53

Предложение

преди 1 година

Здравейте, искам да направя едно предложение. Предложение: предлагам да приложим европейския почин и да задължим работодателите да осигуряват работниците на средната. Така ще им намерим цаката на алчните работодатели по европейски!

52

Анонимен

преди 1 година

Въпрос с понижена трудност - ако през 2023 година средната заплата е 2200 лева, колко трябва да е минималната, за да изпълним директивата на ЕК? Според служебното правителство - 780 лева, според Гьоков и БСП - 850 лева, а останалите не ги интересува.

51

до 57

преди 1 година

300лв. на работен ден са нищо. 20 работни дни по 300лв. = заплата на студент в кол център.

50

Боян

преди 1 година

Аз съм сервитьор и от бакшиши вадя 300 лева на ден. Заплатата дори не се сещам да я взема и се трупа по сметката.

49

Предложение

преди 1 година

Здравейте, искам да направя едно предложение. Предложение: предлагам да се ръководим от директивите на ЕС. ЕС е най-доброто което се е случвало на България за 1300 годишната ни история.

48

Анонимен

преди 1 година

Това, което Гьоков иска, противоречи на директивата на ЕК минималната заплата да не е по-ниска от 50% от средната. Никъде в директивата не се говори за средна заплата от минал период. Никъде в директивата не се иска минималната да е точно 50% от средната. Затова в някои държави като определят минималната заплата я залагат да е поне 60% от средната до момента.

47

CEO

преди 1 година

Аз започнах от деловител, след 3 години станах завеждащ отдел, след 5 години мениджър, след 8 години чеърмен файненшъл офисър и след още 4 години сега съм чеърмен игзекюктив офисър.

46

Васко

преди 1 година

Изключително слаба производителност и нискоквалифициран персонал! Да сте видяли в Германия пред магазин продавачки да пушат цигари или един да работи, а трима да го гледат!

45

45 не им

преди 1 година

бери кахъра на ЕС , гледай кво става в собствената ти ко Чинка ;)

44

До43

преди 1 година

Затова Европа е предвидила решение за подобен вид"наематели работодатели"или осигуряваш 50% от средната брутна заплата за своите служители или се изнасяш към територии където да можеш да наемеш"стока"само за хляб и вода!

43

Thank you

преди 1 година

Бедни заради леките от БСП, НДСВ, ДПС, ГЕРБ и ДБ и тяхната *** политика.

42

Работник

преди 1 година

Аз не съм стока на пазара на труда. Ние с капиталиста сме партнъри и участваме в мючуъл бизнес проект..

41

Анонимен

преди 1 година

Познатият сблъсък в коментарите. Да го кажем така. Кариера- днеска работиш по малки задачки. Утре по по-големи. Вдругиден- сам водиш проект. После- ръководиш тези, които ръководят проект и така нататък. Втори вид кариера. Днеска- караш баничарка. Утре- караш бачничарка. Трети вид- днеска редиш стелажи. Утре- стелажи. И така нататък. Едни са малко и имат ценен труд, а другите цял живот буксуват на едно място и се чудят защо са бедни. Толкоз по темата.

40

Анонимен

преди 1 година

В ЕС всички разбират, че по-нататък ще става само по-зле.

39

тва е

преди 1 година

положението , у турския нужник определят работната сила кат стока, толко знаят "меринджеите" там. друг умник ги определя като де билни, за тва клазвам че трябва да си се намразил за да си стоиш у ке нефа и да гледаш тъпо дали ще ти платят или не, докато един ден те заровят кат обца без история

38

Анонимен

преди 1 година

Работодателят е само един обикновен наемател на стока от пазара на труда който наема стока за да я въведе в експлоатация изпълнението на бизнес проект който да донесе печалба. Работодателя наема стоката на пазарна цена която се определя от пазара. Когато стоката повече не носи печалба тя се освобождава.

37

Христо Христов

преди 1 година

И в германия традиционно са бедни. Но скоро България и германия няма да са изключения. В 90% от ЕС работещите ще са бедни. Свиквайте.

36

страхотно

преди 1 година

е как побългаряваме чуждиците като им слагаме един член, кога пълен кога непълен, звучи толко елегантно и някак аурупейски... Благодаря за про с таци не работим ;)

35

А ти, Гьоков

преди 1 година

кво направи докато беше министър до вчера по тоя въпрос?! Вие от БСП то и като управлявате пак говорите като опозиция. ей я Корнела - пали се като опозиционер на барикадите, как ни един куршум на Украйна, а после прави милиони от продажби в Полша за Украйна.

34

Работодател

преди 1 година

Па бегайте на запад бе, що не бегата на запад да работите за големи заплати, ами жалите българските кръвопийци работодатели, че и сами идвате да се предлагате за ниски заплати, кой ви кара да работите за ниски заплати!