16

Алабализми

преди 9 месеца

Министърът отговаря важно, подчинените му се подсмиват. Отдавнашна "традиция" е екипите на "Спешна помощ" да не си мърдат пръста за пренасянето на болните. Помагал съм няколко пъти съседи да стигнат до линейките, наложи се и аз да търся помощ, когато майка ми беше с инсулт. Никак не е редно, но не мога и да им се сърдя - когато екипът е от две задъхващи се 55-годишни лелки, как ще искате от тях да пренесат някого? Спешната помощ е като всичко останало в тази съсипана държава.

15

от кухнята

преди 9 месеца

Как точно си представяте 50 кг 60 годишна жена(такива са лекарите от Спешното) или 60г шофьор да носят дебел пациент? И това за 1000-1300 лв ??И да ги бият и псуват пациентите? Как мислите колко кандидати има? Те хората от спешното са на ръба-а някой се озъбил а са напуснали.

14

Анонимен

преди 9 месеца

АЗ СЪМ МОНТЬОР, НЕ ХАМАЛИН! ДОКТОРИТЕ КАТ ДОЙДАТ В СЕРВИЗА, ДА ВДИГАТ ДВИГАТЕЛЯ СЪС СЪСЕДИ!

13

Анонимен

преди 9 месеца

АЛОУ, СПЕЦА, АЗ НЕ СЪМ МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ, МОГА ДА ПРЕДИЗВИКАМ ТРАВМА, НЕ ЗНАМ КАК ДА ГО НОСЯ РОДНИНАТА СИ! НАПР. АКО Е С ИНФАРКТ, НАЛИ ТРЯБВА ДА Е НЕПОДВИЖЕН И ПР... ЗА ТОВА СТЕ УЧИЛИ!

12

к

преди 9 месеца

Точно на това министерство работата му е да осигури адекватни по брой и състав екипи.Кръстили фелдшер и шофьор/ и двамата в пенсионна възраст/ екип.,дали им половин околия за обикаляне....Ми сложи поне трима млади здрави в екипа и тогава искай да носят.Ама трябва някой да им плати...

11

Анонимен

преди 9 месеца

До американ. Викай си министъра да го носи.

10

Анонимен

преди 9 месеца

НЕ РАЗБРАХ КАКВО Е НАКАЗАНИЕТО НА СЛУЖИТИЯ ОТ ГОРЕЩАТА ЛИНИЯ? ИЛИ НЯМА ТАКОВА? ИНАЧЕ РЕВЕТЕ ЗА ОНЯ СЪВЕТНИК НА ТАГАРЕВ...

9

Американ

преди 9 месеца

До аз: Всъщност са, това е част от работата им.

8

556

преди 9 месеца

Do 5. Ти като си много хуманен защо отказваш да носиш болния си роднина по стълбите.

7

от кухнята

преди 9 месеца

Невъзможно е лекари и шофьори да свалят някой дебел човек по етажите и да го товарят.Даже и да е в тяхната длъжностна характеристика.За толкоз малко пари една се намират хора за спешна помощ а и да ги караме да вършат още работа? А роднините да гледат отстрани? Я да си го мъкнат те - просто няма да останат хора от спешна.Това ще стане.А този министър - като е толкоз отворен - да си ги носи той

6

свидетел

преди 9 месеца

С каквато и количка да разполагат не могат да пренесат пациент който живее в блок без асансьор. Масово до 4 етажа е така. Има и блокове в които асансьорът стига до първия етаж след което трябва да се преминат 10-12 стъпала. Помагъл съм за такъв случай. Извода е:Жилищата не са пригодени за спешна помощ също така и линейките не са оборудвани и персонала е малко.

5

Анонимен

преди 9 месеца

България хуманна държава ли е или варварска?Когато държавата, в лицето на лекарската помощ отказва да пренесе болен пациент до линейната, а кара близките му да им свърши работата, не може да става и дума за хуманност и състрадание в тази абсурдна държава. Да се закрива!

4

Анонимен

преди 9 месеца

ДО 1. Значи лекарите да го мъкнат по етажите, а ти да гледаш. Няма да стане.

3

аз

преди 9 месеца

Лекарите и шофьорите не са носачи.

2

:)

преди 9 месеца

Тук ще има ли пост от медицинска сестра или само за политическите :)

1

Анонимен

преди 9 месеца

Така е! Спешен екип на място ми е обяснявал как трябва сами да си свалим човека до долу, и да търсим помощ от съседи.. Недопустимо!