29

ponti

преди 11 месеца

Живота ми е кратък. Важно ми е да съм близо до работното си място, а не да пътувам по половин-един час в посока от-до работа по най-перфектната магистрала (не споменавам горивото). Работя на летището и живея в Дружба. За нищо на света не бих се преместил в Манастирски ливади или нещо подобно.. да не говорим за Перник!?

28

До 27

преди 11 месеца

1200лв наем в Лозенец - вероятно става дума за голям тристаен апартамент - около 100кв с обзавеждане. Жилище, чиято пазарна цена в момента е към 250-280хиляди евро или около 3-3.5% годишна брутна възвращаемост, при 30-40години пълен наем без празни месеци, без данъци и без амортизации. Е предполагам, това жилище в купувано за много по-малка сума и реалната ви възращаемост е доста по-добра, но нали не мислите, че всеки 3 години цените ще се удвояват :)

27

Анонимен

преди 11 месеца

То само в три градове има население, сетете се кои :)))

26

баба мара

преди 11 месеца

затова прекратете презастрояването в софия няма нужда българия да се изнасякъм софия няма въздух вече паркоместа много шум и прах

25

до 27

преди 11 месеца

Така е, и аз познавам доста софиянци, които си дадоха апартаментите в Центъра за доста висок наем и си купиха евтини апартаменти в Перинк - град с развита инфраструктура, на 20-ина минути от София по новата магистала, където цените са наполовина, даже на 1/3 от тези в София, дори и в западналия Люлин.

24

Анонимен

преди 11 месеца

А дали многото спящи депозити лека полека не се пробуждат от дългогодишния си сън? Едни теглят за да си платят тока и лекарствата, други превалутират и прехвърлят в чужди банки, където има и 4-5% лихви. Трети наливат в нискорискови облигации. Да не се окаже накрая, че царя е гол и някой трябва бързичко да връща едни пари и едни нови лихви за да пооправи баланса?

23

Анонимен

преди 11 месеца

До 25Някой минава да проверява по апартаментите кои са празни кои не ли?)))Нали имаше преброяване ,а тези жилища са регистрирани и се знае живее ли някой там.

22

Анонимен

преди 11 месеца

Двата ми апартамента - в Центъра и в Лозенец съм ги дал под наем - по 1200 е на месец. Купих си апартамент в Перник, лукс, ново строителство за 40 000 е. До София стигам за 17 минути.

21

До До доналд

преди 11 месеца

И паниката ще настъпи, след планираното шоково увеличение на вече отпуснатите кредити. Вече по-малките банки, дето били фрашкани с кеш, започнаха да вдигат лихвичките по депозитите. 1.7%, 2%. Защо ли е това? Вероятно защото са много щедри и искат да подарят някой лев и на вложителите, които само преди година са ги доили с такса депозит.

20

Анонимен

преди 11 месеца

Тези жилища на 90% се намират в селата.Там може да живеят само азиатски и африкански племена.Разбира се и руснаци ,условията за живот в селска Расия са далеч по примитивни.

19

Анонимен

преди 11 месеца

Имам 4 апартамента и 2 къщи. Просто инвестирам в имоти. Един ден ще са златни. Цените растат почти двойно на всеки 3 години.

18

до 18

преди 11 месеца

До доналд,не се пука,защото народът купува и купува и купува за да си вложи парите в имоти,няма занчение,че ще стоят празни тези жилища,при тези заплати е напълно нормално да се купува толкова,иначе не знаеш дали парите няма да изгорят от инфлацията

17

Анонимен

преди 11 месеца

Момчета и момичета, партито свърши. В следващите 5-10 години ще е период на махмурлук. И едно птиченце ми подшепна, че новата престижна професия ще е на частен съдия изпълнител.

16

Анонимен

преди 11 месеца

Днеска една брокерка ми се обажда и ми държи тон - подвел съм я бил, тя активно ми търсела жилище, пък аз много пасивен съм бил. Посъветвах я, активно да си потърси нова работа.

15

Анонимен

преди 11 месеца

5, 'и моят най-хубав имот в София стои празен, защото живеем в планината до града на спокойствие и чистота' -- значи държавата трябва да го даде на урките!

14

Анонимен

преди 11 месеца

Македонските, банатските, украинските българи да идват и да ги напълнят.

13

от село

преди 11 месеца

Двойни данъци и такси 2 жилище и по 200 лв . за втори таралясник !!

12

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 1Ще става като на Запад. Заради високи данъци и такси малко хора могат да си позволят да държат празни жилища. Офанзивата започва стъпка по стъпка.

11

Анонимен

преди 11 месеца

Олелее, какво стана сега!?. Доходност от наем в София 2-3% с преки усилия и невероятна доза късмет. Доходност от пари на депозит - в Българска банка с държавна защита - 3%. Доходност от държавни ценни книжа - американски - 4.5%, доходност от румънски държавни облигации - 5-6%. Сега ще да е момента за апартамента, нали инвеститоре?

10

Анонимен

преди 11 месеца

Тоя институт колко чиновничета храни?