127

Юлиян

преди 1 месец

Най-трудното в демокрацията е нейното опазване.Демосът трудно може за дълго да задържи"юздите"на демокрацията(нейното управление)в свои ръце.Винаги се намират някакви"потърпевши" и манипулатори на които тя пречи и желаят да я насочват в посока,удобна за техните лични интереси.Те са много по-гъвкави и опитни от самия"демос",който по своята същност предполага откритост и липса на коварство и двуличие и лесно успяват да опорочат и най-добрите идеи и намерения.Такива "-крати" са вечните бенефициенти

126

Юлиян

преди 1 месец

Демокрацията е също като любовта-крехка и лесно ранима.Трудна за опазване,лесна за манипулиране.Така е било от древна Гърция до наши дни.

125

Юлиян

преди 1 месец

Със сигурност демокрация в най-чист вид е имало в древна Гърция и то само за кратко,преди да почне да се изражда в една или друга форма,под един или друг предлог.Самата демокрация е като любовта.Всеки говори,че вярва в нея,че я търси,че тя за него е цел,но гледа на нея от гледна точка на частнособственическия интерес.Търси я и се стреми към нея,но макар и несъзнателно с цел да получи някакви облаги за себе си.Мине ли "меденият месец" почва "дърпането на чергата".

124

Американ

преди 1 месец

Не мога да повярвам на такава откровеност, значи запада наистина върви на зле! 1.) "Впечатлението, че правителствата често действат в интерес на малцинствена група, а не за общото благо," 2.) "възприемането на Русия продължава да нараства средно рязко по целия свят от 2022 г. насам."

123

Художника от Браунау

преди 1 месец

Ще си спомняте за мене с усмивка и носталгия!

122

Анонимен

преди 1 месец

Отговор:защото една нощ докато всички спяха заменихте двмократите с някакви либерали,които са си чисти п....и.Връщайте ни демократите!Това сега не е демокрация.

121

Юлиян

преди 1 месец

Що е то демокрация,къде я има и доколко е истинска?Най-трудният и нееднозначен въпрос,който предполага и предизвиква също толкова нееднозначни отговори.Всеки има различен отговор на него.За да се опиташ да отговориш на него,трябва да знаеш значението на самата дума.Демо-крация,аристокра-ция и т.н. -крации.Като знаеш това,можеш да пристъпиш към отговора на втория въпрос-къде я има и доколко е истинска.В това е въпросът.Има да си отговаряме и да се ругаем най-малко до утре.

120

а украинската свинкя

преди 1 месец

защо не и дадоха евровизия, ами я дадоха на изпедерастеното от Швейцария? нали щехме да сапортваме страгала на Юкрайн? Ама нищо де, сега има опция да я пуснат като ФАБ на руснаците.

119

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен (118) Ясно е че си нямаш идея какво е демокрация. Твоето е кръчмарско разбиране на демокрацията от селски индивид през Средновековието.Демокрацията ти дава възможност да избереш/назначиш кой да управлява но не и да даваш акъл КАК да управлява защото НЯМАШ акъл за това!!!

118

Анонимен

преди 1 месец

А в Рушмандия всички са доволни и щастливи, нали бе трУлчетата от вчера.бг?!

117

Анонимен

преди 1 месец

А Украйна загуби войната.

116

Анонимен

преди 1 месец

Га*ньо сe е продал за копейки, поне за центове да се беше продал, бе Га*ньо !

115

Анонимен

преди 1 месец

Гръцкият философ Солон е казал: При демокрацията всеки трябва да бъде щастлив и свободен. Всеки трябва да има поне 5 роба. Днес цяла България робува на демократите - и на местните, и на западните.

114

ПоздравиОтКлаус Шваб

преди 1 месец

Ке Ядете Бургерите от Скакалци, ако Свършат Скакалците и от Лебарки, няма да Притежавате Нищо, но ще се Радвате и че това Имате, докато Китай и Русия - Градят Рая!

113

Анонимен

преди 1 месец

Каква демокрация?! Този небинарен индивид, спечелил Евровизия, ли е демокрация?!

112

Анонимен

преди 1 месец

"Германия е световен лидер по отношение на най-високия дял на хората, които искат правителството им да се съсредоточи върху намаляването на имиграцията"-----------Тогава за каква демокрация говорим след като хората искат едно, а правителството прави точно обратното?

111

Анонимен

преди 1 месец

И Хитлер беше избран демократично. Пораженията които нанася извращението наречено демокрация сега в България е детска игра в сравнение с пораженията и ужасите които които нанесе демокрацията на България през ВСВ.

110

Анонимен

преди 1 месец

Демокрацията е хаос, как може да се дава на плебса да управлява! В Древна Гърция демокрацията е имала негативен смисъл - управление на простолюдието, значи хаос. Другата крайност е тираният - когато управлява един човек, това може да е добре или зле но не е такъв хоаос както при простолюдиото. По средата са аристокрация - управление на избрани, и олигархия - малка група хора. А плебса на изборите винаги ще избере този, който му обещава лек живот и много пари.

109

Анонимен

преди 1 месец

Даже и най-бедните семейства в древна Атина при демокрацията са имали собствени роби. И сега на запад при демокраицята и бедните имат роби от България и източна Европа да им чистат и да им мият keнeфите. А при нас демокрацията все не идва някой да ни чисти и да ни мие keнeфите.

108

Анонимен

преди 1 месец

Механизмите на демокрацията работят безотказно. Демокрацията води до това, че се унищожава базовия принцип на който може да съществува човечеството - меритокрацията, когато способните хора идват на власт. А демокрацията е тържество на бездарниците. Народът навсякъде избира бездарници които му обещават лек живот и да му решат всички проблеми.