382

Анонимен

преди 5 месеца

Къща "Кристис" провежда търг. Кyфар пълен с ако! Първоначална цена 100 рубли! Някой дава ли 101?

381

Анонимен

преди 5 месеца

До АнонименТъпи сравнения, без реални факти, не ми се четат, също и празни+голословни приказки, без доказателства и основания, то и тъй наречените "тортелини", с които се хранят в Европа, де факто са старо руско национално ястие пелмени и спагетите са китайско изобретение, а не европейско, но какво от това? Това са глупости! Континета Европа не е бил такъв, какъвто е сега, много от държавите в Европа, са създадени едва през 17 и 18 век, а Русия е била държава векове по-рано.

380

82-ОМБР

преди 5 месеца

До 386 Това което казваш,пичините и последствията от него,е обяснено подробно и обективно от доц. Александър Сивилов в предаване с неговото участие,и продължителност 95мин. Има го в тубата и си заслужава.

379

Анонимен

преди 5 месеца

Последният руснак, нобелов лауреат по физика е Константин Новосьолов- избягал от страната през 1990г. Работи в Англия. Наградата е за откриване на графена. Толкова за базовата наука. Умните хора бягат от там

378

IQ 3.14

преди 5 месеца

До Малко за политика малка разлика : кацапите никога не са издържали донбас, северна осетия, нагорни карабах и молдова

377

IQ 3.14

преди 5 месеца

подредбата на текста и значението му ме връщат при казионните репортажи от близкия изток от осемдесетте години. аман от художествена самодейност

376

Анонимен

преди 5 месеца

Екатерина е създавала империя. Съответно езикът трябва да е един,и религията една. Просто можете да почетете исторически книги. Но не искате. Има един френски художник Льопринс. Живял 5 години в Московия. Гравюрите му показват хора с тюрбани свирещи на цитри. Не са славяни. Но те държат много да ги смятат за такива. Още от 19ти нек

375

Малко за политика

преди 5 месеца

Решението на Русия да защити руското население на Донбас трудно може да се определи като "неоправдано" от безпристрастен човек. И това се случи след осем години гражданска война, в която украинската армия и сепаратистите от Донбас се обстрелваха взаимно. Да си припомним, че Роналд Рейгън заповяда военна инвазия на остров Гренада само защото там имало заплаха за граждани на САЩ.

374

Анонимен

преди 5 месеца

Не е вярно, Украйна никога(!) не е била признавана за самостоятелна държава, Украйна се отдели като самостоятелна единица през 1991 г., но в състава на РФ(! руската федерация)! ООН също не я признават за самостоятелна държава, Украйна, това са руски територии от столетия наред и с руско население, украинците също са руснаци по произход, самото име "Украйна(Окраина)" , също е руско и означава "в покрайнините" на Русия!

373

Анонимен

преди 5 месеца

До Да си припомнимНе е вярно, Украйна никога(!) не е била признавана за самостоятелна държава, Украна се отдели като самостоятелна единица през 1991 г., но в състава на РФ(! руската федерация)! ООН също не я признават за самостоятелна държава, Украйна, това са руски територии от столетия наред и с руско население, украинците също са руснаци по произход!

372

Не е баш тъй

преди 5 месеца

До Анонимен 385: "руският език е създаден на база старобългарски църковен език". А преди покръстването в България какъв език сме имали църковен или нецърковен? Несериозно е това. Нашият ези ке славянски, руският също. Това всички филолози го казват. Но това не са единствените славянски езици в източна Европа. А това, кой от кого е взел думата за калцуни (лапти) вече си е съвсем несериозно.

371

заимствания и кражби

преди 5 месеца

Тиквата ти е пълна със заимствания а кражбите са типични за сащ. Русия е била и остава базово място за култура, наука и технология. Европа винаги се е съобразявала с Русия и никаква медийна пропаганда не може да промени това.

370

Галя от EmbassyTO

преди 5 месеца

Остана ли нещо недадено. Милиарди дарени, държавни разходки по чужди самолети .Диамантени пъища.

369

Анонимен

преди 5 месеца

Русия е агресор и наруши законите на ООН. Никакви глупости за блокове,НАТО и т.н. не са оправдание.

368

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен"От потешният полк на Петър първи са останали документи: на уйгурски. Самият петър е искал да става султан,по едно време." ............, само да уточня, че руските републики са руски владения и боляства от царска Русия, но комунистите, които също идват от запада между впрочем , ви създадоха измислените нации и републики, подменяйки руската история с фалшива, манипулирана и асимилирайки руското население в тези области, а евреи са управлявали в СССР, след Октомврийската революция

367

Да си припомним

преди 5 месеца

До 82-ОМБР: В декларацията за независимост от 1991г. е записано, че Украйна се създава като независима държава, но е и изрично записано че ще бъде необвързана и няма да участва в блокови структури, и че ще защитава правата на руското население. И до преврата от 2014 година (Майданът, финансиран от САЩ) между Русия и Украйна нямаше никакви проблеми.

366

Анонимен

преди 5 месеца

Близки езици,защото руският език е създаден на база старобългарски църковен език. Цялата им история е поредица от заимствания и кражби. Балалайка - създадена от германец през 19 век. Гармошка - пак 19 век. Матрьошка- японска кукла. Лапти - угрофини. Славяните никога не са ги носили - те са за блата. Кокошник- угрофини

365

Вече ги отписват

преди 5 месеца

Русия може да спечели войната за няколко седмици, в най-добрия случай месеци ако Конгресът не предостави помощ на Украйна. Това заявиха представители на Белия дом на среща с лидерите на Конгреса в сряда, 17 януари, според NBC News. Съветникът по националната сигурност на Байдън Джейк Съливан и директорът на разузнаването Аврил Хейнс бяха там. Според тях "Украйна ще изчерпи определени възможности за ПВО и артилерия през следващите седмици".

364

82-ОМБР

преди 5 месеца

До 362 Най-солидните и близки отнушения м/у русия и запада бяха факт,чиято заслуга принадлежи на кацлера Меркек! Търговския обмен и взаимната икономическа полза бяха на най-високо историческо ниво,запада даде доверие и инвестира милярди в русия! Путин разруши това за един ден! Той си помисли,че светкавично приложена сила ще постави запада пред свършен факт,и той иска-не иска,мърморещ ще се примири. Моя съсед няма право да ми агресира,че аз избрал за приятел Пешко или Гошко

363

Анонимен

преди 5 месеца

Румънците заемат много остра позиция в Давос. Сега Конгреса като не дава пари, Байдън паспорти нали може да дава? Схема - от нас и румънците не интегрирани граждани, от американците гражданство срещу 6 месеца служба в Украйна. Може и за нелегални мигранти да се прилага.