157

Анонимен

преди 1 месец

Нас,нормалните робове,тез елитарни изкуства не ни интересуват..но и те никога не са били масови,поне не наоколо,иначе нямаше да се наричат,класически,да не говорим че точно този критерий за "културност" е неприложим ако си израснал на балканите.. Е,да..навремето караха децата под строй да присъстват,станаха ли културни?Моето мнение е,че това не е показател за културна нация,кажете нещо за гърците,сърбите,румънците..северно македонците?Те,много ли ходят на опера и театър??

156

Анонимен

преди 1 месец

Най-големите артисти са Българските политици. Няма смисъл от театър, той е в Народното събрание. Пълно е с артисти там- Слави Трифонов от диванчето и т.н..

155

Анонимен

преди 1 месец

Според мен държавата може да раздава билети за театър на хората работещ на държавна работа като бонус към заплатите им.

154

Анонимен

преди 1 месец

За това пък западни балетисти отидоха да работят в Русия и продължават да се стремят към Русия.

153

Анонимен

преди 1 месец

А ако не чувствам необходимост да ходя на опера? На театър и т.н., това означава, че съм някакъв ***? А представете си, че просто не ме кефи?

152

Анонимен

преди 1 месец

До До 133, Да бе ненадминати...особено последните двайсетина години са пълна скръб.

151

Анонимен

преди 1 месец

до 141 Какито ти данните за бройката на театрите в Москва, такива са ти смешни и данните за населението в България. Ти знаеш ли кога бяхме 6,9 милиона ве, смееешник краварски? При последното преброяване бяхме 6,3 милиона. Разбрахме те що за стока си. Пишеш си едни измислени цифри на поразия.

150

Анонимен

преди 1 месец

Никой от прима балетистите на Русия не си е заминал след началото на СВО в чужбина, само една балерина, и сигурно в момента съжалява защото там където отиде е много под нивото и. И нито един от опертните артисти, нито класически музиканти. Заминаха певачки като Пугачова и Гребенщиков, но вече свършиха стотинките, защото там на запад ги нямат за нищо.

149

Анонимен

преди 1 месец

Театъра и особено Операта и Балета са за истинските любители и ценители, познаващи това изкуство, не всеки, който посети Оперна или Балетна постановка е в състояние да оцени и още повече да разбере, и почуства това изкуство..., не е за всеки! Театъра да.., обожавах театъра, но съвремените актьори и режисьори се постараха да отблъснат много зрители със съвремената си трактовка на доста, дори класически пиеси, за актьорската игра и особено липсата на талант да не говорим, той просто липсва!

148

До 133

преди 1 месец

Германците и австрийците са дали на света най-великите композитори, а американците са ненадминати в киното.

147

Реалист

преди 1 месец

Народът гладува и мизерува,а те за опера и театър тръгнали да говорят...Откакто мутрата завладя държавата станахме бананова република с латино отенъци.

146

Анонимен

преди 1 месец

до 141 Я прочети внимателно статията като напишеш в търсачката "Сколько театров в Москве". Прочети я и ела пак да твърдиш че имало 44 театъра в Москва, кравар!

145

До 133

преди 1 месец

Като цяло е безсмислено това културно противопоставяне. Руснаците спадат към европейската културна фамилия, където са още англичани, холандци, французи, испанци, италианци, германци, австрийци, ние... Американците също, тъй като цялата им култура е изградена от европейските преселници (от коренното население е останало много малко). И всяка нация си има своите културни великани. Не съм чел по-велики писатели от руските, както не съм виждал по-велики художници от италианските.

144

Анонимен

преди 1 месец

Опера и балет има в Русия. В България само чалга.

143

Българин

преди 1 месец

И за да охладим окончателно "ентусиазма" (или там за каквото смятат пропагандата си) на руските другаре тук, прима балетистите на Балшой театър както при мъжете така и при жените бяха чужденци. След инвазията на Русия в Украйна си заминаха оттам, но преди това "великата" руска школа имаше нужда от "слабите" западняци. Дано някой не се засегне от тази информация :)

142

Анонимен

преди 1 месец

Аз даже и на мач не съм ходил

141

Анонимен

преди 1 месец

За какво ти е театър или опера когато има първи канал на путинската телевизия

140

Анонимен

преди 1 месец

В малките градове не се правят концерти където свирят класическа музика. Концертите са в някоя чалготека, като поканят някоя певица или певец.

139

Българин

преди 1 месец

До Анонимен 137 "На запад почти не е останало" Смях. Хора, които си нямат представа от културни мероприятия рецитират пропаганда и се вземат насериозно.

138

Анонимен

преди 1 месец

До До 129 "Не знаех, че Сервантес е руснак, но благодаря, че ме информира. Или може би Путин е автора на "Дон Кихот"?" - много си пpoc бе, жълтонасран паветник. Става дума за балета Дон Кихот, Сервантес е написал романа, и той не се играе, а се чете в къщи ако искаш го четеш, не е нужно да ходиш на театър да четеш книга, но това ви е нивото на жълтонасраните паветници.