132

Батьо

преди 3 месеца

До от Берлин:Не сте елит! Смесвате понятията. Може би имате добре платени професии, поустроили сте се, т.е. присламчили сте се към едно общество, към което по принцип не принадлежите, кротувате си, понеже "преклонена главица остра сабя не сече я", правите "урляуб" като германците и лъжете себе си, че сте вече сте елит. Не сте. И ние не сме. Затова и България е на това дередже.

131

Батьо

преди 3 месеца

Който й плаща на тази явно добре плаща. Иначе тази няма да дрънка тези глупости, в които сигурно и сама не вярва. Само че не всичко в този живот е пари, приятелко! Ако не съзнаваш какви ще бъдат последиците от това, което пробутваш, значи си безмозъчна, а ако съзнаваш и въпреки това го пробутваш - вече е национално предателство. Сядай си на задните части и си затваряй устата, защото "в народните работи няма шега" !

130

До 138 от Берлин

преди 3 месеца

Става въпрос за елита на едно поколение бе човек! Най-интелигентните от випуска..който иска да му е лесно, не емигрира на 18 години сам в чужбина! Не се адаптира, не превъзмогва трудностите, а си стои при мама и тате в България!

129

Програмист

преди 3 месеца

От Германците нищо не става , не са толкова голема работа за колко ги мислите.. Негодници и Използвачи , някой друг да им свърши работата..

128

Altona HH

преди 3 месеца

Така е. Немците работят за да може тумба араби, кюрди и т.н. да се събират да играят техните хора, да закачат дъщеря ми, жена ми, и дори възрастни немкини. Градът няма нищо общо с 2004, когато дойдох. Бяха в един квартал. Сега са навсякъде. Отивам в парка за да се оттърва от тях, но те са и там, с бохчите, насядали, мъжете пушат наргилета, а децата викат и тичат около нормални хора. Европа не трябва да допуска хора, които не искат да живеят като европейци. Наргилета и бохчи, ако искаш, то не тук

127

До 136

преди 3 месеца

Айде стига бе човек! С двойно гражданство съм и гласувам от годиини само Възраждане и Алтернатива за Германия! Гласувам от години всеки 5 месеца в две държави! Какво ме упрекваш?! Не съм гласувала нито за Шолц, нито за Денков, нито за Меркел нито за Бойко!

126

До 133 Берлин

преди 3 месеца

Няма такова място! На световния икономически форум казаха че трябва да ни направят толкова бедни че да не притежаваме абсолютно нищо. Искат да живеем във виртуални светове да ядем буболечки и разни рециклирани неща.

125

Анонимен

преди 3 месеца

До Берлин Никакви лекари , програмисти не учат българите , учат икономика че най-лесно. Каквито са Българите в България такива и са в Германия.. Шубе и страх от трудното .. Само двама българи учат физика в Германия..

124

До 128

преди 3 месеца

Прав си за съжаление! Приятелят ми иска да имигрираме в САЩ! Те поне са суверенна държава а те ЕС колония, но е много далче.. аз съм европеец и бих искал да живея в Европа! Но Европа потъва..за следващите 10 години поне

123

Христо Христов

преди 3 месеца

До 118 "За 2 години само 18% са завършили езиков к-урс и работят!!" - така и трябва! Про'с'таците дето си избират Шолци и Бербок, пък и Меркел - да работят!

122

БГ НЕ СЕ НУЖДАЕ

преди 3 месеца

ОТ ОЩЕ МЮСЮЛМАНИ, А ОТ ДЕТСКИ И ПОМОЩИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ ДА РАЖДАТ И ОТГЛЕЖДАТ ДЕЦА ТУК В РОДИНАТА

121

Анонимен

преди 3 месеца

ОФИЦИАЛНО на страницата на тази фондация ще процетете "Нашата цел е да гарантираме зачитането на човешкото достойнство на мигрантите, бежанците и чужденците и да допринесем за тяхното овластяване и независимост." Ще допринесат за овластяване? Незабавно да се потърси отговорност на всички, позволили съществуването на това недоразумение, под формата на фондация. Липсват дарителите! Може да е всяка държава, организация, вкл. терористична стремяща се да подгони хората от домовете им в посока Европа

120

Берлин

преди 3 месеца

2002 масово емигрира цяло едно поколение от езиковата гимназия! От 18 годишна съм легално в Германия и работя- като студенка до днес 23 години! Всички станахме лекари, програмисти, архитекти и наливаме данъци в Германия ( 50% от заплатата са данъци).Никой немец даже не иска да работи вече, социалните помощи са колкото заплатата!Напаснаха ги на инфлацията, а заплатите не!..Но дотук! Ще емигрирам другаде където труда се оценява и заплаща!

119

Анонимен

преди 3 месеца

Нова е най-глупавата идея, която съм чувал. Не знам що за адвокат е тая.. Тя лично би ли наела такива хора в организацията си? Някога виждала ли е трапезата на българските пенсионери? От къде изпадат такива неадеквати като тая? Имаме толкова роми - ето го и решението на всичките й делюзии. Ама нещо не искат да работят. И какво може да работи един неграмотен пришълец, който не знае езика? Виждате ли сириец - миньор? Че нали ако нещо стане тоя не можеш да го разбереш.

118

Исни им Алгой

преди 3 месеца

Немците отдавна бягат. Някои в Швейцария за повече пари, някои искат авантюри и отиват в Австралия, САЩ, Канада. Но ти не бери грижа на Германия. Нея ще я има. Тези за десетина година са възстановили страна изравнена със земята. Нито някакви араби ще ги съборят, нито каквотои да е.

117

Христо Христов

преди 3 месеца

До 127 "... не иска да е данъчен роб, да издържа целия свят и да те разпознава вече родината си! " - немецът няма Родина! Територията между Полша и Холандия и Северно море и Австрия е населена с безгласни и продажни роби. Да не цитирам речта на Г.Димитров, която точно отразява какво е немец.

116

Анонимен

преди 3 месеца

При тези ниски заплати и растяща инфлация много ще търсят работници. Заплатите са добре в София, Варна, Пловдив, а другите градове масово се плаща МРЗ.

115

До 127

преди 3 месеца

Проблемът е че вече няма къде да се бяга защото навсякъде управляват едни и същи. По време на пандемията ни направиха показно! Който разбрал, разбрал.

114

Берлин

преди 3 месеца

В Германия вече немците бягат и емигрират, защото никой не иска да е данъчен роб, да издържа целия свят и да те разпознава вече родината си! Аз също съм стегнал куфара, но няма да се върна в България..не и докато ППДБ я съсипват!

113

Анонимен

преди 3 месеца

В западна Европа търсят десетки милиони работници. Кандидати естествено няма. И няма и да има. Никога. Тези новите дето идват от изток не ги интересува работа. Те идват за друго. Сега набират критичната маса и когато дойде моментът ще бъдат активирани.