12

Майстора

преди 11 месеца

Спечелили са я, като са сипвали хиляди и хиляди и хиляди войничета, за които от едната страна е било морето, от другата - германските фортификации и картечници и оръдия. Моралът е че или ще те застрелят, или ще се удавиш. И капка по капка, с всеки стотици безсмислено унищожени живота, ще се пробие метър по метър отбраната.

11

Любопитен

преди 11 месеца

Англосаксонците много обичат да дават за пример как на руснаците не им пукало за жертвите и как хвърляли горките войничета за пушечно месо.На така наречения D-Day показно от същите,на чисто празен плаж срещу германци в бункери,чиста проба кланица.Но тези са умряли за демокрацията и свободата,а другите заради заповедите на коравосърдечния Сталин...

10

селянин

преди 11 месеца

наскоро гледах някакъв филм че Финландия е спечелила финската война вярно е че руснаците са гола вода тогава благодарение на другаря Сталин но благодарение на "загубата" окупират Карелия

9

Станислав

преди 11 месеца

До МишоНе са баш така нещата, защото именно Съюзниците чрез програмата Заем-наем изпратиха оръжия, петрол, военна техника, дрехи и много други през Персийския залив (и не само) на СССР на стойност 180 милиарда долара тогавашни пари. Сега това са над 11 трилиона долара. СССР щеше да пребори Нацистка Германия на Източния фронт без помощта на Съюзниците, ама друг път.

8

Хахаха

преди 11 месеца

Русия вече е обърнала войната след битките за Москва, Ленинград, Сталинград, Курск.

7

Мишо

преди 11 месеца

Съюзници, но само на думи! Така наречения героичен десант е следствие на кръвопролитните боеве на исток! Дори след битката при Курската дъга те не се осмелиха да нападнат пряко Германия. На запад винаги са били страхливци, а страхливеца напада само слаби и откъм гърба. Голям героизъм 1944 да нападнеш полуразбитата и почти унищожената фашистка Германия?!!!!!!?

6

До 5

преди 11 месеца

Майко мила. Русия не участва във ВСВ. А кой финансира СССР? Англия не се ли бие с Хитлер от самото начало. Четете, бе, не боли.

5

Анонимен

преди 11 месеца

Какво ми обяснявате за "великия" десант на западните нацисти? Нацизма е най-висшата форма на западния капитализъм. Те сами си докараха Хитлер, но когато той започна да губи от Сталин, съзаклятниците се уплашиха, че руският герой ще стигне до Атлантика. Тогава измислиха десанта, за да спрат победата на СССР, а не за да натискат Хитлер. Той си беше зел-дал.

4

Бай Дрън

преди 11 месеца

Извинявайте ама...статия за Сталинград няма ли да пуснете? Като чета тая статия се сещам за оня лаф, да си купиш фабрика на 8 септември. Само че тук знакът е обратен-продадохме фабрика на 8 септември и станахме псевдогерои и победители във война, изнесена от милиони други хора.

3

НАТО

преди 11 месеца

Точно така битките се печелят с морал!А руските по д логи нямат морал.

2

Анонимен

преди 11 месеца

Хаха наглосаксите и морал.

1

Анонимен

преди 11 месеца

Спомен спомен, сега пак САЩ подкрепят нацистите както и през ВСВ.