48

до Реален случай

преди 1 година

Друг реален случай. Не много едър, но все пак солиден бг земевладелец отива да договаря условия за лизинг за нова техника. Обаче не му харесват вноските и какво прави? Отива и взима под наем от комшията. А догодина какво? Или сега да мине, пък догодина ще го мислим - зеро предприемачество.

47

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 55 Оооох, пак ли с опорката "Русия е само жертва, други са виновни, че оттам само мизерия и зло излиза"? П.С. Номера не минава вече.

46

чудо за три дни

преди 1 година

е нали кико каза че стимулира българската продукция и във веригите тя ше се продава , кво стана ?

45

МНОГО ДОБРЕ

преди 1 година

След като разрешавате да печелят само хората с търговско , правно , и финансово образование - ще бъде така ! Докато ни управляват висшисти - ще бъде така . Учи не за да работиш а за да печелиш пари ! И го правят .

44

Анонимен

преди 1 година

"Руският комунизъм, насаден насила, отврати хората от всичко." - да.. Мантрата за руския комунизъм, дето обаче се управлява от калмики, грузинци, казаци, укри и дето свали руските царе. Забавно е че по време на руския комунизъм са избити над 20 милиона руснака. Същия този комунизъм дето го създаде калмика с немски корени Ленин и дето се доразви при грузинеца Сталин с любезното съдействие на САЩ и Англия.

43

Реален случай

преди 1 година

Както каза една земеделска министърка на един едър земеделски производител като тоя дето реве колко са му малки субсидиите по повод на предстояща проверка от хора на ЕК на инвестициите му: "и моля те не идвай на срещата с Майбаха". Това е реален случай, не е виц, а аз бях лично свидетел :))))

42

Анонимен

преди 1 година

До НРБ "За да влезе БГ в ЕС бяха унищожени.... лозята (бяхме втори след Франция), за да не сме им конкуренти!" Жалки лъжи. Лозята в България бяха запуснати, защото след падането на режима на Живков, хората масово се юрнаха да си възстановяват земите, но нямаха нито възможности, нито намерение на първо време да ги гледат като лозя. Това беше причината за западането на лозарството в България. От САПАРД ЕС финансира съживяването на сектора, който в момента е в ОТЛИЧНО състояние.

41

Анонимен

преди 1 година

Факт е, че в Е.С. всички получават по-високи субсидии от българите и че няма начин да произвеждаш същото качество стока и да я продаваш на същата или по-ниска цена. Забавно е като видя как разни хора още чакат златния дъжд от Е.С. Няма лошо, чакайте, те и Гърция, Хърватия, Словакия и Прибалтийците също чакат средната класа да забогатее и то от преди нас, ама резултатите ги виждаме, заем след заем, никва индустрия и някъв кръг от богопомазани, които си раздават проектите още преди да са обявени.

40

Анонимен

преди 1 година

33 години съсипване на българското земеделие. ТКЗС-то никога няма да се върне, защита за българския производител никога няма да има.

39

Стига вече

преди 1 година

Сега и бостанджиите ревнаха. Всички искат високи цени и им пречи вносът. То не бяха зърнари, не бяха овощари... този път вносът е от страна членка на ЕС, не от Украйна. Какъв е пак проблемът? Интересно защо спекулата и инфлацията у нас са толкова високи. Нека всеки сам да си отговори!

38

ДО 21

преди 1 година

До ГРАД КОЗЛОДУЙ,така ще да е,демократите са виновни,а народът дето краде,лъже ,пръста си не е мръднал няма вина,нали,добре,че света ви хрантути,иначе ако зависехте от това дето "изработвате"ще умрете от глад за една седмица.па-ра-зи-ти и не-щаст-ници сте,нищо друго

37

НРБ

преди 1 година

Пояснение за не искащите да разберат. За да влезе БГ в ЕС бяха унищожени зеленчукопроизводството, овощарството, лозята (бяхме втори след Франция), за да не сме им конкуренти! Бяха затворени 4 реактора в АЕЦ, за да не сме им конкуренти! Беше нарязано въоръжението, за да не сме независими!!! Мантрата свободен пазар не съществува !!!

36

Анонимен

преди 1 година

"60-90г. България е икономически и военно непроходим гигант с 1 милион мъже армия ----///---- Ти питал ли си ги тия мъже дали им се воюва за чалмата на Людмила Живкова и пурите на мъжа и - *** Славков?" - В колко войни сме участвали в този период? Никой не е припарвал до границата дори. Страх лозе пази, а сега 95% от населението хвърля зарове и си избира дали да сме колония на САЩ или Русия.

35

Анонимен

преди 1 година

До НРБ "Бай Ламби, те лошите комунисти го бяха измислили кооперирането и се казваше ТКЗС." Ц, кооперирането не са го измислили комунистите под каквато и да било форма. Комунистите измислиха гаврата НАСИЛА да накарат някой да се кооперира, а пък ако много се опъваше го пращаха в Белене, а земята му си я присвояваха другарете "на полза роду" Е тва беше чисто комунистическо "изобретение".

34

Зозо

преди 1 година

Тоя си е сложил субсидията в джоба и му дреме на шмайзера дали ще продаде и една диня. Ако продаде му е бонус. Знам ги тези "производители". Ай сиктир!!! Да сади слънчоглед другата година - ама иска работа, в Гърция не расте като тук. Олиото е скъпо...

33

Анонимен

преди 1 година

До НРБ "Ако беше така защо на запад селяните получават субсидии за всичко а тук няма" Къде "тук" няма? Вие си нямате представа какви гигантски средства се изливат в българското земеделие по европейски програми. :)))

32

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 36 "Ти май не разбра основното в статията - На Гърция за дини се дават в пъти повече субсидии от колкото на българите " Това е основното, което АВТОРЪТ на статията иска да ни каже :))), но всъщност в статията има друга информация, която разкрива някои "подробности": какво става с разликата от 30 стотинки изкупна цена и цената на пазарите? И за нея ли "гърците" са виновни? И защо тия "засегнати производители" не кажат колко е изкупната цена на гръцките дини, а само говорят мъгляво?

31

НРБ

преди 1 година

До 32. Няма такова нещо като "Търсенето и предлагането определят цената и пазара". Ако беше така защо на запад селяните получават субсидии за всичко а тук няма. В този случай как да са нашите конкурентни на техните? Жалко, че са ви промили до такава степен...

30

Анонимен

преди 1 година

"Всяка година се провеждат семинари и разяснителни кампании относно европейското финансиране" - Ти май не разбра основното в статията - На Гърция за дини се дават в пъти повече субсидии от колкото на българите и това е предпоставка за НЕлоялна конкуренция и ни държи колония на онези, които уж трябваше да изравним по стандарт на живот. Или на нас трябва да се увеличат парите или на гърците трябва да се намалят за да бъдем равни. Иначе няма съюз, а див комунизъм лансиращ определени народи.

29

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 1 година

НРБ точно ВЯРНО ФАКТ е написаното от ВАС