23

Анонимен

преди 8 месеца

"Има риск заводи" - не заводиТЕ. Т.е. ще затворят най-наглите заводи. Ами да затварят. Предпочитам да си купувам олио произведено от български, или поне европейски слънчоглед.

22

Монката

преди 8 месеца

Платено съобщение от картела

21

Анонимен

преди 8 месеца

Ако си сакратят работниците повече няма и да отворят. Хората кой ще си намери друга работа, кой ще се изсели. Съкратят ли работниците край с тях. А олио ще има. Ще се внася олиото от чужбина.

20

до 19

преди 8 месеца

Я разправи в голташка Русия как е :) То преди санкциите беше тотална мизерия, да не говорим сега. Като човек, ходил там около 60 пъти по различни проекти го казвам. Само в големия ЦАРСКИ град става. Всичко, строено по СССР-ско време е потрес.

19

Мнооого важно!

преди 8 месеца

Да фалират назначените за капиталисти милионери-милиционери.Производството не е по цял ден да слухтиш и *** да късаш на стола.

18

Цоцолана от Люлин

преди 8 месеца

ас сам се запасила сас олио оште от кови насам сас мажат ми купихми на промоциа от кафлант 350 ботилки.имами ошти

17

Анонимен

преди 8 месеца

До 10. В момента съм на гости на гладните копейки. Живей по-добре с тази мисъл, приятелю. Не ти трябва да знаеш истината, защото ще nykнеш преждевременно от злоба и завист.

16

Нагли

преди 8 месеца

Хареса им да продават бутилката олио над 5 лв. Сега плашат гаргите

15

Анонимен

преди 8 месеца

Абе оставете ги да фалират, нали това е капитализма и демокрацията, на свободния пазар са, не се справят - има конкуренти които да ги заместят и така. Естествен подбор на конкуренцията. В България сме с вечното комунистическо мислене, трябва все държавата да дондурка някви лузъри които не могат да правят бизнес. Ае у лео

14

Нагли

преди 8 месеца

Имаше свръх продукция на слънчоглед в ЕС но поискаха украински, щото по-евтин.

13

Анонимен

преди 8 месеца

А бензино, а бензино как е?

12

Мравояда

преди 8 месеца

До СашоТая година цените са 50% надолу спрямо миналата. Ама "зимеделците" държат старата реколта и искат да продават на 1500 лева, а не на 700. За това забраниха вноса на слънчоглед.

11

Европеец

преди 8 месеца

Абе сега важното е ние европейцитре да останем единни и консолидирани както досега и да сапортваме Юкрейн толкова дълго колкото трябва, ако ще и до 2025, 2030та, 2040та година, каквито и загуби да ни струва това, ние европейците сме консолитирани и сме готови на всичко да сапортваме Юкрейн, да пипал ъв Юкрейн няма никакви грижи, ние се грижим за всичко, да пипал ъв Юкрейн трябва само и единствено да се бие докато Русия бъде победена, всичко друго е наша грижа, ние сме обединени и консолидирани.

10

Бай Илийчо

преди 8 месеца

Да затворят голем праз.

9

Анонимен

преди 8 месеца

2,59 литър олио.Даже и копейките гладни могат да си купят бутилка на месец.

8

Анонимен

преди 8 месеца

Българският производител продава всичко с надценка, не само слънчогледа, ама за крайния потребител, никой не му пука

7

Ранбо

преди 8 месеца

Правителството да даде на големите бизнимени по 300-400 млн, за да могат да си развиват бизнеса нормално. Това ще реши проблема тази година!

6

Сашо

преди 8 месеца

Когато цената беше двойна и тройна на олиото - тогава защо не бяхте "загрижени" за българския потребител? На всички е ясно какъв Ви е проблема на производители на олио - от високата цена на суровината няма как да си прибирате 300% чиста печалба...ще Ви намалее до 200% и не можете да го понесете...тия неефективни производства, скъпи коли и жилища на любовниците как ще се плащат тогава....

5

Перниканец

преди 8 месеца

Като дойде крайния срок, производителите ще се втурнат да продават, но вече ще е късно да реализират печалби, такива каквито биха имали днес. Сметката ще я плати народа - веднъж като субсидира алчните производители и втори път - като падне цената, заводите няма да намалят олиото, а просто ще реализират по-голям марж и съответно по-високи печалби. Това, което ни дрънкат от екрана е да оправдаят повишаването/спекулата с олиото, въпреки намалението на цените на слънчогледа на борсите

4

селянин

преди 8 месеца

Ми като няма да има оливце , ще готвим с мас . Пък ако свърши и тя , ще ядем сух ляб и ще претършуваме килера за буркани .