83

ЬЬЬ

преди 1 година

Всеки техен продукт е на светлинни години от качеството отпреди 35-40 години.

82

Анонимен

преди 1 година

Сиренето и кашкавалът не са важни. Важно е да има банани и тоалетна хартия, заради които реставрирахте капитализма в България.

81

До 108

преди 1 година

Това са бруто заплати и да, по области варират но в тях не влизат тези които се дават в пликче и под масата. В провинцията това е да го кажем, доста силна практика

80

ЬЬЬ

преди 1 година

Цените в България ще растат докато българинът се научи, като магарето на Насрадин Ходжа,да не яде.Тогава само ненаситните производители и търговци взаимно ще си продават и купуват ментетата,защото лъжата им за качеството на масла,сирена, кашкавали,прясно и кисело мляко прозира отвсякъде.Нито един техен продукт е на светлинни години от качеството преди 35-40 години.

79

Анонимен

преди 1 година

Благодарете и на ГЕР, че унищожиха селскостопанските животни и птици в България и сега плащате скъпо и прескъпо за храна.

78

До 11 ангел

преди 1 година

Виж сега, първо не можеш да смяташ - от 13,70 на 23 лева е 67,9% увеличение, а не над 80%. Второ, дали не си гледал цена преди една година с промоция, а тази година без промоция? Трето, кашкавал на същата фирма не означава непременно същия кашкавал - има различни грамажи и видове.

77

Анонимен

преди 1 година

Никога вече ПП на власт!

76

Анонимен

преди 1 година

Честита Промяна!

75

Българин

преди 1 година

А навремето сиренето и кашкавала бяха традиционна храна за всички. Чуждопоклонниците превърнаха България от земеделска държава в консуматор на чужди земеделски продукти. Преди как успявахме да държим ниски цени? Нали уж "пазарната икономика" трябваше да носи конкуренция и по-ниски цени? Май цялата нова система е тотално объркана.

74

Анонимен

преди 1 година

Кашкавалът и сиренето не са толкова скъпи. Мизерни са ни заплатите благодарение на мутродемократите от ГЕРБ и преди тях благодарение на демократите от СДС, които унищожика селското стопанство в България.

73

АНГЕЛ

преди 1 година

Как 33% бе. Миналия месец ми попадна стара касова бележка от пролета на 2021г . Килограм кашкавал 13.70 лв. Днес в магазина Кашкавал на същата фирма е 23 лв за килограм. Къде ги видяхте тея 33% бе. Тук говорим за над 80%!!!

72

Анонимен

преди 1 година

Това е бруто заплата, средно претеглена. Другата средна, брутната медиана е около 60-70% от среднопретеглената брутна заплата. При 1300 лева средна брутна заплата в доста области на България, медианата е 780-910 лева, а нетната заплата е почти 3/4 от брутната.

71

До 107 до 97

преди 1 година

Това нето, или бруто е?

70

До 97

преди 1 година

Освен в София-град, в останалите области средните заплати са доста ниски. За юни 2022 година са от 1153 лева в област Хасково до 1588 лева в София област и 1566 в област Стара Загора. 1710 лева е средно за България, но реалността е друга.

69

Ако започнат

преди 1 година

да слагат и мляко, ще се увеличат драстично.И да, в съседните ни страни, където сирената са истински, цените са по-ниски.Независимо дали е Турция, Гърция, Македония, Сърбия или Румъния.

68

До 91

преди 1 година

А с колко литра се прави кг сирене бе умник ? Само като каза че си купуваш от Турция храни и си ми ясен

67

Анонимен

преди 1 година

Незнам уж инфлацията овладяна а цените скачат.На статистиката ли да вярва човек или на очите си в магазина.Всичко било овладяно ама май не е.

66

дядо йоцо гледа

преди 1 година

До Анонимен----сухото мляко от какво се прави, бре?

65

Анонимен

преди 1 година

И как в България един кашвакал е по скъп от същия в Германия.Странна работа а и не спират да растат цените.Чиста спекула си е в България.Тежка зима ще е май.

64

Анонимен

преди 1 година

Разходите за изхранването на двуногите "животните" скочили двойно. Отдавна в България се използва сухо мляко внос за производство на млечни продукти.