59

Никой не ви кара

преди 1 година

Ама никой не ви кара да се блъскате в София като нямате пари. Във всички европейски столици цените на недвижимите имоти са много високи. Във Виена например тристаен апартамент в приличен квартал, дори не в центъра, е около 500к Евро. В Букурещ са по 2-3к, даже в стария град на Букурещ стигат и до 5-6к евро на квадрат. За Мадрид, Париж и Лондон няма смисъл да коментираме. Дори в Белград цените около Дунава са по-високи. Може би в Прищина, Сараево или Скопие може да се намери по-евтино от София.

58

ИТ специалист

преди 1 година

Тези програмисти, не си ли накупиха жилища вече? Кой купува?

57

Анонимен

преди 1 година

Нищо не "поскъпва", парите се обезценяват!

56

Анонимен

преди 1 година

Всяко нещо има начало и край. Така ще е и с цените на жилищата. Пример съседна Турция. Който сега продава е умен,който сега купува е ***. Така,че вие си решавайте от кой да сте.

55

Анонимен

преди 1 година

Ми избягаха от провинцията и в оставиха на латиносите това ще се отчете като грешка непоправима и то

54

Анонимен

преди 1 година

Поскъпнаха даа .. защото Българският народ взимат заплатата си в Евро и Долари богати сме!

53

ХАХАХАХАХХА

преди 1 година

Яко! За сметка на това, че е скъпичко, имате *** хора, наркомания, убийства, изнасилвания, мръсен въздух, брутален трафик и така нататък! Всички екстри на страхотна София!

52

Йо

преди 1 година

Ми в София кипи живот, скъпичко е. Ама за някои хора София е голяма хапка.

51

Анонимен

преди 1 година

По добре в немско за покупка на жилище друг път. 40 процента живеят под наем.

50

До София

преди 1 година

Ами поговори и за надниците на майсторите и може и да намериш отговори и за цената на апартамента. В София се изкарват пари от майстори, лекари, адвокати, програмисти, търговци. Пък учителско семейство изкарва 3-4 хил лева. Всички тези хора трябва да живеят някъде.

49

Анонимен

преди 1 година

Учете немски:))) и заминавайте за Немция:)), в Германия е 100000000000 пъти по-добре от България. Това е богата страна, веднага можеш да си купиш апартамент и то на добри цени

48

Киро Брейка

преди 1 година

И 10-ет пъти да поскъпнат дреме ми. Трябва да си психично болен да искаш да живееш в тази корумпирана държава. Млади хора бягайте и се спасявайте.

47

София

преди 1 година

Аз проблемът съм си го решил преди десетина години, когато цените бяха що-годе сносни. Не ми се мисли за млади двойки и семейства, които тепърва трябва да купуват жилище. Освен придобиването, ще трябва да го ремонтират, обзавеждат, пригодяват за живот, а цените се качиха в космоса, да не говорим за надниците на майсторите. И ако едно време горе-долу ставаше номера да се оправиш с малко пари, към днешна дата, освен ако не си правиш всичко сам е невъзможно.

46

Аз

преди 1 година

Тези, които обясняваха, че това е балон и накараха хората да чакат да се спука?! Доста хора щяха вече да са купили и вече да са изплатили 1/3. Това за тоя балон го слушам от 10 години!

45

Анонимен

преди 1 година

Където живея е нова сграда с акт16 от 2013 година. Под мен апартамента го продадоха за 250000 евро, а го купиха през 2013 недовършен за 60000 евро.

44

Анонимен

преди 1 година

За младите това да притежаваме собствено жилище е вече невъзможно. Ние сме изгубеното поколение.

43

Игор Тодоров

преди 1 година

Аз сега юни месец заминавам за Германия. В Берлин работим, успяхме да си купим къща там за 200 хиляди евро.

42

Да

преди 1 година

То хубаво, а инфраструктура, зеленина, чист въздух? Или само кутията някъде си.

41

Интересен интервал

преди 1 година

сте избрали да разглеждате. А спрямо 2013-та разликата е още по-фрапираща. Доста време следих цените на имоти в Пловдив. 2013-14 обикновена панелка в Пловдив беше от порядъка на 20 до 24 хиляди евро. Имаше и отделни имоти със същите цени само че в лева. Около 2018-та цените бяха вече повече от двойно - 50 хиляди евро за панелка, с вариации нагоре или надолу според това дали е минал основен ремонт и дали е обзаведен. Няма какво повече да кажа, сега не ми се мисли колко струва едно жилище тук.

40

Някой си

преди 1 година

Боли ме фара за София. Имам си 4 апартамента под наем в провинцията и си изкарвам 5 бона без проблем. И всичките са си за мен, без банки и заеми.