33

Фют

преди 1 месец

30. "Сърбия мотора на европа ,суровини от Русия ,технологии от Китай ,а ние у БГто шр се држиме за палците и ше ръкоплескаме,"Само да попитам, теб щъркела колко пъти те е изпускал на земята?

32

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 32 - Нека бъдем честни - единственото, което държи Тайван в новините е заводът за чипове.

31

Анонимен

преди 1 месец

До от DE - Подобн работи се случват и в Африка. Китай и Русия им помагат за пътища, пристанища, производство, агрокултура, тежка техника ... А САЩ дава пари, за НПО-та, да учат децата, че LGBTQ е най-святото.

30

Анонимен

преди 1 месец

Единственото което спира Китай да не влезе с военна сила в Тайван и да разтури сепаратиския парламент е завода за чипове. Американците дори са предлагали да минират завода и да го взривят ако Китай влезе с войска.

29

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 23 - Работата е, че никой друг в момента, с или без "холаднски машини" (хайде, да не азвам, че ASML вече плануват, да станат "не-холандска). В момента с е оптиват, да създават подобно нещо в Европа, но ще отнеме много години. Единствения друг залог за запада е Япония, която всъщност има традиции в полупорводниците, но е прекалено близко до Китай, а САЩ не иска силна Япония, поради "исторически причини".

28

от DE

преди 1 месец

имам комшия сърбин та човека вика след визитата на СИ в Сърбия са подписали мн.договори Китай ше отвири сумати фабрики и производства ,под носъ на ъпаците от ЕС и кво стаа тогава ,Сърбия мотора на европа ,суровини от Русия ,технологии от Китай ,а ние у БГто шр се држиме за палците и ше ръкоплескаме,АЙ ЧЕСТИТО

27

Анонимен

преди 1 месец

САЩ няма да посмеят да се намесят. Северна Корея разполага със хиперзвукови ракети, с които може да потопи всеки самолетоносач. Намеса във Тайван е военна намеса във вътрешните работи на Китай, това ще бъде кървава баня за САЩ.

26

Анонимен

преди 1 месец

Представителят на китайското външно министерство Уан Уенбин на учението на PLA Joint Sword 2024A около Тайван. "Учението се провежда за защита на националния суверенитет и териториалната цялост и също така е сигнал за сепаратистките сили, търсещи "независимост на Тайван", и предупреждение за външните сили. Тайван е неотменна част от китайската територия, което е едновременно исторически факт и реално статукво, което никога няма да се промени. Независимостта на Тайван е задънена улица. Китайският народ е непоклатим в решимостта си да защити националния суверенитет и териториалната цялост".

25

Анонимен

преди 1 месец

До Фют "Толкова е мирен Китай, че вчера един е убил осем." - Един откачен е убил 8 човека, веднъж, в нация от 1400 милиона души! Ако беше 8 души, убити от 1 в България, разбирам - това щеше да е, като да убиеш 1600 души, като съпоставим бройката

24

Анонимен

преди 1 месец

23 Ати всичко можеш да направиш нали

23

Анонимен

преди 1 месец

САЩ загубиха в Украйна, а с Китай нямат никакъв шанс.

22

Анонимен

преди 1 месец

Русия и Китай са такава стратегическа военна мощ, с която САЩ не могат да се съревновават. Но към тях трябва да добавим и Северна Корея, голяма държава която също има стратегически оръжия, и която няма да се поколебае да го използва.

21

Анонимен

преди 1 месец

Тайван технологично е на ниво аграрна страна, не произвеждат нищо и нямат потенциал за нищо, освен един завод за чипове,но и това не е краен продукт с принадена стойност, от тези зависят крайните продукти. И дори и чиповете не могат сами да правят, без холандските машини не могат нищо да направят.

20

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 19 - Признавят я с действията си обаче - договори за ракети, разположени на близо кораби, противодействие на Китай, предупреждения ...

19

Анонимен

преди 1 месец

Мйа е време да шортвам nVidea :)

18

Анонимен

преди 1 месец

След разпада на ЕС Унгария и Сърбия ще бъдат най-важните фактори в западната окрайна на Континента. Основни енергийни хъбова и мост на Китай към страните от малкото северозападно кътче на Евразия. Не случайно Си беше в Сърбия и Унгария.

17

Анонимен

преди 1 месец

Тайван не може да се обединява с Китай, Тайван е неотменна част от Китай. Дори САЩ не признават независимостта на Тайван.

16

Анонимен

преди 1 месец

официалното име на Тайван е Република Китай, т.е. по същество това е Китай, но не комунистически Китай, това путлерааските тролейбуси, ако беше толкова лесно да го вземат, другарите от Пекин отдавна да са го взели, ама немогат и няма да могат

15

ъ

преди 1 месец

Не отиват на добре нещата за хегемона. Ще го правят равен, ако не и нещо по-лошо. Ние, както обикновено, сме от страната на булката.

14

Рейгън

преди 1 месец

Жалко че запада инвестира в държави петолъчки При тези при мати развитие няма