143

Анонимен

преди 6 дни

ТОВА Е НИЩО, БОКО ДВАМА ПАПИ СА ГО ГАЛИЛИ ПО ГЛАВАТА

142

Галя от EmbassyTO

преди 6 дни

А къде е онзи с двата Ролекса и лимузини за всеки ден. Да не е на море?

141

Анонимен

преди 6 дни

До Анонимен 163 "Църквата майка"??? Абе ти лууд ли си или на лууда се правиш от полит коректност? Какъв агресор в църковните дела бе, л@/но сороско??? Един вид аз да се самопровъзглася за "върховен жрец на Тангра", защото аспарух е имал такъв и да искам да идвате да ме целувате отзад сега, когато от Тангра вече няма и следа тука??? И ти слепи разбирачо ще ме оправдаваш, от уважение към прабългарите ли??

140

Анонимен

преди 6 дни

Богомилската вяра. Богомилският канон. Богомилите не признавали голяма част от Стария Завет "Мойсеевите книги", защото ги считали за творение на Сатаната. Богомилите са имали седем свещени книги: псалтира, книгата на шеснадесетте пророка, Евангелията от Матей, Марко, Лука и Йоан и шестата книга на Деянията заедно с всичките послания и иоткровения на Йоан Богослов.

139

Лека жена

преди 6 дни

Не разбрах за какви заслуги са го наградили.

138

Анонимен

преди 6 дни

Вселенската патриаршия е църквата-майка, от която сме получили православието, а не руската ПЦ. Руската ПЦ е създадена след БПЦ и България има голяма заслуга за разпространението на православната литература към Русия, и останалия православен свят. Защото първо в България, при царете Борис Михаил и Симеон, се превежда и създава, за първи път на старобългарски, православна книжнина, която влиза в църквите на милиони православни. Имайте уважение към БПЦ и Вселенска църква! Не, към РускатаПЦ, агресор

137

Анонимен

преди 6 дни

По-смелите изследователи дръзват да твърдят, че всъщност богомилите са наследили нравствената чистота на първите християни и че от тях тръгва рицарският морал за честност и всеодайна служба на Доброто.

136

Виждате ли Защо

преди 6 дни

като Малки трябва да Ядете Филии с Мас, а не ГМО!

135

Анонимен

преди 6 дни

Бойко бегай от еретика, наивно момче си.

134

Анонимен

преди 6 дни

Едва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е тяхното - на Богомилите! Във всяка книга за християнските ереси те - Богомилите заемат едно от основополагащите места. В тях виждаш раковничето и ключът, който раждат истината за катари, валденси, хусите, лютерани, хугеноти, протестанти.

133

Боко

преди 6 дни

А бе вий чели ли сте Винету Вожда на Апанчите? Не сте чели. Имам една стая с тази книга

132

1234

преди 6 дни

Понеже Бойчето само патриарх в България не е бил, поне да получи звание и от там - и то в този ден точно :)

131

Анонимен

преди 6 дни

Богомилите са хулени, отричани, анатемосвани - отдавна.

130

Анонимен

преди 6 дни

Богомилството - вяра на първите християни!

129

Анонимен

преди 6 дни

Информацията е следната - Богомилите са в основата на БЪЛГАРСКОТО ХРИСТИЯНСТВО! А тия после които унищожават БОГОМИЛИТЕ ПО СВЕТА и поставят ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ ПОД СВОЙ КОНТРОЛ са деца на САТАНАТА!

128

Анонимен

преди 6 дни

Варто колко е взел, за да награди един еднокнижник.

127

Анонимен

преди 6 дни

ЖАЛКО ЧЕ ГО НАГРАЖДАВА ТОЗИ ВАРТОЛОМЕИ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ БОКО БЕШЕ ЕДИН ОТ НАИ ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ В ЕВРОПА ДАЖЕ Е ОСЪЖДАН В ЧЕХИЯ И УНГАРИЯ

126

Анонимен

преди 6 дни

144 В Българската ПЦ има два вида свещеничество, бяло и черно. Бялото позволява семейство, жена, деца, а черното, не. Свещениците могат да избират, на кое от двете да се посветят. До колкото знам, при монасите и в най-висшия клир, е черно, без семейство и деца. Преди да пишеш, първо се информирам. Комунисте.

125

...!

преди 6 дни

Аве Борисов, прекараните със 200-та те поздравяват! Малко е евтин цинизмът, ама те толкова си могат! Обикновени ***, Сър!

124

Анонимен

преди 6 дни

Едно Време Исус Христос е носил Дървен Кръст и е има за съпруга Диана (преименувана на Мария Магдалена) и е имал двама близнака Петър и Павел и дъщеря Синтия! Какви са сега тия Попове с тия Златни Кръстове на шията - унищожители на Християнството, без съпруги и деца от своите съпруги, за да имат Род, да творят и да правят Български Божествен Народ?