142

MАНДЖАТА

преди 5 месеца

паметник на пианата свло4 .. изнасилвала, безцхинствала , клала, грабила,,, .....унигавала, българина след влизането през 40 те на миналиа век та и досега .....

141

Анонимен

преди 5 месеца

"Когато пак станем независима държава тогава ще го реставрираме." - Толкова ли ти е трудно да ти мине през yма, че този паметник е построен в момент в който не сме независима държава? И точно затова е построен. Поради две причини е построен: 1. Да използват момент в който зависим от тях, за да го построят. 2. Като го построят, това като нация да ни поставя на колене пред тях и да ги признаем за величия, за господари едва ли не и да бъдем и за в бъдеще зависими от тях.

140

Анонимен

преди 5 месеца

До БаяСградите в центъра на София са от преди войната. КомунизЪмът донесе само грозни панелки и разруха

139

Анонимен

преди 5 месеца

предлагате на фигурите да им наравят кревати ли ?????????

138

Анонимен

преди 5 месеца

на бунището е добре, но по-добре да се претопят, та поне да има някаква полза от тях

137

Анонимен

преди 5 месеца

Във държава управлявана от слуги на фашистите,паметник на победата над фашизма не може да стои.Когато пак станем независима държава тогава ще го реставрираме.

136

Анонимен

преди 5 месеца

Мястото им е на бунището или за претопяване.

135

Бая

преди 5 месеца

има да разрушавате още. Комунизмът създаде пътищата, язовирите, водопроводите, сградите в центъра на София... Всичко, което комунизмът създаде, вие сега не можете да го боядисате даже, неможаци!

134

Анонимен

преди 5 месеца

Областните управители посмениха и сложиха от сглобката и както тя самата каза нямала право да издава премахване на паметника общо постамента и скулпторните композиции защото съгласуването на изграждането на паметника общо заедно с допълнителните архитектурни и художествени конструкции които обединяват общо монумента в едно произведение е задължение и отговорност на МК,които също са от сглобката с областен управител кой е кара щом по презумпция не отговаря за туй,нито за скулпторните композиции.

133

Дим

преди 5 месеца

Е, кална, кална, като напече ще изсъхне, споко!

132

Демерджиевски

преди 5 месеца

Мястото им подхожда. Червената армия бяха месници, само те са унищоли стотици хиляди поляци които с нищо не са ги провокирали и са си живели мирно на тяхна територия. А сега пуйлото развърза най-дивашката захватническа война от ВСВ насам.

131

Анонимен

преди 5 месеца

"Който паметници унищожава...паметник над главата да му сложат!" - Това как да го разбираме? Ти безсмъртен ли си или смяташ, че някой ден ще те заровят близките ти на неизвестно място? Или искаш да те кремират? Ами ако вдигнат паметник на лaй*о, и него ли ще искаш да не го махат? Този паметник който сега премахват дори няма причина да бъде построен. Плюс това е манипулативен, пропаганден и мачкащ достойнството на българите. Не виждаш ли, че заради него хората са разделени. Този паметник разделя!

130

Анонимен

преди 5 месеца

Бактън. Да го махат този цирей от народната памет.

129

от ЮАР

преди 5 месеца

На кална поляна не е зле, но на вторични би било още по-добре! Майтапа на страна, мисля, че трябва да се възстановят фигурите и поставят някъде в парка с пояснителен текст за тяхната история, информация за това кой, как и защо ги е правил, за да може хората да ги показват на децата си и Историческата Памет да бъде запазена. Но в никой случай не бива да са паметник, капище или каквото и да е там, като маркер на Съветското-Руското господство. Альоша-та и пр. истукани също - в музей, в парк.

128

До Анонимен 139

преди 5 месеца

Явно си млада сороска надежда, щом пишеш така неграмотно.

127

Анонимен

преди 5 месеца

Историците казват, че паметника е в чест на 27 войника, загинали от алкохолно отравяне в България!

126

Анонимен

преди 5 месеца

Доста глупаво е да се надсмиваш ня някой много по-силен от тебе, само защото в момента искаш да се натегнеш на съюзника си, който казва че няма приятели, а само съюзници.

125

Анонимен

преди 5 месеца

*** е отишъл на събор в село Лозен за по кебапче.

124

Анонимен

преди 5 месеца

На който му е скъп паметника,нека занесе червен килим, та да не настине в калта.

123

До 86

преди 5 месеца

Убили са ти цървулите.