38

Анонимен

преди 5 месеца

580лв пенсия и 933лв минимална заплата са като 461.5лв преди инфлацията и 290лв пенсия. Тоест - върнахме се назад.

37

Вихър

преди 5 месеца

А какво стана с изравняването на коефициента за годините трудов стаж??? Май пак само пушилка вигаха и несправедливостта си остана?!!!

36

№35 даде предложение

преди 5 месеца

И то е разумно - надбавки за първите две деца на всяко семейство, после всеки да се оправя сам, ако реши да създаде повече. Но за да ги има тези деца, някой е работил 40 години и почтено се е осигурявал. На него обаче му дават пенсия, която е доста по-ниска от минималната заплата, а също и от обезщетението за майчинство, каквото получават и онези, които никога не са работили нито те, нито родителите им, нито са внесли някога нещо в хазната.

35

Работодател

преди 5 месеца

От 1 януари ще съкратя 50% от персонала.

34

933 пендиса

преди 5 месеца

От 1 Януари нови заплати и нови цени ай чистито тези не се научиха да не се месят в частния сектор!

33

Кик-калкулатора каза

преди 5 месеца

Чисти 723.98 лв - толкова ще получава един млад специалист, който току що започва работа и е принуден да приеме такава с минимално заплащане.

32

топки като стафидки

преди 5 месеца

До СТАНА БОЙ - и аз това се замислих, колега. Това ако беше Волен, щеше да е в средата на събитията, но явно Коцето Късопишкoв няма топки.

31

СТАНА БОЙ

преди 5 месеца

На БОЯ в Народното Цомчо и Костадин пак стояха така по-отстрани да не отнесат някой шамар. Много са боязливи. Явно не вярват достатъчно в идеите, които защитават.

30

Обирджии

преди 5 месеца

Само знаят да лапат пари, а като дойде време за социални харчове и все няма Осигурявам се на максимален, но скоро няма да ми е оферта спрямо Кипър. С тия ходове Кокорчо ще изгони и ще направи нерентабилни почти всички свободни професии.

29

верно ли

преди 5 месеца

А вярно ли последните 3 години заплатите и пенсиите се вдигат повече, отколкото за 12 години при ГЕРБ. А и вярно ли, че онези 12г бяха години на всеобщ световен и европейски икономически растеж, а ние обеднявахме. Онези 12г ни закопаха с най-ниски заплати, пенсии и покупателна способност. И тогава нямаше последици от Ковид, всеобща икономическа криза, последствия от войната и произтичаща от това привнесена инфлация, за която помагат и наредените тези 12 г разни калинки и бизнесмени и политици

28

Анонимен

преди 5 месеца

Минимална РЗ - 477 еврака колкото един ман...гал в Германия взима за два дни.

27

Анонимен

преди 5 месеца

През това време в Русия 16% основна лихва

26

Анонимен

преди 5 месеца

Тоест депутатските заплати скачат над 600лв.

25

До Дано Господ да ви

преди 5 месеца

Трябва да се предприемат мерки за тези любимци на политиците - ромите от махалите. Не плащат данъци, такси, осигуровки, комунални услуги и каквото и да е. А смучат всякакъв вид помощи - детски, социални, ТЕЛК и т.н. Продават си под команда гласовете на изборите (основно на ГЕРБ) и ги пазят разни НПО-та. И продажните политици и вредните НПО-та им втълпиха, че нямат задължения, а само права. И за това се държат все по-арогантно, нагло.

24

Анонимен

преди 5 месеца

Само дето вдигането трябва да идва от работодателите, а не да е изкуствено налагано от държавата. Да, и в Англия има подобни неща, но това трябваше да започне от години, а не наши хора да изкупуват и нарязват предприятия. Няма ли да пуснете Кряслив Дачев да каже как няма заварчици и как дава хубави заплати, а никое от децата му не е заварчик. Меринджей до меринджея, кой от по-червен, даже и по пъпна връв.

23

Дано Господ да вижда

преди 5 месеца

Някоя започва да се плоди на 12 г. и продължава така поне 30 години, чак до менопауза, като ражда през година. Но 780 лв месечно й били малко! Детските надбавки и други помощи са отделно, плюс каквото успее да изкрънка за инвалидности на отрочетата. Маалата е пълна с такива готованки. Друг е работил 40 г. като висококвалифициран специалист и държавата му е определяла какви осигуровки да внася, нямал е избор. На него пенсия под 500 лв. Има такива случаи, не са един и два.

22

Театър Сълза и Смях

преди 5 месеца

Ехааааа, това са си цели 477,04 ОЙРО!

21

Аз

преди 5 месеца

Красота, осигуряваш се за 4 бона, пък в бюрото по труда като отидеш те ти само два. Ама така ще е като нормалните хора не ходят да гласуват, а само кебапчаджиите дето искат да смукнат я увеличенийце тук, я там.

20

Мисли, после пиши

преди 5 месеца

Някои от драскачите тук знаят ли колко получава човек като чиста сума, ако работи на минимална? По-малко е от онова, което ще се дава на жена, стояща си у дома 2 години, за да си гледа детето. Знаете ли колко от младите висшисти по някаква причина започват работа на минимална заплата? Някои се назлъндисват на начална заплата 2-3-4 000 лв, но не при всички е така. Има всякакви ситуации.

19

УжасТ

преди 5 месеца

Работодателските организации вече са изпаднали в ступор. 933 лв. МРЗ. Сега пак ще започнат да плашат с масови фалити...