69

Bul gur

преди 1 година

Глаголицата създадена от братята Кирил и Методий се ползва в Хърватска масово до 17 век и частично до 19 век.Първите истински учебници в България са превод от Хърватските. Като възпитан католически народ Хърватския,нито злоупотребява,нито натрапва колко е велик.България присвоява чужди исторически заслуги и се стреми да ги защитава като свои.

68

Анонимен

преди 1 година

До 82Никой сериозен учен не твърди, че кирилицата е измислена от Кирил и Методий които са гърци и никога не са пребивавали в България. Автори са на глагилицата от която първи се отказват в България.

67

филип

преди 1 година

Кирилицата е бългаска според проф. Овчаров . Факти: 1. св. св. Кирил и Методий никога не са били в ханство Бугария 2. Родени са в Тесалоники , главният град на Македония , втория по големина и значение град на Източната Римска Империя 3. По произход са гърци 4. Новата славянска писменост е написана по поръчка на император Михаил lll по политически подбуди във връзка с покръстването на славяните във Великоморавия 4.Светите братя са македонски ромеи , а не катунари от ханство България .

66

Радвам се ,че има

преди 1 година

и други убразовани хора и все още ни съм иднствен!

65

Мутрофанова

преди 1 година

поздрави ли ни за празника или още чака инструкции от Кремъл?

64

Анонимен

преди 1 година

То няма и как да е на РСМ, та тя съществува едва от наколко години, за разлика от кирилицата.

63

Анонимен

преди 1 година

РСМ е абревиатура на рен.егати,смо.таняци и миж.итурки.Нещо като РВС - ресторанти и спални вагони

62

Анонимен

преди 1 година

Войната между САЩ и Великобритания от една страна и Нацистка Русия от друга страна се води на всички фронтове, а такъв фронт е културния, и неслучайно Великобритания дава Букър на българин, а Джуджето с пи.шл.ето признава Македония като люлка и разпространителка на славянската писменост!Животът е жесток селяни прости!Агент Дензъл Бранкети!ЦРУ!!!

61

Анонимен

преди 1 година

Не че нещо, но Кирилицата е на света. Световно наследство, има я и в космоса.

60

Анонимен

преди 1 година

Това коминтернско недоносче,на какъв език пише? Език и писменост създадени за една седмица през 44 година. Тъжна история, смешни напъни.

59

да знаете

преди 1 година

То такава държава РСМ.....нЕма, затова е излишно да се косим!

58

Анонимен

преди 1 година

Кирилицата е българска, но масовия убиец Путин каза че била македонска! Оказа се напразен напън, понеже и македонците обърнаха гръб на Путинова Рус

57

Анонимен

преди 1 година

Има две порочни държави в момента,които имат смешни и жалки исторически претенции към Нас.Едната е недоносен "хомункулус" на Коминтерна с асинтенцията на политическите акушерки от Москва и Белград.За нея даже думите и усилията са излишни. Другата е главния виновник за всички беди на България.Опита се да присвои Кирилицата Ни,както се опитва в момента да краде чужди земи.Господ ще съди и двете грешници!

56

Василев

преди 1 година

А Охрид е бил част от българската държава!Македония е измислена изкуствена държава създадена от Коминтерна и юдо-масонската интернационална мафия, чиято цел е да разделя,да обезкървява, да задълбочава конфликти!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!

55

Някой

преди 1 година

На този светъл български празник, поне продажните плъхове ще блестят с пълна сила!

54

Гебрейесус

преди 1 година

Кирилицата е създадена в град Охрид.

53

Анонимен

преди 1 година

Какво е-нормален българин? Кутригур, или оногундур?

52

Василев

преди 1 година

Третият Рим наследницата на Източна Византия и Великата Нацистка Руска Федерация не признава колонията на византийската империя България, като люлка и разпространителка на славянския и старобългарски книжовен и църковен език!Кофти е когато в тила и в собствения двор ти диша наследницата на Волжка България тоест Татарстанската автономна республика!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!

51

Българин

преди 1 година

Честит празник на всички нормални българи! Кои не са нормалните, те си знаят! Заслугата на Кирил и Методий е ш, че са защитили правото да се проповядва на език различен от еврейски, гръцки и латински! Това което са написали те като азбука, няма нищо общо с "кирилицата"! Сегашната азбука е написана от техните ученици във Плиска, с благословията на княз Борис! Всичко останало е полюция, написана от болни мозъци!

50

Василев

преди 1 година

И Бати Бойко е чел една книга през живота си, ама се гушкаше с Меркел и се изсипваха милиарди евра, с Путин беше дружка и газовата тръба не ни заобиколи, с Ердоган беше на ти и нямахме бежански наплив, строеше инфраструктура в цяла страна!Сега Бати Бойко има ли нещо дадено отгоре, което и хиляда книги да четеш няма как да го придобиеш!Агент Матю Франсис!ЦРУ!!!