50

До 51

преди 8 месеца

Не, внушавам, че Франция не си е губила времето с безмислено проект като тръбата за газ от Русия.Както казах нека ги махнат квоти и субсидии и за двете страни. Тези ТЕЦове които лъжат за замърсяването което предизвикват ще затворят и без помощ от държавата. Затова и искат хората да ги махат защото тровят всичко около тях.А и аз не получих нов АЕЦ те защо да получават нещо?

49

Анонимен

преди 8 месеца

Излезе разследване на антикору ционния фонд разкриващ машинации в ТЕЦовете... Фалшиви договори за несъществуващи пелети с Марица изток 3 за 40 милиона на година като целта е по-евтини зелени квоти... Фирмата за пелети разбира се не е случайна, а собственици са родителите на Делян Добрев, което обяснява загрижеността на политиците - ПП-ДБ, ГЕРБ, Възраждане и последния да затвори вратата да запазят нашите централи вместо да приберем 17 МИЛИАРДА ЕВРО за инвестиции от ЕС в случай, че ги затворим.

48

Заралия до 44

преди 8 месеца

Ти се опитваш да внушиш, че Франция разчита на веита, а това не е така. Второ, махни въглеродния данък за тецовете и привилегиите за веитата, като искаш свободен пазар. Ние не искаме затваряне на ВЕИта. Вие искате закриване на ТЕЦовете.

47

Анонимна

преди 8 месеца

Защото не потърсена японската фирмата която е съдействала за изграждането а Павец Чаира, а фирма която е неспособна да го ремонтира.

46

До 43

преди 8 месеца

Коментираме енергетика това не го ли знаем всички?В България никой не прояви интерес на референдума за АЕЦ Белене и пропадна. Това сме решили колективно като народ..

45

До 47

преди 8 месеца

Защото са против АЕЦ, а инвестициятс им в чужд газ се провали. Тецовете не са решение за тяхната простотия. Цената на тока им расте именно заради това.

44

До45

преди 8 месеца

Защо тогава Германия не си затри рудниците дори ги разширява събарят ветрогенератори да копаят въглища

43

До 44

преди 8 месеца

Чиара се ремонтира уж. Защо я саботираха питайте синдикатите на тецовете. Завода за батерии служебното правителство на Радев го провали. Сами преценете.

42

До 41

преди 8 месеца

Ако продължаваме да финансираме и купуваме от тецове с годност 50 години вместо възобновяема сектор. Сме си обречени. Горете си парите щом това ви е целта.

41

Анонимна

преди 8 месеца

АЕЦ не може да покрие всички нужди от ток. Освен това от износител на ток ставаш вносител. Пък трябва да има така наречения студен резерв. Пак ли ще ставаме дискотека. Павец Чаира не е ремонтиран.

40

Заралия до 39

преди 8 месеца

70 процента от тока на Франция е от АЕЦ, а не от ВЕИ. Това защо не го коментираш?

39

До 40

преди 8 месеца

Напротив нямам проблем да се махнат квотите от тецовете. Едно оправдание по-малко с което да лъжат, че ще бъдат рентабилни. Ако зависеше от мен още днес бих им го обявил. Да видят че са обречени.

38

Анонимен

преди 8 месеца

Прав е колегата дето по долу казва че изкуствено ни облагат с данък въглеродни емисий ние имаме въглища да, правим ток още 50 години на някой не им е изгодно това ще идва, ред и на Козлодуй помнете ми думата, след Тецовете са, те и ставаме зависими ще купуваме ток и то на каквато цена ни предложат нямаме избор

37

Заралия до 38

преди 8 месеца

Защо обаче не щеш да махнем данъка за тецовете? Май те е страх, че лъжата ти за рентабилността на веитата ще лъсне? Пак питам, защо Германия се върна към въглищата, а е водачка по ВЕИ?

36

До 37

преди 8 месеца

Германия прахоса десетилетия в изграждането на северен поток за газ вместо да инвестира в веи мощности в собствената си държава. С идеята да покрие закритите мощности от АЕЦ централите си.Франция не направи това. Там Проблем няма. Въпрос на управление, а не от ефективността на ТЕЦ на пазара.

35

До 36

преди 8 месеца

Ти не можеш да кажеш на Гърция или Румъния какво да прави обаче. Ще внасяме евтнино а няма да плащаме на ТЕЦ. Междувременно нашите инсталации също ще продължат да подбиват ТЕЦ година след година. Нова инсталация след нова. ТЕЦ-а е фалирал, инвестициите за осъвременяване са нерантабилни и без квоти или конкуренти субсидии за веи. Да не говорим, че Козлодуй изнася и сега. Ако днес ТЕЦ мощностите изчезнат ще се покрият от АЕЦ. Едни излишни за пазара хора вдигат врява и това е.

34

Анонимен

преди 8 месеца

Гepмaния възcтaнoвявa въглищни цeнтpaли и yвeличaвa npoизвogcтвoтo в нeзakpититe...

33

Заралия до 35

преди 8 месеца

Защо се правиш, че не разбираш? Тецовете ги облагат с данък и изкуствено им оскъпяват електричеството? Махнете въглеродния данък за тецовете.

32

До 32

преди 8 месеца

Като ги махнеш в България нали се сещаш, че няма да ги махнеш в ЕС? И ще внасяме просто по-евтин ток от държавите ВЕИ лидери. Щом няма да подпомагаме да сме едни от тях. И да напълно очаквам същия резултат. Гарантирано фалиране да няколко години далеч преди 2038 на ТЕЦ. Те и сега КЕВР противно на свободния избор задължава в енергийния смес да се включват нерентабилни тецове. Следващите няколко зими са решаващи. Работниците ще осъмнат без работа докато синдикатите ги баламосват за 2038.

31

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 8 месеца

Искахте промяна имате я Честито жалко за обикновените българи които оставяме да живеем тук нищо не можем да направим