9

До 6

преди 2 месеца

А защо едни да плащат, а другите масово взимат заплати кеш и под масата, декларират че са на по половин ден и т.н. Имаме ужасно много сива икономика, която трябва да преборим първо. Аз работя и се осигурявам на 10К чисто на месец. А масово майстори и какви ли не взимат по 4-8000 на месец, а се пишат и плащат осигуровки като за 600лв заплата...

8

4

преди 2 месеца

За капитализма този процент е дори много висок!Нричат го пазарно общество и работодатели вместо капитализъм и чорбаджии!На ви демокрация-нали за това ревахте по площадите пригласяйки на Жельо,костов и Тренчев!Пак вие ще плащате техните тлъсти предателски сметки!Няма друг чалъм!

7

Анонимен

преди 2 месеца

Ние НЕ вървим в правилната посока!!!! Правилната посока НЕ е унищожаване на всички природни ресурси и на създаденото с труда на поколения, правилната посока НЕ е да си тъпчем търбусите и да демонстрираме колко предмети можем "да си позволим"и колко човеци можем да унижим.Колко от хората се замислят:технологиите за добив и ибработка на метали са създадени прерди десетки хиляди години.Защо за това време почти нищо не е било мръднало допреди 200 години?Търсете смисъла,а не подигравка и високомерие!

6

Анонимен

преди 2 месеца

Както гласувате, така ще живеете. Има си зависимост между тия неща.

5

Няма как да стане

преди 2 месеца

Това не е класификция за коефициент на Джини, за да говориш за неравенство. Дори Русия е там, където ножицата между богати и бедни е още по-разтворена. Но ние вървим натам, а не към европейските държави. Основното е, че у нас политиците работят за богатите и с тях. Още ви карат да мислите, че плоският данък е в полза на народа? Такъв има само в Киргизстан, Русия и пр. В богата европейска държава такъв няма. Облагането е прогресивно и имат пари за социална държава. Тук е див капитализъм.

4

Грую

преди 2 месеца

Бедността е най-справедливото наказание за глупостта.

3

18

преди 2 месеца

Държавата в годините разглези младото поколение, което вече не е най младо. Не научи хората на труд и с труд да си изкарват прехраната а ако може всички да чакаме пред бюрото. Да се върнем обратно, ще трябва децата да се учат на труд и да минат много години без тази лакомия на някой хора, а всички си отидоха без да вземат нищо.

2

Отец Нафърфорий

преди 2 месеца

Така е, чадо!

1

Българин

преди 2 месеца

Тези, на които им се работи, не ги мързи, дават си зор и се развиват - забогатяват. Останалите искат ем ..докрая, ем душата в рая, или хем нищо да не правят (или да правят нещо помежду другото, без мисъл, без цел и без развитие и усвояване на нови умения) хем да им се подобрява материалното състояние. Това няма как да стане, и НИКОГА не е било възможно.