143

Анонимен

преди 11 месеца

Така е, учебниците са отвратителни, и не само тия по български. Ако учителите, настояващи за увеличение на заплатите бяха истински такива, щяха срещу това да се обединят, а не да пищят само за заплати. И други простотии има, не са само учебниците.

142

Анонимен

преди 11 месеца

Тези, които критикуват децата, Вие виждали ли сте учебниците по БЕЛ, по които трябва да учат децата? Писани са само и единствено за хонорар. Сухи и отблъскващи, скучни, препълнени с излишно сложен материал и неактуални теми. Моето впечатление е, че целта на тези учебници и начина на преподаване е да отвратят децата и да ги накарат да намразят българският език и литературата!

141

Анонимен

преди 11 месеца

Образователната ни система учи децата основно да зубрят и наизустяват факти бързо и без никакво разбиране. И сега проблем - можели само да възпроизвеждат, не разбирали и не разсъждавали. Каквото са учили дванадесет години, това могат. Променете системата така, че децата да се учат да разсъждават и да мислят критично, и ще могат да го правят. Все едно да тренирам спринт 12 години и накрая някой да се впечатли, не се справям с вдигане на тежести. Не става така! Системата на МОН не става!

140

Анонимен

преди 11 месеца

Гласуваш за Копейкин, получаваш Пеевски

139

Анонимен

преди 11 месеца

Вдигайте бързо учителските заплати, чудесни резултати.След десетина години всички ще са достойни за парламента със среден 2.50 на матурите

138

Нострадамус

преди 11 месеца

Всяко изказване на Кирил Петков сваля коефициента на интелигентност на учениците с 10%, а всяко изказване на Бойко Борисов - с 25%. Сега да разгледаме българския издател Манол Пейков. От него децата научиха името на героя на Достоевски Мишкин, но Пейков го произнася по друг начин

137

Учител по БЕЛ

преди 11 месеца

Искам 40% увеличение на заплатата! Намаляха ми и частните уроци напоследък ...

136

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 148, твоите са... щом го твърдиш. Погрижи се за тях! Срамно е да си разхайтен родител с провалени деца!

135

Анонимен

преди 11 месеца

Резултат на дългогодишните 'реформи' на МОН. Правени единствено с цел едни хора да правят пари от хонорари, учебници и т.н. за сметка на деца и родители. За съжаление децата са най-малко виновни, цялата система е прогнила от горе до долу. Само им погледнете учебниците по Бел и литература, няма такъв отврат и безумие. Имам чувството, че напълно целенасочено и умишлено се полагат всякакви мерки децата да остават неграмотни.

134

Анонимен

преди 11 месеца

До Тенгри кан, ама разбира се :) Те пълните членове и запетайките не се слагат от мързел :) Моля ти се, дори не падай на ниво да обясняваш неграмотността си с мързел. Лъсна колко знаеш и толкова!

133

Анонимен

преди 11 месеца

До мани мани, и твоят български не е добър :) Всъщност е много зле :)

132

мани мани

преди 11 месеца

българския не разбират и осмислят но 90% ходят на уроци по английски :)

131

факт

преди 11 месеца

е кво очаквате ? чалга , фейсо , тик ток ,,,,,, опростачаването е в пълна сила ! родителите обвиняват държавата че не се грижи и образова дечицата им . цигарка и биричка в ръчичка ( това всеки го вижда ежедневно по улиците ) в къщи никакъв контрол .

130

Пич

преди 11 месеца

Всички се надпреварват да пишат глупости, а истината е много проста - системата за оценяване, начина на преподаване, изобщо цялата образователна система е все още с 30-40 години назад с реалностите на съвременния живот. Тотално неадекватен материал и начин на преподаване, който не кореспондира по никакъв начин с нуждите на съвременния свят. В университетите е същата работа. Смеем се на западняците за лесния материал, но те са в пъти по-добре подготвени за нуждите на бизнеса и се справят по-добре

129

анонимен

преди 11 месеца

българи на изпит по български език - 3,93------СРАМ!....скоро ще сме под американско иго! радвайте се!

128

Анонимен

преди 11 месеца

До Тенгри кан, ами ... че ти не владееш български език :) Виж си писанията! Грешки, грешки, грешки! Явно за теб българският език е бил "по-желание" :)

127

Анонимен

преди 11 месеца

Простотията е евроатлантическа ценност! Това е удар срещу Путин, браво на младите европейци!

126

Тенгри кан

преди 11 месеца

Проблемите с българския език идват от това, че още в първата предучилищна група се започва с усилен изучаване на английски и идеята е децата да станат двуезични по подразбиране, но това е истинска катастрофа за държавата, ако тя иска да се нарича все още България. Първом трябва да се учи изцяло и само български език, наглийският чак в 6-ти клас и то по желание! Така или иначе, тия дет сакат са граждане на света, ще си научат наглийският кат попове!;)))

125

Ами, логично, а!?

преди 11 месеца

Въведоха новаторски методи за обучение по четене още козичките на Дамянова и после що така станало И се връзва в годините, баш новаторчета на Дамяновица са сегашните неграмотни, но пък дипломирани. Утре ще се влеят и в пазара на труда и ще си скубем косоте като ни се наложи щем не щем да работим с някое такова тъпън.арче

124

Анонимен

преди 11 месеца

Всички родители са виновни,изобщо не обръщат внимание на децата си.Аз от ден едно, работя с него и има на едната 5.59,на другата 5.24.Хайде със здраве.Без курсове по Бел.Искате все друг да ви свърши работата.