87

Анонимен

преди 8 месеца

До Гиб Мелсън_ако попа е шпионин какво дъно сме ударили?

86

Анонимен

преди 8 месеца

Нотариалният акт издаден през 1997, по заповед на купения от Русия Стефан Софиянски, е нищожен. Защото СССР през 1935 дава безвъзмездно, на БПЦ и на българската държава всички храмове, в които се служи и на руски, включително и т.н. Руска църква в София. Правителството на Софиянски и платените нотариус Дахтерев, са пренебрегнати доста актове, чрез които БПЦ е надзорник и стопанин на Руската православна църква. Която е построена от българската държава, към руската легация за руските емигранти.

85

Анонимен

преди 8 месеца

мутрофанова да връща ключовете и да спрат с имотните си претенции в чужди държави, запада конфискува имущество на руснаци, а ние тука ще им се молим...

84

Гиб Мелсън

преди 8 месеца

С това гонене на попове ударихме дъното. Няма по-долу от това вече. Тандема Винету и Киру Украинеца е невероятно примитиивен. И забележете, нито един турски, американски или сръбски шпионин няма в България.

83

Анонимен

преди 8 месеца

До Не е така! - Кое не разбираш? 1952-а руската църква прехвърля на българската, а 1997-а България връща църквата на Русия. В случая валиден е последния документ. Тя земята реално сигурно е ня някой римски легионер от 132-а година сл.Хр., обаче впоследствие са се променили разни неща... :)

82

Анонимен

преди 8 месеца

нотариален акт от 1997-***... кога е построена църквата и кой я е харизал на тия алкохолизирани шпиони?...

81

Анонимен

преди 8 месеца

Що няма протести бре? Само в неделя ли ще са?

80

Не е така!

преди 8 месеца

Руската православна църква със свое решение от 10 ноември 1952 г. прехвърля в юрисдикция и владение на Българската православна църква всички руски православни църкви на територията на България! Нотариалният акт е фалшив и трябва да бъде отменен, а на издалият го нотариус да бъдат отнети юридическите права!

79

Анонимен

преди 8 месеца

Много красива църква! Гaню ще я краде

78

сУмалиец

преди 8 месеца

пак червените са виновни и изведнъж синият кмет янчулев позволил емблематичната сграда на пъпа на София да стане руска собственост. след него мафиянски, после бб и фъндъчката - никой не знае! също както гаргамел продаде рафинерията в бЪргас на ***, а вие *** сега ще я експроприирате също както червените преди 70 години. хак да ви е!!!

77

Анонимен

преди 8 месеца

Независимо чия собственост е свещенодеиствията и свещениците трябва да бъдат одобрени от митрополота на чиято територия е храмът. Никой Православен Свещеник няма право да извършва Богусложения и да свещенодейства в храма ако Патриарх Неофит не го е одобрил.Нещо се съмнявам изгонените свещеници да са искали подобно одобрение! Май, РПЦ се е разпореждала както е намерила за добре, а Софийдкият митрополит Патрирх Мсксим, сега Неофит са си траели.

76

Анонимен

преди 8 месеца

Сглобката е фряш с *** които атеисти силно прегърнали диалектическия материализъм и закърмени с марксизма-ленинизма (справка: министър Денков и комуниста сдал партийната си книжка Борисов щото мразел всякакви книги и книжки

75

Анонимен

преди 8 месеца

Истинските комунисти които наричат себе си "демократи" не зачитат частната собственост

74

Парадокс

преди 8 месеца

Атеистите от КГБ си присвоили църква, за да има къде да донасят местните продажници. Ролята на Иван Костов (агент на ЦРУ) е известна много отдавна. Никога няма да има демокрация в България, ясно е.

73

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен Цървката не е българска.... Това си личи и с *** поглед.. Защо казваш "дали сме..". Може ли българин да направи такава църква, според тебе? Виж приликата й с църквата на Шипка. Това са си РУСКИ цървки, не български, затова са и толкова красиви!

72

Анонимен

преди 8 месеца

Явно русофобите не разбират какво означава Върховенство на закона

71

Румен Радев БКП

преди 8 месеца

Нали знаете, че частната собственост вече не важи, "другари"??

70

Анонимен

преди 8 месеца

Щом е руска църквата, ще седи затворени. А тея, дето много се тръшкат, че нямало черкви да се молят, аре нема нужда - пълно е. Аз досега пренаселена църква, освен ако не е празник или събитие не съм видял. Виж ако е за кръчма, може и резервация да трябва.

69

Анонимен

преди 8 месеца

Защо БПЦ не изкара нотариален акт за църквата, щом не била руска?

68

Анонимен

преди 8 месеца

До 54 БПЦ никога не е била собственик или ползвател на Църквата.Стига с неграмотните изказвания.Парцела е дарен през 19 век и после руснаците са построили Църква на него.Никога БПЦ не е имала нещо общо с нея.