48

Анонимен

преди 2 години

Ottoman empire

47

Анонимен

преди 2 години

Кюрдистан също е добър вариант за име. Даже ще се радва на по-голяма международна подкрепа.

46

Пич

преди 2 години

Хайде и тия почнаха като холандците, пардон нидерландците :) Много ми е интересно как ще го произнасят англоговорящите това Türkiye.

45

Анонимен

преди 2 години

Какво тюркско минало имате, бе? Ако не беше Ататюрк още щяхте да си душите задниците по 5 пъти на ден в джамиите и да ядете с пръсти. А той даже не и турчин. Албанец е. Учи в Битоля. Само откачалки по тая страна на картата. Да не си мислиш, че съм сляп и не ви гледам лятото с бохчите как се прибирате по родните места? Две седмици щракане с пръсти и айде кръгом към Германия да чистим тоалетни. Нещастници. Тюрки се кръстете ако щете - на ПЛЕМЕТО. Защото точно такива сте. Диваци от племе!

44

Анонимен

преди 2 години

Да са мислили навремето, вече е късно за промени.

43

Анонимен

преди 2 години

Турция трябва да докаже че е единствен наследник на тюрките а а там са половината народи в СССР и Китай и Европа.

42

Анонимен

преди 2 години

Тука е много спорно защото унгарци са съшо към унгро-финските народи и тогава тюрките са унгри. Прабългарите също са към унгро-финска група но не са тюрки а древни перси освен ако и тюрките не са прабългари. А турците са потурчили доста бг момчетта и момичета с отвличания и кръвен данък но това е много покъсно.

41

шуменец

преди 2 години

А ние защо не помислим и ние да осъвременим името си на Булгарие?

40

Анонимен

преди 2 години

Пак ще им викат Пуйка за по-лесно.

39

Анонимен

преди 2 години

Идеята не е лоша, англо-саксонците ще приемат новото изписване, ама да не се залъгват турците, защото пак ще го четат и изговарят като пуйка.

38

До 36

преди 2 години

Ако живееш в силистренско,търговищко..може да си от турските народи но таканаречените "прабългари* по насам не са и стигнали

37

Out of the Closet

преди 2 години

Чужденците които са идвали в България казват BulgairiaМоже би заради многото тоалетни по гарите и спирките

36

до Тюркие

преди 2 години

Нещо си се объркал Хасане, нямаме нищо общо с анадолските кoзeeбци.

35

Тюркие

преди 2 години

Тюркие е добро име, ние също сме от тюркските народи и така съседите ни и ние ще се чувстваме по-близо и ще делим общото си тюркско минало.

34

До моника

преди 2 години

Правилно!Даже от хилядолетия допреди 100 години не е било нарицателното от гърците България а са си били хилядолетните провинции Тракия,Мизия и Македония!За първи път се споменава българи от византийците през 354г ..но винаги земята се е наричал Тракия на народа живял по тези земи

33

Анонимен

преди 2 години

Някой англичани и до ден днешен казват на Иран, Персия, та *** трудно ще ги откажат да им викат Търки (Пуйка).

32

моника бонева

преди 2 години

До аз ще им върви повече на късмет!Не е съвсем така,че нищо няма да промени. Психология! Името се отразява на живота на човека, дори съдбата на държавата може да измени промяна на името и!Ако си смените името и живота ви може коренно да се измени Не случайно моряците са суеверни и никога не променят имената на корабите При тях това не е на късмет смяна на името!Но за хората и държавите за фирми и др наименования има огромно значение кое ще е късметлийско. Псевдоним си избират и артисти, певци.

31

Сашо

преди 2 години

Аз отдавна се чудя, защо не сложим и ние букви от кирилицата, примерно Bulгаriя

30

Анонимен

преди 2 години

23: ти нормален ли си? Как си бил част от империята им, изнасилвания, палеже, използвали са ни за разплод и за данъци, да им даваме кръвен данък и подобни. Ти не знаеш историята и дано да е научиш един ден.

29

От 29

преди 2 години

*Бyлгаристан