32

Анонимен

преди 11 месеца

Вярно и то много. С какво е виновно училището, че баща ви е бачкатор, а майка ви- краварка и ви дърпат към дъното?! Защо моите деца са отличници?! Защо имат заплати по 15к?! Защото така са възпитани. Който се учи, той ще сполучи. А краварката си е дъно, това е ясно всекиму.

31

Анонимен

преди 11 месеца

Цяло училище в Перник има само 2.00 на матурата.

30

Анонимен

преди 11 месеца

Офф, колко им е удобно на учителите да се оправдаят за неграмотните ученици! Вярно и родителите са виновни, но нима и те не са?! Дадохма им невероятна автономия, уредиха се със заплати над средните и какво?! Нормално ли е всички неграмотни да преминават в следващия клас за да не се изтърве субсидията?! Я да видим справка колко ученици са били оставени да повтарят? Сигурно са нула! Така ги устройва финансово учителите - повече ученици, по-големи заплати. И за това ли са виновни родителите?

29

учител

преди 11 месеца

Образованието ни в сравнение от това на африканските страни е няколко стъпала надолу !!

28

Анонимен

преди 11 месеца

Точно на вашите училища е продукта който в момента иска и ни управлява, спят до късно, гледат да минат тънко като залагат на приказките а не на работата.

27

Анонимен

преди 11 месеца

Стига празни приказки. Учениците изкарали двойки по български език са в 12 клас. Кой ги пусна да стигнат до 12 клас, естествено учителите. Абсолютно никое друго лице, гражданско или юридическо, по абсолютно никакъв повод , директно или индиректно, не участва в признаването на завършен успешно даден клас, освен учителя. Ако тези ученици не бяха допуснати от учителите да се явят с наличните им знания на матури за 12 клас, сега нямаше да се води този спор.

26

Анонимен

преди 11 месеца

Пак неистини и в това интервю.Жените не стават за такива неща бе хора.Шивачки, предачки,перачки и дотам.Вие сте им дали да водят и да образоват.Сори.

25

пак дедо ви

преди 11 месеца

убеден съм че на половината деца 681г. не им говори нищо , а повече от половината не могат да изпеят националния ни химн . колко от децата могат да изброят царете на България или какво се е случило на Клокотница , много ли ? едва ли !

24

до Значи

преди 11 месеца

За обезграмотяването са виновни САМО родителите, защото още на 2-3-месечна възраст тикат в ръцете на лапетата си таблети и телефони. Да мърда там нещо, да пее и лапето да мълчи. Така си растат - със забавленията от устройствата, не могат да говорят, не могат да мислят, нямат интереси, не могат да стоят на едно място 2 минути, ако не са пред екран със забавления, нулева обща култура, знания - никакви. Да, обаче, *** родители, животът не е забавление и там бутон Cancel няма. Вие сте виновни.

23

Грешките

преди 11 месеца

През соца, чрез всевъзможни привилегии и други похвати, властимащите се напъваха да направят владика от роденото за мотика. В наше време , роденото за мотика или мързелува на социални помощи или се прави на бизнесмен с пари, откраднати в началото на прехода от държавата и от банковите депозити на народа. И преди, и сега, най-големи пречки и затруднения се създават за знаещите и можещите, които нямат връзки и силни покровители. Това ги принуждава да напускат България. Това е тъжната истина.

22

Анонимен

преди 11 месеца

Ей, това даскалите по гръб не падат. Била вдигната летвата и трудността на задачите, ама не тази не отчита факта, че програмата им е променена сто пъти и са премахнати куп произведения и романи, оставили са ги почти и само на разкази и поезия, сиреч да им е лесно и да не чета. И накрая пак резултатъ е плачевен. Имало неграмотност в медиите - ами отворете им ги тия медии и им покажете на децата как НЕ ТРЯБВА да се пише. От 10 кладенеца вода извади тая даскалица.

21

Грижа ме е за това,

преди 11 месеца

какво прави с моите данъци държавата, когато става въпрос за ДЕЦА, КОИТО ИСКАТ ДА УЧАТ и особено онези, към които природата е била особено щедра - много умните и талантливите. Въпросът е тези деца да получат възможно най-добрата училищна подготовка, а също и разумно патриотично възпитание, за да пожелаят след време да останат тук и да изправят на крака рухналата си родина. Вместо това, все се чудят какви пари още да налеят за ОНЕЗИ, КОИТО НИТО ИСКАТ ДА УЧАТ, НИТО ИМАТ КАПАЦИТЕТ ЗА ТОВА.

20

НЕ Е ЛИЦЕМЕРНО

преди 11 месеца

Най-после започват да се казват истините за скапаното ни образование !

19

дедо ви

преди 11 месеца

абе не разбрахте ли че опростачаването в България върви с огромни крачки ?! днешните младежи и деца не знаят елементарни неща а родителите им обвиняват държавата . да не говорим за чувството на безнаказаност и елементарно възпитание което се придобива в средата в която живееш , а именно семейството . толко много неуки деца никога не е имало !

18

от Значи

преди 11 месеца

До Анонимен додо Значи - съвсем, съвсем нарочно го започнах, а ти чети и разбери "Какво е искал да каже авторът?" Помниш ли този въпрос - още го задават в училище. А "баба янка такева" заслужава не малка, ами и 1/2 буква не заслужава.

17

Анонимен

преди 11 месеца

До Значи - Значи, никога ненпочвай изрепение със значи. Баш баба ти Янакиева иска промени от 20 години, ама ... Не се получава.

16

Анонимен

преди 11 месеца

"Успокой се малко бе тавариш, ако не беше запада никой нямаше да може да ти чете въжделенията. Ще се да изпращаш посланията с пощенски гълъби и бутилки в морето" - Мхм. Щом си казъл ...

15

Значи

преди 11 месеца

ако за възпитанието може да се винят родителите (дали децата си в ръцете на ПЕДАГОЗИ още на две годинки), то за "обезграмотяването" (*аси думата) са виновни само учителите! "Обезграмотени" доста и самите те, само реват за заплати и веят байрака на баба янка такева. Сега, заплатите им да се разделят на 3,29 и докато не си оправят успеха - никакво увеличение!

14

Анонимен

преди 11 месеца

До 8 - Това не е неграмотност... Но ти со много умен и знаеш, нали?

13

Анонимен

преди 11 месеца

До 10 - Не всучки мучим катокрави и си приказваме за Биг Брадър...