52

Alex

преди 1 година

Ако беше за 6 месеца събирам си багажа по бързата процедура

51

ахм

преди 1 година

400 лв на ден за математици и физици - дръжки. Само, ако разботиш извън БГ. Тук си обречен на мизерия и безработица. Неслучайно такива бягат още преди да са завършили средното от страната. Тука нито наука, нито работа за тях.

50

Анонимен

преди 1 година

За шест години като сезонен работник успяла да спести и си купила две селски къщи.

49

Пенсионер

преди 1 година

До Анонимен 41 Лекар съм. Не съм брал грозде и пак двете ми тазобедрени стави са за смяна , но няма за кога.

48

Анонимен

преди 1 година

Бели роби това е аз забогатял от работа в чужбина незнам купят една кола на 20г. и си мислят ,че са кои знае какво.

47

митето

преди 1 година

Аз една такава кифла дето пуска обяви за сезонни работници във Франция я питах - вие във Франция ли сте . Тя каза че била в гоце Делчев . Е като е толкова хубаво във Франция, защо посредника е в гоце Делчев . А не на полето във Франция за 1860 евро на месец . Ама както казаха - после ставите и гърба заминават .

46

Смирения

преди 1 година

Пише се във Франция, не У Франция, ***.

45

Също така...

преди 1 година

...можеш да успееш, ако учиш 4 год. математика. Аз съм работил реставратор в мадридски музей 3 г. с диплома по история от СУ, конкурс и две десни ръце, но се прибрах, въпреки че ми осигуриха постоянна работа. Работа има навсякъде и за всеки, зависи какво си учил и колко си учил. Гледах я тая женичка сутринта по ТВ. Права е за себе си, но защо дават такива, сякаш житието им е библия за успеха. По-добре давайте успели хора в БГ, отколкото емигранти по света. Излиза така, сякаш някой им е виновен

44

Анонимен

преди 1 година

То ако е много хубаво на запад, първо ще избягат програмистите и нема и един да остане.

43

Ам

преди 1 година

До pbКъща в село долно нагорнище, население 20 души. Къщата е 50кв.м. Строена през 1950 1960

42

Анонимен

преди 1 година

Каква е тая мания за имоти . Измерват спечеленото в къщи, апартаменти...

41

наблюдател

преди 1 година

Точно в провинцията в България в момента няма работници. Виж Враца стара Загора варна Бургас велинград - няма работници . И в Испания има места в които няма работа . Но не е всеобщ процес . Да не смятаме че пакет цигари и кафе у Франция са 7 евро и нагоре. Една наливна бира е над 5 евро .

40

Анонимен

преди 1 година

Ама оставаш без тазобедрени стави и даваш 6 000 за операция.

39

Анонимен

преди 1 година

Защото не се осигурява... но пък у нас дават пенсии и на такива.

38

Анонимен

преди 1 година

2 къщи обаче от кашон и найлон в гетото.

37

Анонимен

преди 1 година

До До 5 - Не си прочел внимателно текста. Брането на грозде там е от август до декември, а през останалата част от годината се грижат за лозята. За да се стигне до гроздобер трябва да се поддържа лозето през цялата година. Случи ми седа видя такова нещо доста по на север. Гостувах насемейство, прозорците на чийто дом гледат към Рейн и към едно голямо манастирско лозе. Домакинята споделяше, че независимо от сезона монасите почти всеки ден работят нещо по лозето си.

36

Анонимен

преди 1 година

Те работят на едно поле няколко месеца и после се местят в друга държава за друга реколта пак няколко месеца. Целогодишно няма работа, но около 9 мес. може да се докарат. И парите които се взимат са добри. Това е работа предимно за хора от прованса, които си имат градини и къщи и 3 мес. си почиват после вкъщи, или се занимават със собствената земеделска продукция или помагат на близките си в България за земеделието и (или) животните. Хората са доволни. В прованса в България заплатите са мизерни.

35

Анонимен

преди 1 година

Да, от ония къщи по няколко хиляди евро в дълбоката изоставена провинция, за които трябва да се дадат стотина хиляди евро за ремонт, ако искаш да живееш в тях. Значи още 100-200 години работа, ще се съберат и парите за ремонтите.

34

Анонимен

преди 1 година

Станете инженери , математици , физици и ще взимате по 400лв. на ден

33

До 5

преди 1 година

Това е сезонна работа, едва ли работят повече от 2-3 месеца, тоест най-много да е изкарала 3-4 хил. евро. Статията е платена, за да рекламира сезонната земеделска работа, истината е че не им плащат толкова, посредници прибират проценти, удържат им пари за наем, транспорт, настаняват ги в коптори, не им плащат за извънреден труд и т.н.