27

читалище заря

преди 1 месец

"Едно време са ги карали всички камъни на гръб с живи животни" ше ги карат на него, иначе два шамара с крак в гръбначния кож и ще се абстрахира ендлесли. пийте по два аспирина плз.

26

IQ 3.14

преди 1 месец

между другото, едно време в шести клас ни обясняваха разликата между православна църква и православна черква, но предполагам за телевизионерите, които ваканцуват на мостика с войнищи в цунгцванг това е без значение.

25

читалище заря

преди 1 месец

според самите руснаци войната не е освободителна. на фона на факта, че пожарите у нас ги загасиха чехи и турци, докато службите и отговорните са чакали в готовност некой да им нареди, и кротко цъкаха с език докато доброволците догаряха по кърищата, статия в която половината "факти" са от списание дъга и "Една баба разказа" на разни от местната управа, дето са цъкали ени ракъ на климатиче.

24

Анонимен

преди 1 месец

В1841 г. как така робите си постройки каменна църква ,а пашата не им заповядал да си направят джамия . Сигурно тия роби са се освободили без помощта на руснаците 1878 г

23

Анонимен

преди 1 месец

Господ Иисус Христос спаси черквата от младежкото ДПС!

22

Домбил Бомбасов

преди 1 месец

До До Редакторазначи чукча може да е или писател, или читател. сега ше глътате неколко дена боза с косми докато тоталната издънка на службите и политиците се позамаже малко с дезинформация и смукане от пръста, и после пак по старому - миша медведев, хохлите в бягство, ориндж мен бед.

21

Киро Кюмюра

преди 1 месец

И ко да изгори, бре баcтyни! Камъка как да гори!? Tъпанари!

20

Tенгри кан

преди 1 месец

Въпросната църква е спасена от дебелият зид, с който е опасана;))) Такива зидове са се правели на църквите по време на Османската империя( и е останала традицията), защото населението се е криело зад тези зидове и съответно е намирало и смъртта си, т.е. чудо и чудеса, Господ-Моспод, тука не търсете! Няма за вас, чудо, катили!;))) За вас, само небесната тоега по простите глави!

19

IQ 3.14

преди 1 месец

До АнонимеНхората са знаяли едно време, че зърнарите ще са в готовност а хотелиерите пред банкрут, и са се подсигурили "за всеки случай". щото Бог дава, но в кошара не вкарва.

18

Анонимен

преди 1 месец

Пишете истини. Не съветска пропаганда. Няма турско робство и руски турска война . Има руска империя срещу Османската империя и тя е 10 месеца до Ст. Загора . Цял Свят е знае историята ни само в България се преиначава Турска държава е след 1923г. С писменост латиница .

17

АнонимеН

преди 1 месец

ПРИЛИЧА НА БОЙНО УКРЕПЛЕНИЕ ОТ 16 ВЕК :lD НЕ СТИГА ЧЕ ИМА ВИСОК ДУВАР А И Е НА СКЛОН :D ОПРЕДЕЛЕНО Е ГОЛЯМО ЧУДО :D

16

IQ 3.14

преди 1 месец

До До Редактора тия не спират да пият, не бъди махнаджия. поне сайта е без абонамент и поддържа адблок :) важното е, че зърнарите са в готовност, а кире с минимални разходи за държавата ше осигури мониторинг, мани ги тия цръкви мръкви

15

До Редактора

преди 1 месец

Абе вие четете ли ги тези статии преди да ги публикувате, по голяма глупост не бях чел, 100 годишна църква строена 1841 година (183 години) с дарения от хората (събрали 20 хиляди лева по време на турско робство, когато е нямало левове). Замислихте ли се че тези 20 хиляди лева са събрани преди няколко години за реставрация на църквата а не по време на турско за построяването ѝ

14

Д.Данчев

преди 1 месец

Чудото е триметров каменен дувар!

13

Анонимен

преди 1 месец

"Никога българо-руска ще бъде пролята ! Но кръвта на лукавите западни народи ще се лее като река !"

12

ДОЛНЮ

преди 1 месец

АУУУ....СРАМОТА...НА ВНИМАНИЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ !!!...ВЕДНАГА ДА Я НАПРАВЯТ Д.ЖА.МИ.Я ИЛИ НАЙ ДОБРЕ ДА Я ПОДАРЯТ НА .Х.О.Х.ЛИТЕ ЗА .У.С.Р.АИ.Н.СКА ЦЪРКВА И ДА ПОСТРОЯТ СПА ХОТЕЛ ЗА БЕДСТВАЩИТЕ .Х.АЗ.АР.СКИ .ПА.РА.ЗИТИ...МОЖЕ И СКЛАД ЗА БОЕПРИПАСИ ЗА НАТО...

11

ДОЛНЮ

преди 1 месец

АУУУ....СРАМОТА...НА ВНИМАНИЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ !!!...ВЕДНАГА ДА Я НАПРАВЯТ Д.ЖА.МИ.Я ИЛИ НАЙ ДОБРЕ ДА Я ПОДАРЯТ НА .Х.О.Х.ЛИТЕ ЗА .У.С.Р.АИ.Н.СКА ЦЪРКВА И ДА ПОСТРОЯТ СПА ХОТЕЛ ЗА БЕДСТВАЩИТЕ .Х.АЗ.АР.СКИ ***...МОЖЕ И СКЛАД ЗА БОЕПРИПАСИ ЗА НАТО...

10

Анонимен

преди 1 месец

От "статията" разбираме, че бг журналистите са бягали от часовете по физика и химия. Резултатите са налице.

9

Дзъ

преди 1 месец

Чудото се е случило благодарение на чудото, че зидът не е реставриран с любимия на цялата нация стиропор

8

Editor-in-chief

преди 1 месец

Защото е каменна ограда, огънят наближи до църквата, аз същия ден, когато гореше около църквата, бях." /// Това "логическо" изречение на какъв език беше? :):):)