27

Анонимен

преди 2 години

Подозренията ми се оправдаха.Вещица Мика се прави на ощипана. Оказва се, че освен, че е изваден стажът по категория, извадено е образованието, забравили сте да извадите майчинството и болничните и може би ще трябва пенсионерите да плащат на държавата , че я построиха, че вие я окрадохте, ***.Изваден ми е 16 годишен стаж.За да може неуките и проститие, мързеливите и връзкарите, да получават пенсии по-високи от образованите.Как се компенсира недоверие! Ето това е средно -СРЕДЕн пръст!

26

Анонимен

преди 2 години

Прави неква балъщина, а после се чуди как да компенсира... Типичен представител на "умните и красивите"... Подозирам, че още няколко месеца с тия и новият лаф ще бъде "Никога повече умни и красиви на власт!"

25

Анонимен

преди 2 години

Да върнат старата добавка от 120 лева и тогава ще се види , че няма нито една намалена пенсия. Математически пенсията не може да е по-ниска, но намалената с 60 лева добавка ощетява 700- 800 хиляди пенсионери. Хората възприемат пенсията и добавката като пенсия, а не като нещо от два компонента.

24

Добавките

преди 2 години

Са порочна практика. Както и индексацията по швейцарското правило. Пенсите трябва автоматично да се преизчислявят според СОД на всеки три месеца, както се преизчисляват депутатските заплати. Коефициентът за стаж трябва да е поне 1.5, за да може пенсията да бъде 60% от средната заплата на всеки.

23

Анонимен

преди 2 години

Ако сте сериозни ще разберете, че е прав. Правете разлика между пенсия и ДОБАВКА. Пенсиите са увеличени, но добавката намалена с 60 лева, и от там за доста хора спора от двете суми е по-малък от това дето са получили декември.

22

Анонимен

преди 2 години

Как учител със заплата 200 лева преди години и учител сега със заплата 2000 лева получават съотвено 380 лева и 1400 лева пенсии.Кой е виновен???Решете този проблем!!! Това важи за всички професии. Поискайте помощ от Университета в Харвадрд да пресметне коефициента, с който да се осъвременят пенсиите.На следващите избори нулева избирателна активност - 0, 0000001.Да гласуват "БИЗНЕСМЕНИТЕ" СЪС СКЪПИ КОЛИ И ИМОТИ ОТ ОТКРАДНАТИТЕ ЕВРОФОНДОВЕ!!!

21

пенсионер 1

преди 2 години

Мошеници!Това ли е промяната?

20

Анонимен

преди 2 години

абе асенчо мамин златен , нали лошия Бойко беше опоскал хазната , от къде тия милиони и милиарди дето ги вадите ???

19

Анонимен

преди 2 години

Пенсиите са по-високи или същите, но всъщност са по-ниски. Е как тогава са същите или по-високи тоя на луди ли ги прави пенсионерите?.

18

до 12

преди 2 години

Чети бе човек, чети. Пенсията не ти е по-ниска. В твоя случай пенсията ти е увеличена с 26 лева, но добавката е намалена с 60 лева. 60 лева ти вземат от добавката, дават ти 26 увеличение на пенсията. Но на практика получаваш 34 по-малко , защото 60 /намалени/ минус 26 /увеличение/ е равно на 34 по-малка сума. Това не го обясниха и не трябваше да го допускат, там им е грешката и дано я оправят през февруари.

17

До 11

преди 2 години

На кой му дреме. Важното е да нямам такса превалутиране.

16

МАРКО ПОЛОВ

преди 2 години

ТОА ДА НЕ СЕ ЗАИГРАВА ПОВЕЧЕ С МАГАРЕТО, ЧЕ ОЧИТЕ МУ ЩЕ ИЗПАДНАТ.

15

Анонимен

преди 2 години

А някой ще ме подсети ли дали това не го съдеха в Англия?

14

Анонимен

преди 2 години

Аз имам подадено заявление за преизчисляване на пенсията от м. Май 2021. Още някой стажант се мотае и не е готово. Срокът е 4 месеца, но на тия от НОИ не им дpeмe!

13

Анонимен

преди 2 години

Ако направите добавка за да компенсирате пенсионерите пак ще влезете в капан. Трябва основната пенсия да се индексира за всички години. Така тя ще е база за бъдещи увеличения иначе с добавка ще трябва да прилагате добавка на добавката. Който ви предлага добавка иска да ви създаде проблем . Махайте го веднага, той е провокатор.

12

Анонимен

преди 2 години

Лъже мpъcтникa, моята е с 34 лв по-ниска спрямо декември!

11

Анонимен

преди 2 години

Крият че ако влезем в еврозоната България ще трябва да плаща и пенсиите в Гърция и Германия а те са задлъжнели рекордно. Само на болници в ЕС България дължи вече 1 милярд евро.

10

Анонимен

преди 2 години

Герберите управляващи НОИ ви саботират. Те нарочно не са индексирали пенсиите за 2017, 2018 и 2019 година за да има поне 300 000 с по-малки пенсии.

9

Анонимен

преди 2 години

Тия добавки са до юни, но те още сега са изядени от хиперинфлац ията. Ами след юни нови заеми и или още хиперинфлация. Вносната инфлация от еврото е много висока а те искат да ни вкарат и в еврозона с планини от дългове на Германия и Гърция.

8

Анонимен

преди 2 години

Взехте ЧЕТИРИ милиарда - хайде, гушнете си ги и дим да ви НЯМА! Отлетете си барабар с Ким Мун-Чо към Северна Корея или Сибир, там отдавна не са яли прясно коМУНьоидно месце!