепосочените пари са много. От останалия свят-трудно.

43

Анонимен

преди 2 седмици

До De heuteГермания е привлекателна точно за висококвалифицираните ,защото заплатите им са едни от най -високите.Ако вземаш 1000евро в собствената ти страна , е от значение ,че можеш да вземаш 10пъти повече в Германия.

42

Не е вярно

преди 2 седмици

Германия се самоунищожи. Унищожи индустрията си. Сега има висококвалифицирани безработни и дефицит на общаци по обясними причини. Да се оправят щом така им харесва.

41

Хаха ха

преди 2 седмици

Бьлгарските плантатори - осигуриха визи на афганистанците , обаче и те не щат на тръстиката за купичка , ориз и духнаха в белгия и германия

40

Анонимен

преди 2 седмици

Българите уж с Германия но не пратиха войска в Русия , затова пък Русия прати войска в България и изби стотици хиляди българи в лагерите. На българите им липсват тaшaцитe, затова ин се случват такива неща, от 1300 години 700 години несъстоятелност.

39

Мда

преди 2 седмици

То и в бьлгария няма вече кой да работи , обаче и мигрантите даже не се навиват , да ги сьсипят за без пари

38

Анонимен

преди 2 седмици

половината фашунги не са хващали работа през живота си нямало кой да работи... социални служби, педагози, политици, журналисти, германци с южен произход, цялата иззммет да хваща по една метла и по една кирка както ги е учил едно време чичкото с мустачките и да бачкат. псевдо сирийците и афганците ли ще бачкат... айде стига смешки.

37

Асан

преди 2 седмици

Бареков гизихт

36

Без Северен Поток

преди 2 седмици

и Евтин Газ в Изобилие - трябва да си Лууд да Емигрираш в Германия, а и в ЕС като цяло! това са най-бедните държави от Цялата Планета!!

35

до 30

преди 2 седмици

Доста мамини синчета се засегнаха от коментара ти, че живуркат с мама и тати в панелкарта на баба аааааахахахахахахахахахах. Много симпатично си го казал :) Сума ти имоти имаме със жена ми и купихме един апартамент от ЧСИ в ЕПК. Действително половината блок разни аутсайдери, живуркащи с мама и тати... Ние на по 35 с 20 жилища, ония на 45 със жълто около устата.

34

De heute

преди 2 седмици

Аз живея и работя в Германия. Но от ден на ден се замислям дали правя правилния избор. Взимам над средния доход, данъците ми + осигуровки са 40%. Стоя заради децата, за които това е родината вече. Германия няма как да е магнит за висококвалифицирани. С такива данъци, със спецификите си, много трудно. Тези, които дойдоха последно са за социалните тук. Това дразни местните. Днес гледах документален как няма кой да работи в месарниците. И докарали от Виетнам. Арабите не искат. Това е Германия днес.

33

Анонимен

преди 2 седмици

Давайте смело бачкери, има още да коментирате Германия. Смело давайте! Само Бавария има по-висок БВП от цяла Русия, например. Давайте, коментирайте кога руха Германия. Можете още, сипете по още едно, смело коментирайте, че скоро сте на бач в склада за 4к.

32

Асан

преди 2 седмици

Първите думи дето научих на немски са Бареков ***

31

До Анонимен

преди 2 седмици

Кaкъв си ти бе? Аз съм директор, а ти кaкъв си? Никaкъв не си!

30

Анонимен

преди 2 седмици

По-мързелив и неграмотен от българин, сърбин и румънец на този свят няма! До 40-50 години в панелката на баба, редом до мама и тати, дето и те, милите, са толкова смотани, че живеят и те в същата съборетина...

29

Анонимен

преди 2 седмици

Има, но местните ги мързи. Дундуркаха ги, глезиха ги, до 40г живеят "хотел мама". Кухи като гъдулки, но за по малко от шефска заплата и никаква отговорност не ги търси. Докато мама и тати имат пари... после ще му мислят