27

Анонимен

преди 1 месец

Докато горките наши сънародници ги натикват в ламаринени контейнери по 8 човека да се пържат на тия температури, ние осигуряваме на украинските дезертьори хотелски стаи с климатик. Е няма такава държава!

26

Анонимен

преди 1 месец

Там и ще си останат .

25

Анонимен

преди 1 месец

До 25 "Все пак те, макар и да са тук временно, търсят работа и щом намерят подходяща, веднага започват. Във Воден какво да правят?" Веднага ти казвам какво да правят във Воден - нали си търсят работа? Е, държавата да ги наеме да строят къщи. А то държавата и без това им плаща едни пари за нищо. Сега могат да си ги изработят.

24

Анонимен

преди 1 месец

А защо направо не ги настанят в бежанските центрове, вместо да влачат фургони от там?

23

До 27

преди 1 месец

Естествено, че предложението беше от хотелиерите. Повечето хотелиери чакаха на границата украинците понеже хотелите им бяха празни от пандемията. Надушиха бързи пари, като чуха, че ще получават пари за всеки настанен украинец и ще получават отделно пари за храната, която предлагат в ресторанта. Чупиха си краката да тичат към границата, за да си хванат плячка украинци. Сега защо нито един хотелиер не предложи да настани поне деца от селото за летен лагер? За украинците плащаме и летни лагери...

22

Анонимен

преди 1 месец

Който е застрахован, е в 5-звезден хотел и вече му се строи новата къща. Пардон, забравихме че говорим за неграмотни българи, роми и всякакви там. Застраховки няма. Защото и акъл няма. Викаме Неволята!

21

Анонимен

преди 1 месец

В тая жега да затвориш хората в контейнери е нечовешко!!! В такава метална кутийка ще се изпържат! Те по-добре да се спасяват в гората! Егати и грижата от "държавата"!

20

Фют

преди 1 месец

Настаняването на украинци, бягащи от войната, предимно възрастни, жени и деца беше по желание на хотелиерите. И беше временно. Хотелите са пълни с летуващи, дори хотелиерите се хвалят с ръст на приходите. Чебурашки, време е да изхвърлите тази дъвка. Злобни паразитчета.

19

Анонимен

преди 1 месец

Браво! Натъпчете ги като в консерви! Това ли измислихте, бре? Що не пратите хилядите войници от базите на НАТО да демонстрират умения как се строи сграда за 30 дни? Какво правят тези търтеи сега? Не са на обучение. Кибичат и играят карти в базите. Пратете ги да помогнат на хората. Имат техника. Имат инжинери. Нали България е член на НАТО от 20 години? Членския внос, който плащаме за 20 години е 20 милиарда. Какво получаваме? Едно голямо нищо.

18

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 16 - Ти какво предлагаш? Да настаним баба Еди-коя-си от село Воден в хотел на Слънчев бряг, без да я питаме дали е съгласна да доживее там живота си, а украинските бежанци да ги сложим във фургони във Воден ли? Все пак те, макар и да са тук временно, търсят работа и щом намерят подходяща, веднага започват. Във Воден какво да правят?

17

Lina

преди 1 месец

Моля, моля - ако всичкото от парламента даде по едни сериозни парички. Може да се напраеят сглобяеми къщи, а не тези подвижни то а летни. Специално Т лъстаците могат сами ново село да изградят

16

Анонимен

преди 1 месец

8 души в контейнер , китайската мафия ги събира повече като пренася хора в Америка

15

Анонимен

преди 1 месец

Хотелиерите няма ли да ги извозват към морето ?

14

Анонимен

преди 1 месец

България ще праща на Украйна всяка година по 80 милиона евро от нашия джоб ( в указа на кабинета пише - докато е необходимо) Парите отиват за Украйна. Българите като кучета във фургони, а украинците в луксозни хотели. Никой не протестира. Всички са доволни. Офффце!

13

Лексикологийо мила

преди 1 месец

От пожар или вследствие на пожар?

12

Анонимен

преди 1 месец

Какви санитарни възли има във фургоните????

11

Анонимен

преди 1 месец

Нашите политикари Всички в едно са обединени - Лукс за укрите и Геноцид за българите ! и бсп и дб и пп и дпс и герб - милеят за укрите и окрайната - продажни родоотстъпници, ала като само си мрънкяме в нета- нека ни е

10

Анонимен

преди 1 месец

Що бе на слънчака няма ли място за българите или там е само украинските македонци.

9

Анонимен

преди 1 месец

В България много добре знаем, че всичко временно става постоянно. Хората пострадали от едно друго бедствие живеят от 40 години във временни фургони.

8

Галя от EmbassyTO

преди 1 месец

Какво стана с " ес подкрепата" : самолети, обещания?Или след кафенцето ?