51

Атмаджа

преди 6 дни

Честит нов патриарх на българите!Дано да служи така,че Бог да е доволен от него.

50

Лагрестин

преди 6 дни

Никой не го пита дали е доволен или не.Духовниците са в църквата,за да служат първо на Бога и Христа,а след това и на народа - като му дават добър личен пример.Кой какви чувства имал,кой с кого как общувал - това не ни интересува.Всеки трябва да се научи да надмогва егото си и да спазва йерархията - както духовната,така и светската.За всеки човек е най-важно Бог да е доволен от него,а това зависи от делата.Хорското мнение и одобрение не е критерий,тъй като част от хората клонят към неправдата.

49

анонимен

преди 6 дни

Не подобава на един епископ да бъде разколник. Да каже той на коя страна е, защото Даниил застана решително на страната на църковните правила и срещу разкола в украинската църква.

48

Анонимен

преди 6 дни

така са го учили 7 години в америка- сега тия бл7изачи на краварски за7дни9ци какво искат

47

абе до 49

преди 6 дни

Значи така и ще си отидете от този свят незадоволени. Ето защо човек трябва да си поставя постижими цели. Иначе цял живот е неудовлетворен, като ... Айде, няма да го повтарям.

46

Анонимен

преди 6 дни

"новият патриарх е решително на страната на Руската патриаршия".Така и трябва,българите са на страната на Русия,нормално българския патриарх също да бъде.Въпроса е защо политиците не са и кого представляват?

45

Анонимен

преди 6 дни

До абе -- ще сме доволни тогава когато ви изртиме всички копейки от България веднъж завинаги.

44

Мирянин

преди 6 дни

Как за 7г престой в САЩ, никой от там не разбра, че е на страната на Русия? А, там те са професионалисти! Епископ Тихон и др отсега заявяват, че искат разкол в църквата! Защо? Не се ли научихте от патриарх Неофит на незлюбливост и смирение? Или чакахте, това което искахте да получите! Не Ви ли беше срам и пред Вартоломей, още сега да тропате с крака и искате? Сега се вижда, че съирате хора с всички средства за разкол и сте двама водами, които демонстрират всичко без любов към църкваата!

43

абе

преди 6 дни

Евроатлантиците пак ли са недоволни? Тия хора не мога да ги разбера какво искат, напоследък все са недоволни. Като недоевана жена. Да не би да искат по-яко лашкане тези евроатлантици?

42

Анонимен

преди 6 дни

Кво руско ли намираме ? Ами той си го казва човека . То и радев е ходил в америката ама и той си е руско ***!!

41

Анонимен

преди 6 дни

Какъв им е проблемът на всички? БПЦ си избра патриарх. Ама не ги кефело Боко и Пеевски, ама Тихон не можел да комуникира. Тия искат да омацат политически и църквата. Както омазаха в политическо кафяво всичко. Освен това нали този Данаил е ходил в Америка.

40

Анонимен

преди 6 дни

Споко, благостта му ще се прояви, заради новата му роля. Докато го поздравяваха, даже се усмихна. Добре е да е с характер, да може и да отстоява интересите на българите.

39

да

преди 6 дни

не само патриарха, целия български народ е на страната на БРАТСКА РУСИЯ...останалите са еретици!

38

Българин

преди 6 дни

До Родопчанин Погледът му е същият като на полковник ДУГИН!

37

Анонимен

преди 6 дни

Има и свестни епископи! Поздравления!

36

Анонимен

преди 6 дни

Не разбирам кой е този и какъв фактор е, че мнението му е меродавно? Говорил бил с него преди 17 години и сега изведнъж се извъди експерт и оценител? Мисирката писала това защо ни занимава? Какво сте тръгнали да търсите никому неизвестни недоволни, че да петните името на новия Патриарх?

35

СМЕХ...

преди 6 дни

Не ми е ясно , какво руско намирате у новия Патриарх , като изобщо не е ходил в Русия, а е бил само на Запад...??!

34

Пределно ясно

преди 6 дни

Истинският български патриарх ще бъде избран след края на Украинската война, когато задкулисието ще изчезне яко дим.

33

Анонимен

преди 6 дни

За това в България няма вярващи!

32

Анонимен

преди 6 дни

Само не ми е ясно защо гвардейци на президента присъстваха. Църквата и държавата са разделени. Това не е по никъв протокол. Единственото обяснение в че патриарха и президента работят за Кремъл и Москва иска руски тип на влияение над църквата у нас.