66

Анонимен

преди 1 година

До Въвеждам таван Хубаво е, че признаваш с примера си, че Газпром и Русия действат от позицията на монополист. Нещо, което в страни като България не е резултат от естествено развитие на пазара, за което така са се загрижили русофилчетата, а от точно обратното - яко подкупи, за да останат руснаците монополисти.

65

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 66 "До 58 облягат се на фактите на лобистите." В Германия (за щастие, все още и в България) всеки е свободен да представи факти. Проблемът на антиваксърите е, че те си служат не с факти, а с лъжи, понякога откровени, понякога прикрити (но винаги разобличавани, стигне ли се до проверката им). Затова и вие повтаряте такива, дори след като са опровергани хиляди пъти - наясно сте, че лъжете, но имате мотив. Затова и оплакванията ви за това, че не ви толерират, са окровено лицемерие.

64

ЕС СИВ

преди 1 година

Тия "взимопомощни" стратегии със картелите, плановата икономика и таваните на цените не ги ли отричаха до скоро нашите нови 'побратими' от запада?

63

Въвеждам таван

преди 1 година

Слагам таван на водата 20 лева на месец и 15 лева на месец за тока! - ЕС ме вдъхнови! - както пише един 'посветен' "възползвам се от правото си при какви условия ще търгувам" !

62

ПО аналогия

преди 1 година

Я на запад да прокарат и един таван на собствеността - едно 200 000 евро като за начало да кажем?

61

до гея от ЕС

преди 1 година

До Анонимен: "ЕС се възползва от правото си да определи при какви условия ще търгува" - Я се пробвай и ти на пазара да те видим с какво ще си допълзиш до къщи :):) - да провериш идеята на практика в 'контролирана среда' ха ха ха!

60

Малиии

преди 1 година

Аз за такива принципи в "свободната" търговия и конкурентния пазар не бях чел. Ама явно щото съм учил в УНСС. В харвард (след про100 Киро няма как да сложа главно Х) явно на друго ги учат.

59

Анонимен

преди 1 година

До 58 облягат се на фактите на лобистите. Прегледано какво е говорил здравният министър преди 1 година и сега. Даже вчера беше гост в едно предаване по ZDF и след поредните говорения за продукти на пфейзър - ваксини и други противовирусни препарати , журналистът го попита ,защо им правите постоянно реклама.направп не изкефи как почна да заеква и да се оправдава с отговора си. Даже имаше заглавия във вестниците как по негово предложение лекарите ще получават по 15? на предписана опаковка паксло

58

Анонимен

преди 1 година

Аз предлагам таван на заплатите в ЕК, да кажем 3 000 Евро. Много ми се вижда но от мен да мине!

57

Анонимен

преди 1 година

Реципрочно, основен закон на пазара е, че всяко волунтаристично ограничаване на цената на стоката води до изчезването на тази стока от пазара.

56

Браво

преди 1 година

Добро начало. Ще го направят 50 евро, после 25 евро и накрая - 10 евро. Следва таван за нефта и т.н. И бензинът в ЕС ще се върне на цени от 1 евро. Ура!

55

Анонимен

преди 1 година

До то същото бе! Мне, не е "същото". ЕС не "плаши" никого. ЕС се възползва от правото си да определи при какви условия ще търгува с Русия. :)))) Впрочем, въпросното решение има за цел да спре пробиви точно през такива страни като България, водени от платени руски кукли като Радев. Няма да има рубли срещу продаване на националния интерес, колкото и да му се иска на Фатмо.

54

Анонимен

преди 1 година

Реципрочно в случая е когато сложиш минимална цена на газа, т.е. Русия слага минимална цена на газа 180 евро и гледай тогава сеир, след като сега плащат по 300 дали няма да питат като съдрани, ама може ли на минималната да ни го продавате и в рубли ще го купуваме!

53

то същото бе!

преди 1 година

До Анонимен: "Не можеш да плашиш с нещо, което вече си направил" - то важи и за ЕС гейовете. Плашат за несъществуващи вече доставки. :):)

52

И накрая -

преди 1 година

за 1/5 от цената - 1/5 от обема! Честно!

51

ХА ХА ХА!

преди 1 година

А не беше ли по-лесно да не купуват? или както се заканиха да си намерят други доствчици? ИЛИ не е толкова лесно все пак?

50

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 58 В Германия никой на никого не "слага етикети". Там се облягат на фактите. Ако си лъжец, те посочват като лъжец и елиминират възможността да разпространяваш лъжи. Знам, че на лъжците това не им харесва и се оплакват, но какво да се прави, в нормалните държави лъжата не е добре дошла. А германците са ДОСТА по-способни да мислят от повечето нации.

49

Реципрочно

преди 1 година

Руснаците готвят таван на доставките при таван на цените.

48

Анонимен

преди 1 година

До 56 в Германия ако си против официалната линия ти слагат определени и етикет примери много. Ако си против ваксините и мерките ти си: корона лъжец, алтернaтивно мислещ, десен екстремист, фен на теория на конспирацията,и още, ако кажеш нещо против Украйна ти си: руски ***, разбирач на Путин, кремълски ***. Така се натрапва на обществото да не мислят ,а им се дава готово смляна информация.и дотука за прехвалени ти демократични доводи

47

Анонимен

преди 1 година

От което следва, че ние газ с Газпром няма да можем да се договорираме, защото газа който ще трябва да ни продава Русия трябва да е на цена помалка или равна на 50 евро, а тя изрично е казала, че трябва да действат пазарните принципи, а не административните. Гледай ги тарикатите от ЕС, които ще купуват втеченен газ от американците на 120 евро, а ще искат от Русия да им го продава на 50. Русофобията е тежко психично заболяване водещо до деградация на личноста!