82

Ко

преди 1 година

Защо някой си мисли че цените ще паднат. Търговеца разсъждава - щом клиента може да плаща по-висока цена защо да я намалям, съответно печалбата ми ще е по-голяма. В кой свят живеят тези не знам........Цените нито на стоките нито на бензина и дизела ще намалеят по бензиностанциите........

81

Да

преди 1 година

Грабеж и спекула.

80

Анонимен

преди 1 година

Така е в колониите. Важното е че има банани и евроцености

79

Новини

преди 1 година

Са Новини, не е нужно да са свързани с реалността! А най смешно е някой да каже, аз знаеш ли колко съм ентелегентен!

78

Хора

преди 1 година

Това се казва спекула и по света се наказва най жестоко.Палят и се разграбват магазини на спекулантите и въпроса е решен.

77

от 77 до умника

преди 1 година

Да, макар и не в смисъла, който влагаш ти, аз действително не съм интелигентен и го знам. Но не е това въпроса. Ставаше въпрос за търговските вериги. Клаузи в договорите, които "извиват ръцете на производителите", както смяташ ти, всъщност им осигуряват достъп да примерно 500 милионен пазар. Не е зле, не мислиш ли? Но има условия. Искат от теб някаква предсказуемост и имат нужда от някакви гаранции. Когато искаш да играеш с най-големите е така. Дават, но и изискват. Банките как отпускат кредити?

76

Анонимен

преди 1 година

Нормално е, а не аномалия. При мизерни доходи търговците разчитат на единични продажби на свръхвисоки цени. При нормални доходи влиза в сила Закона за платежоспособното търсене и предлагането, чиято цел е да прикрие дефицита.

75

Кво ви пука баровци?

преди 1 година

Нали ядете (и пиете) по ресторанти ?!

74

456

преди 1 година

То цялата ни икономика е аномалия! Според ООН цените на храните падат още от лятото. И не само на храните, на всичко. И може да се провери по световните борси всичко върви надолу. Но ние не сме на тая планета отдавна.

73

банани и WC хартия

преди 1 година

Скачахте да разбиете държавата за банани. Сладки ли са бананчетата?! Тоалетната хартия ще ви трябва все по-малко.

72

Анонимен

преди 1 година

Къде е учителката от клипа за варненската гимназия, не може някакви пикльовци да си правят селфита и да ги качват в социалните мрежи и това да се приема за пълната истина!

71

до 77

преди 1 година

ДО 77 , доста си глупавичък и явно не си насяно какво е да имаш сключен "договор" с голяма верига! Всички клаузи са в тяхна полза и могат да ги прменят както си искат за сметка на производителя и няма никакъв проблем да си коригират цената, просто не го правят!

70

а бе

преди 1 година

как че паднат. имам 40 души персонал. дигнахте минималката и они искат заплати. Плащам аз с по 200лв отгоре от които 60 за осигуровки. та сметайте 40х200, 8к на месец нагоре. от къде да дойдат. Дигнете пак минималката и още ще идат нещата нагоре. По лесно ми е да продавам по малко но скъпо отколкото да мъча с ниски цени и да чакам на оборот. Ако още малко подигате осигуровки и заплати може и 5-6 души да улетат. Като стане повсеместно, че видите криза тогава. с 20 души на високи цени и немат избо

69

До Анонимен 77

преди 1 година

Защо ги оставихме да станат огромни вериги. Унищожихме българските доставчици за сметка на немските. Това направи боковата мафия.

68

Анонимен

преди 1 година

Същото е и със строителните материали. Аз внасям метални изделия и дървен материал от Европа, от лятото насам, са ми свалили цените с 15-20 % , които аз давам на клиентите, но повечето търговци не го правят и си прибират разликата!

67

Анонимен

преди 1 година

Не е аномалия, нормално е. Търговските вериги са огромни организации, сключват се предварителни договори с доставчици за месеци (и години) напред и не могат да реагират бързо на борсови колебания. Това не ти е една сергия на пазара. Относно психологията - разбира се, че има и такъв момент. Естествено е. Тази система (стоки - пари) не е съвършена, има изкривявания. Нормално ли е договора на Роналдо да е за 200 млн. годишно? Ами в нашия свят явно е нормално.

66

Чук и Гек

преди 1 година

Не е аномалия, Няма правителство няма държава и бесните бизнесмени алчни и ненаядени стискат до последено докато посинее.Незнам на къде вървим но няма да го видя защото няма да съм в тая страна.

65

Анонимен

преди 1 година

Не се казва "аномалия" , а спекула и алчност от паразитното звено на нищоправещите прекупвачи и посредници!

64

Анонимен

преди 1 година

Каква аномалия,чиста спекула си е.Както винаги с всичко е било.Не ми се мисли какво ще стане ако въведем еврото.

63

Спекула

преди 1 година

Когато няма работещи държавни институции.