65

Анонимен

преди 1 месец

При тези абсурдно ниски лихви БНБ отчита скок с 10% на лошите кредити за първото тримесечие. Дългова криза предстои. Тежка.

64

Анонимен

преди 1 месец

брокер - модерната професия за некадърници !

63

Анонимен

преди 1 месец

Я да направим една проста сметка. Откакто се помня е пълно с философи дето говорят за балон и че цените били нереални. Това беше дори когато 2009 паднаха до 800 евро за квадрат, беше пълно с философи говорещи , че трябвало 400 евро да е квадрата на жълтите павета. И така вместо от 800 евро да станат 400, те станаха и 1600 и повече.Това са фактите. Вярно е , че тогава и заплатите бяха наполовина. Може 800 евро да е квадрата , но масово хората получаваха по 1000 лева, а сега над 2К.

62

Гадняр

преди 1 месец

Политиците работят за банките. Очевадно е. Нула процента лихва по депозитите, задължително всички разплащания на големи суми и заплатите минават през банките, БНБ нарочно не изтегля пари от българските банки, БНБ не дава възможност на народа да си купи държавни облигации на 4-5% годишна лихва, НАП не се интересува с какви пари се купуват по десет жилища и с какви доходи се изплащат по десет кредита.... Мила родна мафиотска картинка. Прец*акан както винаги е народа.

61

Анонимен

преди 1 месец

Има една манпулация , че когато приемем еврото цените щели да скочат . Ако или когато приемем еврото , покупателната способност на населението спада . Може спокойно да проверите цените на имотите в Испания например където са с евро отдавна , а цените на имотите са по ниски от българските .Не слушайте брокери , ако сте събрали някакви пари и сте решили да купувате , предложете цена колкото и да се наложи да се пазарите , ако не ви устройва откажете сделката .

60

Ганя

преди 1 месец

*** примата е готов да даде за ПАНЕЛ една торба с пара, като отделно е цифра за нотариус и тем подобни такси. Но *** е глупав. Той е завистлив, озлобен и примитивен. Трябва друг народ да дойде тук да се засели!

59

Неизбежно е,

преди 1 месец

двете не ща са вързани. Тия дето купуват с цел инвестиция няма да доживеят да им се изплатят имотите. Какъв наем ще трябва да сложиш върху имот, купен за четвърт милион евро, че да се изплати в в близките 10 години?

58

.....

преди 1 месец

И като теглиш заема и купиш жилището ,започваш да живееш в него стига вноската ти да е поносима да не е повече от 30% от дохода ти. И докато си млад примерно 25-30г. до 55 г. примерно ще си изплатил,а като ти изпаднат пари ще вкараш и ще си намалиш или размера или годините по кредита.И така живееш докато си млад,какво ще чакаш да станеш на 60-65г. и тогава ли ще живееш?МИСЛЕТЕ МАЛКО С ГЛАВИТЕ СИ! Да не казвам че заемите са хубаво нещо,но са решение когато нямаш кеш!

57

Анонимен

преди 1 месец

Разликата е , че на много места последните години ипотеките скочиха двойно , а в България не мръднаха. Не случайно почти всички там купуват с ипотеки и когато лихвата им е станала двойно, цените започнаха да падат, тук лихвите не се промениха, но пък цените скочиха. По един или друг начин ще ви цакат , това го запомнете. Дали през цената на имота, дали през вноските, дали през инфлацията ще ви стопят спестяванията. Целта е една 20 години да работиш като вол за покрив над главата.

56

Анонимен

преди 1 месец

Имотите са надценени точно с 47 % . Има много доклади на банки , институции и др . , които посочват точно този процент .В момента в целия свят цените са паднали минимум с 20 % с изключение на Дубай ,където цените се задържат , заради наплива на украинци и руснаци . В целия свят има спад на цените , но България е остров на стабилност , така ли ? Всички знаят какво се случва и какво следва , само брокерите не !

55

до Мхм

преди 1 месец

Ми няма да си купи в Софета, а някъде в провинцията. Не задължително човек да работи в офис.

54

.....

преди 1 месец

Когато нямаш парите в кеш,опираш до банките,нямаш друг избор и колко от хората имат такива големи суми в пари не повече от 10%, другите какво да умират ли! Кога ще спестиш ти за жилище при положение че цените вървят все нагоре и живота ти намалява с времето.Май не мислите че на 55 -60г. няма да се вкл. в изискванията за кредити за 20 г. напред.За това хората теглят ипотечен който покрива до 80% от сумата другите са само участие от теб!Ако нямаш нищо ти дават и потребителски!

53

Нематека

преди 1 месец

Не статия, а направо голямо преливане на вода из празна чаша в пуста. При Това массово обедняване под управление на вашингтонските васали. Така че много хората двумислят кифла ли да купят на закуската или закупят/наемат многостайно жилище на чаршия.

52

Мхм

преди 1 месец

2010 година си купих първото жилище в София с 0% самоучастие от моя страна. Банката изцяло ми го финансира, на 100%. Не виждам в момента как млад човек на 25 години ще има спестени 20 или 40% от стойността на имота за самоучастие. Това означава между 50 и 80 хиляди евро спестени.

51

51,

преди 1 месец

Примерът ти няма много връзка с обсъждания въпрос. Вероятно твоите хора са се минали точно защото тук цените се качиха спекулативно много и се поддържат така изкуствено. Наясно са брокерите, затова плащат за подобни рекламни статии всеки ден, защото тези цени не могат да са като цените в Европа при в пъти по-ниски доходи у нас. И при наличните презастроявания и купища имоти, за които няма клиенти.

50

Анонимен

преди 1 месец

Аз пък ще ви дам друг пример. Съседи преди десет години си продадоха апартамента в Изток и заминаха за чужбина. Тогава му взеха 120 хиляди евро. В момента същия струва около 250 хиляди евро. Тоест само от това са загубили 130 хиляди евро или над 1000 евро на месец. Там са получавали повече заплати и са спестявали повече, ама като теглят чертата не са много на далавера.

49

Анонимен

преди 1 месец

Наемите не растат. Точка.

48

До Анонимен 39

преди 1 месец

"Тези, които щели да се махкат от България, там където отивате нито наем, нито ипотека ли се плаща?" - Не "щели", махнали са се повечето. И не се канят да се връщат. Ти четеш ли? За в пъти по-високи заплати в чужбина цените на жилищата са като или близо до софийските. Що ще си причинявам покупка на коPтор у нас, особено в квартали като на снимката горе, каквито са почти всички в София, при това положение? Купува се имот в чужбина, не в София, защото от последното смисълът е нулев при тези цени.

47

Анонимен

преди 1 месец

Разликата между наем и ипотека е, че в първия случай даваш пари на вятъра и след години пак си на улицата. При ипотеката е добре да не се надценяваш и да си оставиш някакъв буфер. А най добре е да си седите на село и да не идвате в големите градове. Да, в София може да получавате двойна заплата, ама така или иначе, половината я давате за наем. Не е необходимо всички българи да живеяте в София, Пловдив, Варна и Бургас, където цените на имотите скочиха до небето.

46

Анонимен

преди 1 месец

Хахах, ако наистина им вървеше бизнесО на тия имотопродажници, щяха ли ВСЕКИ ден да публикуват платени статии, в които ЕКСПЕРТИ (които са експерти колкото аз съм астрофизик) да обясняват как цените отиват все нагоре, няма да падат, и че ТРЯБВА сега веднага да си купим имот? Върви им, ама дръжки. Сделки няма, не останаха балъци и се пробват да юркат хората с платени статии да им купуват изгнилите кутийки. Ще ви заровят с тия пари, алчни нещастници такива.