116

до115

преди 2 месеца

И като какъв нормален бизнес докарва по 10-12К лева месечно ? Големи глупости на куб.

115

Анонимен

преди 2 месеца

До АнонименСъвършено си прав. Вижте във всеки български град - улиците са едни и същи с магазини - зеленчук аптека банка и втора ръка дрехи. С много малки изключения. Във всеки български град. А в магазините за дрехи втора ръка е препълнено с хора!!!!

114

Анонимен

преди 2 месеца

Няма особено вярно. 70% е сив сектор. Уж ми бачкотят на минимална, а бачкотят реално за няколко пъти повече. Извинявайте, продавачка вече може и 3-4к да вземе, ако има акъл. Човек около мен с под 10-12к доход рядко има. И не- не съм от София, работя си от село. Просто такава ми е средата. Вече в средите на бачкотещи бачкери с 3-4к в склада си е друго. Там масово рев и оплакване, ама паралелно с това НУЛА усилия нещо да се промени, да се квалифицира бачкотещият бачкер, да тръгне нагоре. Забрави!

113

до 109

преди 2 месеца

Че кой те натиска да седиш на държавна службица! Ходи чистачка да вземаш хиляди ... но там трябва да се бачка, и с "той е човек, на наш човек" не става

112

черна икономика

преди 2 месеца

и си живеем добре

111

Анонимен

преди 2 месеца

До държавен служител, глупости! Държавен служител на ниско ниво коментира, че зимно яке от 10 000 лв е евтинийка. Ей толкова са ви ниски заплатите. Освен това никой не ви задължава да сте държавни служители. Пък и от рушвети яко си докарвате.

110

Токмаков

преди 2 месеца

Уж Средната заплата ще наближи почти европейската но защо ли нито един човек в България не я получава!?? А как милион и половина пенсионери уж живеят с 530 лв. пенсии. Живот на ужким.

109

Нет

преди 2 месеца

По всички показатели, все повече хора в България живеят по-добре!Купуват се все повече нови жилища,все повече нови коли,въпреки високата инфлация и високите цени в магазините,те са пълни и хората излизат с пълни колички,ходи се на все повече почивки в чужбина и то на скъпи дестинации,заведенията са скъпи но пълни.Това са факти!Все повече хора са така .... останалите висят по сайтовете мрънкат и чакат някой да ги оправи. Е, всъщност сте оправени, ама яката сте оправени,чака разпрани от оправяне

108

държавен служител

преди 2 месеца

Държавните служители са със смешно ниски заплати. Когато се нормализират техните заплати , тогава всички ще са доволни. А не както сега , чистачка взема някакви хилядарки за да си чопли трътката.

107

Анонимен

преди 2 месеца

Когато за първи път дойдох в България, първото което ми направи впечатление беше че всички българи са облечени като клошари

106

Гогич

преди 2 месеца

В тази статистика очевадно не се отчита ефекта на мръсните пари и огромната сива икономика в БГ, срещу която нито едно правителство не иска да работи. Масово хората се осигуряват на ниска заплата, а получават доста по-висока заплата. Отделно работят частно - дори и полицаи и държавни служители - без да уведомяват работодателя или да декларират доходите си. Доста млади хора се издържат от хазарт.

105

Петров

преди 2 месеца

Основно в България работодателите са мутри и бивши комунисти които са неграмотни и не обичат да плащат. Какво се учудвате?

104

Анонимен

преди 2 месеца

До ***, ами прав си! Манталитет му се вика. Хората са загубили всякакво усещане за стойност на парите. Смятат, че някой им дължи нещо. Не осъзнават, че щом не им стигат... самите те са проблемът! С мрънкане никой нищо не е постигнал. Ама виж за труд не ги търси. Де са за "апването и пийването". Купих си къща. Изредиха се десетки приятели да "апнат и пийнат". Предложиха помощ... ама с половин уста.. ей тъй да си знаеш, че не е нужно да ги търсиш. Не ги търся. И за "апване и пийване".

103

R2D2

преди 2 месеца

Пеевски и Борисов направиха България бунище и лунен пейзаж. Мафия, мафия, мафия.

102

Хан Крум

преди 2 месеца

Работни места с 500 евро заплата? Това е масово. България е реално африканска държава. Българските богаташи получават колкото клошарите в Германия т.е. 1000 евро на месец.

101

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 88, а смяташ ли, че масата може да направи тази сметка? Аз не мисля, че имат умствен капацитет за това. 80% не стават за нищо. Тези индивиди се смятат за толкова велики, че някой трябва да им плаща само защото са се родили.Онова комунистическо мислене не е избърсано от кратуните им. Не могат да осъзнаят, че за да получат 1000 Трябва да изкарат още толкова за осигуровки и данъци!Трябва да платят и за работното си място + печалбата на компанията!За 1000 лв. трябва да изкарат 3000 поне!

100

Спасов

преди 2 месеца

В София е малко по-различно обаче държавата е срината от феодализъм и безхаберие. ГЕРБ и ДПС върнаха България в 18-ти век.

99

до Иван Асен

преди 2 месеца

до Иван Асен: извинявай, но това не може да бъде истина. Освен ако нямаш предвид Ню Йорк - там може и да е така.

98

Анонимен

преди 2 месеца

Българите не са бедни, а алчни и свидливи. Не ядат за да могат да спестяват. Баща ми мие разксзвал, когато са сменяли парите, бабичките с чанти и чували са се редили пред Банката. А на пръв поглед са живеели бедно. Все са се оплаква ли и мрънка ли, че няма ли пари. И после инфлацията ги изяде чували те с пари хахаха така, че българи събирайте пари, но няма да ги харчи те вие. Това е гарантирано.

97

Иван Асен

преди 2 месеца

Необяснимо е да няма пари,нещо не ми се върже информацията в статията!Снощи се опитах да резервирам в приличен добър ресторант за вечеря чак след седмица и ми казаха,че три седмици напред места няма.Това не се случва в държава в която народа е беден.В днешно време беден е само този който не иска да работи и да се учи на занаят.Другото ми е неприемливо.