260

След Бахмут Купянск

преди 9 месеца

До Анонимен 399: Л'ъжат на поразия украинците, по-добре изобщо не ги гледай. Прочете ли например че руската армия вече е на километър-два от град Купянск. Не вярвам да си го прочел в украинските сайтове. Но през следващата седмица ще започнат сраженията вътре в града. И ще стане същото както в бившият Бахмут - вече Артьомовск.

259

ПРАВИЛО

преди 9 месеца

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГИ ДЕРАТ РУСКИТЕ ФАШИСТИ В УКРАЙНА,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ПИЩЯТ РУСКИТЕ БОТОВЕ ПО ВЕСТНИЦИТЕ

258

Малко за политика

преди 9 месеца

Украйна не може да спечели тази война. Това е все едно Мексико да спечели война с САЩ и да си върне Тексас и Калифорния. Колкото по-рано започнат да преговарят за мир, толкова по-малко ще загубят. Но ако сега излезе някой пред президентството е Киев с плакат "Преговаряйте за мир" сигурно ще го обявят за предател (ако има късмет да го оставят жив). Свобода и демокрация по украински.

257

Анонимен

преди 9 месеца

И кво? За това ли се е показал там по телевизора? Та да каже на ония от БРИКС, че запада му акал в гащете? Джуджака съвсем е изплискал лигена. Нали долара щяха да сменят, кво стана пак?

256

Анонимен

преди 9 месеца

Става ми мъчно, като виждам как гледа като кyчeнце! Душичка! И на него му са жувей!

255

Учете история

преди 9 месеца

"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1885г., бр. 13, с. 51)

254

Анонимен

преди 9 месеца

Н. Светейшество Патриарх Максим: Когато ситна роса оросява техните лобни места по родните балкани, с тях се смесват неизплаканите сълзи на за свидните жертви; когато чудната пролет осее техните знайни и незнайни гробове с благоуханни цветчета, тя поднася венци на благодарност от обновената след смъкване на робските вериги българска земя; когато звънът на църковните камбани оглася просторите с него се носи благодарствена молитва и химн на вечна прослава, достойна за делото на руските геро

253

Веднага си личи

преди 9 месеца

Сравнете цитатите на българските възрожденци и тяхния език с написаните през комунизма партийни лозунги.

252

Анонимен

преди 9 месеца

Няма край! В момента минаваш през ада и ще повриш още доста в катрана преди Хага!

251

Анонимен

преди 9 месеца

Н. Светейшество Българския Патриарх Максим: Когато ситна роса оросява техните лобни места по родните балкани, с тях се смесват неизплаканите сълзи на ближни и далечни за сводните жертви; когато чудната пролет осее техните знайни и незнайни гробове с благоуханни цветчета, тя поднася венци на благодарност от обновената след смъкване на робските вериги българска земя; когато сутрин и вечер, звънът на църковните камбани оглася просторите с него се носи благодарствена молитва и химн на вечна пр

250

Учете история

преди 9 месеца

"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)

249

Анонимен

преди 9 месеца

Не разбрах кога Запада нападна Руската Федерация?

248

Анонимен

преди 9 месеца

Цар Борис Трети: Освобождението на българския народ е най-величавия момент, най-крупното събитие в нашата история. Победоносната освободителна война, водена от руските войски, начело с незабравимия благороден рицар Цар-Освободителя, бляскаво увенча тоя поглед на българина към свобода и народно добруване. Тая война бе от страна на братския руски народ едно дело на великодушие без друг пример в историята на народите.

247

Анонимен

преди 9 месеца

Путин прави грешка след грешка. Ако украинците го изгонят и руснаците ще го изгонят.

246

Учете история

преди 9 месеца

А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)

245

динозаврите и путин

преди 9 месеца

изчезнаха

244

Учете история

преди 9 месеца

"(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)

243

Анонимен

преди 9 месеца

Екзарх Йосиф, глава на българската православна църква, 1 юни 1878 г., Пловдив: "Да не забравяме, че дължим освобождението си на Негово императорско величество руския цар император Александър, и че трябва всякога да се молим Богу за здравето му и величието на руския народ

242

Учете история

преди 9 месеца

"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски,

241

Учете история

преди 9 месеца

"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)