45

Анонимен

преди 1 година

Аз не познавам нито един човек от пиринския край да се определя за македонец, освен географски. А в института бяха предимно от там около мен. От 20-30 човека нито един да не се изрепчи, че е е македонец? Родата на съпругата ми, останала в Северна Македония идваха на гости и си бяха чисти българи. И на първото издание на сборника на братя Миладинови пише "Български народни песни"! За декрета за въвеждане на"многовековния македонски език"написан на българска пишеща машина да не говорим

44

Анонимен

преди 1 година

Защо не се обявява етническиянсъстав от последното преброяване? Обявиха че сме 6,5 милиона,че има 1,8 милиона пенсионери над 65 години,че умират повече от колкото се раждат,че са изчезнали села и още какво ли не ,но не и етническия състав на населението.Не го пиша в контекст на това ,което казва Мицкоски,а в контекст на това колко сме защо то виждам от форумите ,че някои хора имат погрешни представи.Ние трябяа да сме малко по-спокойни,защото сме все едно предградие на Истанбул.

43

Анонимен

преди 1 година

Това е нарушение на договора между България и Северна Македония. Отказаха се от името Македония с договора с Гърция а сега имат претенции за македонско малцинство. Тоя не е с всичкия си. Да се поправи и да иска северномакедонско малцинство защото държава Македония не съществува. А за да признаем македонско малцинство това значи че Гърция която държи правата на името Македония трябва да се обърне към нас.

42

Анонимен

преди 1 година

Ето докъде я докораха политициет с искането си за признаване на българско малцинство в Македония. Трябавше да искат не малцинство, а право на определяне на самосъзнанието и спиране на тормоза- Сега едно ОМО Илинден все ще намери отнякъде 1000 еничари, ще създаде етническа партия, ще създаде второ ДПС и ние ще се чудим защо не вървим напред. И кой ни доведе до тук - Кирето и ДБ.

41

Бай Чеп

преди 1 година

Само да попитам този господин: Защо ромейската Г.А.Д, император Василий, ослепил войниците на цар Самуил носи прозвището "***", а не "Македоноубие". А отговорът е: Защото това се е случило мнооого преди 1991 година.

40

Диана

преди 1 година

До aa1830 Напълно съм съгласна с теб - точно така ще стане ако БСП и СИЕ заедно със Задкулисието продължават да върлуват в нашата страна! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!

39

Анонимен

преди 1 година

Възраждане ще направи ама абсолютно нищо щот кремъл няма да му пусне

38

Анонимен

преди 1 година

Голяма грешка беше,че им направиха отстъпки за да кандидатстват за ЕС и почнаха да наглеят. На следващите избори продължавайте да гласувате за ПП, ДБ и подобните либерали, които продават интересите на страната за жълти стотинки и галене по главата. Да се надяваме ,че при следващото правителство про100 Киро и лодкаря ще се озоват в затвора за дълго

37

Македония

преди 1 година

малцинство ли е?!

36

Диана

преди 1 година

До СТРАНДЖАТА Първо, македонците в РСМ не знаят, че са българи - 45 години управление на БСП, бяха забравени напълно! Второ - те не може да искат или да не искат да бъдат българи, това е факт, не зависещ от тях! Фактът, че им вменяват лъжи за истини само ги унижава, прави ги нач играчки в нечии ръце..Иначе може да не искат да бъдат повече част от България, да се отцепят, да си сформират своя държава, но това съвсем не е така - правят ги на луди!...

35

aa1830

преди 1 година

Ще приемеме и македонско малцинство, и езика им ...не се притеснявайте. Трябва ни само още малко натиск отвън

34

Анонимен

преди 1 година

Гласувайте още за герб, пп и дб и тия ще продължат да ни се качват на главата. Очаквам скоро да поискат намеса на сръбската армия за защита на измисленото им малцинство. Само Възраждане на следващите избори, за да вкарат националните предатели в белене!

33

Анонимен

преди 1 година

България нямало македонско малцинство..колкото в Турция няма Кюрдско малценство. Това че отричаш нещо изобщо не означава, че не съществува. Трнва ли да тръгнат военни чети по Пирин, за да го признаят.. точно какро кюрдите правят в Турция.

32

Анонимен

преди 1 година

Югоизападна България с областен център Скопие трябвада се подложи на масово скопяване да им дойде акъла в главата.

31

Анонимен

преди 1 година

България членува в ЕС, никой от членовете на ЕС не е искал да признаваме някакво македонско малцинство! Македония трябва да си подреди отношенията с България, Тя иска да бъде приета за член на ЕС! ЕС не иска разногласия между членуващите държави! Орпавяйте се Мицкоски, не е казано, че през вашия живот РСМ трябва да стане член на ЕС!

30

Диана

преди 1 година

Има един ужасен негативизъм към България в световен мащаб, който ни притиска от всякъде и със Задкулисието и неговото съсипване на страната и с македонците ни в РСМ и Гърция и с несправедливото отцепване на голяма част от Тракия в полза на Гърция също..Сърбите в РСМ получават явна подкрепа от някъде за да са толкова нагли и безсрамни..Скоро слушах Костадинов /Възраждане/ да говори също за усещане че на Запад искат едва ли не да ни заличат от картата, че ние сме били мъртви..

29

Анонимен

преди 1 година

Шувинизма на България и отричането на Македонското малцинство, може да донесат много проблеми с ЕС и ООН. А може и санкции да отнесе за подтискане на малцинствена етническа група в страната!!

28

Анонимен

преди 1 година

Нека каже тогава колко са тези българи които са добили така мечтаният македонски пасош и са станали техни граждани,само бройката да каже.

27

Анонимен

преди 1 година

До 32...А защо ДАНС мълчи ли.Ами защото Западните партньори е загубило доверие в служба която предупреждава Ружа Игнатова да изчезне завинаги.Какво да стори сама ДАНС...вече без външни източници

26

Диана

преди 1 година

До Анонимен27 Напълно съм съгласна с теб - македонците ни са жертва там! Обработена, опечена жертва, поставена като щит към нас...Много ми е интересно как в света се е появило такова негативно отношение към България и българите! Ние, които сме най-демократичната страна в света сигурно /де факто, не де юре!/, които винаги сме доброжелателни и добронамерени към всички хора, в техните очи се оказваме някакви чудовища...Не вярвам един Рокфелер да може да постигне нещо такова..Виж, за Гърция .