203

До 230

преди 2 години

"...И от къде сте сигурни че имало " обезглавени ченгета"..." - След като сме сигурни че героя-мъченик Джордж Флойд беше зверски убит от америкън полис, логично е да не подлагаме на съмнение Обезглавените Ченгета. Имам лошото предчувствие че всички Русофоби са некви сиганье или в най-добрия случай турци :))

202

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

Страната повече от век се управлява със сталино-хрухщевски-брежневски методи.Алчна и беспросветна върхушка е заграбила всички икономически и административни постове. Отгоре на това стотици паметници, и имена на селища възхваляват тази върхушка.Какво може да се очаква след всичко това?Мирни протести с песни и танци на народите?

201

Тоя Боби голям

преди 2 години

Мисля, че трябва да пратим Боби в Казахстан, така като му чета мозъчните пръдни мисля че ако вземе да ги разправя толкова ще разсмее обстановката, че ще спрат да се бият и ще се приберат по добовете! Привижда му се рероризъм, трябва му подалия оставка да остане на власт, нищо, че може парламента да насрочи избори, понеже можеш да метнеш БТР на поле с парашут естествено, че можеш да го метнеш в град то разлика няма. Разбирач велик, всичко знае. Да вземем да го направим управляващ да се посмеем!

200

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

До Труе сториКазахстан - огромна и богата страна.Минималната заплата под 100долара.Извън излъсканата столица , на името на владетеля на страната, цари мизерия и нищета.Новото поколение, израсноло с интернет и смартфони, видя че другаде живеят по-различно. И те искат да живеят по-добре. Съвсем нормално.Имат право да получат това което им се полага.Убитите, грабежите и насилието са обикновени спътници на тези събития.Но фараоните се правят че не виждат.

199

до 232

преди 2 години

Ами те си ходеха с пушки. Има клипове на които се вижда как пристига кола и от нея вадят огнестрелно оръжие, което се раздава. Само, че оръжие се дава не като пуканки на всеки слещнат, а на предварително организирани за това хора.... имаше и джипове преоборудвани като джихад мобилите. Нали се сещаш, че това не става за един час на занятие по трудово обучение...

198

Telegram

преди 2 години

В Telegram са качени десетки клипове, в които се виждат въоръжени с автомати и снайпери, добре екипирани "мирни" демонстранти. Стрелят по цивилни, по невъоръжени, по линейки, грабят банки, палят болници и учреждения, държат жени и деца, като заложници и жив щит. По либерал-демократ-терор телевизията, няма да покажат реалността. Унищожението на прозападните терористи продължава. Хаосът, нищетата и терорът са предотвратени. Мир и свобода за Казахстан.

197

Труе стори

преди 2 години

Ислямско-американска държава в Афганистан, която беше създадена, тренирана и въоръжена с оръжие за над 40млрд.$, след "изтеглянето" на пиндосите, сега започва да се отблагодарява на демократ-либералите. Терорът, зверствата, безчинствата, сеенето на смърт, палежите, обезглавяванията, стрелбата по линейки, избиването на цивилни, познати демократични методи, както в Сирия, Йемен, Ирак, Либия, Окраина....Казахстан е свободен и ще живее в мир.

196

Анонимен

преди 2 години

Който е тръгнал с танкове ( чужди и свои) срещу народа си бел ден не е видял, казахите дано победят и да си върнат държавата!

195

Дрът Пърч

преди 2 години

Газ, Гориво, Електричество - все ограничени ресурси при които реална конкуренция няма. Колкото ти кажат - толкова плащаш, или не ползваш. С това вдигане на цените, просто олигарсите по света ще станат още по-богати (чудя им се защо им е ама айде), а останалите - по-бедни. Историята ни учи че подобни ситуации водят до революции, в които олигарсите се свалят и после сменят.

194

Анонимен

преди 2 години

До БобиДа бе всички знаем какво стана, Токайев уволни Назарбаев, после целия му кабинет напусна и накрая той подаде оставка. След което остана на власт и в момента управлява защото обяви извънредна ситуация и взе в ръце армията и полицията. Щото след като подаде оставка излезе по телевизията да обяснява как е помолил за помощ да дойдат руските танкове. Само ти май не слушаш! Хората искат като Афганистанската пионка да се натоварят всичките номенклатурчици на един самолет и да се разкарат!

193

Анонимен

преди 2 години

Някои казват, че ставащото в казахстан е ислямски тероризъм и приличало на случилото се в афганистан миналата есен! Сега да питам ЯСНО:- ЗАЩО ВИЕ РУСОФИЛИТЕ ДО ЕДИН АДМИРИРАХТЕ ПОБЕДАТА НА ТАЛИБАНИТЕ ТОГАВА, А СЕГА РЕВЕТЕ С ЦЯЛО ГЪРЛО СРЕЩУ ТЯХ? И от къде сте сигурни че имало " обезглавени ченгета", като никой канал не е дал ДОКАЗАТЕЛСТВА за това, а само манипулативни твърдения! Как така сега вярвате на " западни медии", а за афганистан не им вярва те!?! С двойният ви аршин ВИЕ сте манипулирани!

192

Анонимен

преди 2 години

До Боби - Кажи го това на Руснаците, че са парашутисти, щото кацнаха баш на летището. Щото не знам дали си на ясно ама БТР с парашут не можеш да го метнеш. Там не са спец части за тайна мисия, не знам какви екшъни си гледал. Там пратиха редовни войски с танкове и бронирана техника да се бият срещу хора с ножове. И тук Вова ще действа като в Чечня. Пращаш танковете, избиваш 200 000 цивилни докато не клекнат, щото с пушката за глигани на дедо срещу танкове е трудно, и слагаш твой човек на власт.

191

баба мара

преди 2 години

как се стигна ами с ам помощ първо наблюдавахме щурма на капитолия къдетоубиха пенсиониран служител от ввс след това се загрижиха за украина напуснахаафганистан и оставиха населението там на произвола на талибаните убиха с изкинтелект двама висши кадри на иран и сега казахстан а между тях се наврявируса и ваксините кое не е ясно

190

1

преди 2 години

Тия ме кефят, хич не си поплюват, няма хъка мъка. Мирни протести, а?! де да бяхме и ние като тях.

189

Диктатор

преди 2 години

В Москва построиха най-голямата джамия в Европа! Нима някой очаква в Казахстан да пеят коледни песни вместо да крещят алах акбар??

188

Анонимен

преди 2 години

В коментарите на комунистите все им се привижда Сорос, САЩ и евреи, когато някоя бивша съветска република реши да разчисти старата номенклатура. Ако беше САЩ, евреи или Сорос, тия протестиращите нямаше да ходят с кухненски ножове, а с пушки. Все едно сте проспали последните 25г какво се случи в близкия изток. Тук ситуацията, е че на хората им омръзна да газят в петрол и да са бедни. Те това е. И никой не обяснява чий го дири руския цар Вова да праща военни в Казахстан "да пази държавни цели"

187

Анонимен

преди 2 години

Тиранията никъде не я обичат.

186

Хайде и у нас така

преди 2 години

Хората да се вдигнат на бунт срещу ВИСОКИТЕ цени на газ, горива, електричество, градският транспорт поскъпва, еко чипове по колите, зоните разширени, хляба килограма вече по 2-4 евро ... Банките с нови такси и отрицателни лихви ограбват хората. ТРЯБВА МЕТЕЖ и битка за оцеляване на обикновените хора.

185

Анонимен

преди 2 години

До Боби- ако искаш да свалиш власта и сътрудничиш на власта нещо не си разбрал цялата идея на мероприятието. Ако нямаха армия и силно въоръжена охрана протестиращите щяха отдавна да са изклали правителството. Понеже не могат да стигнат до тях затова колят тези, които ги пазят. Това откакто свят светува е било така. И понеже този гняв няма лидер в Казахстан за да застанат зад него застават зад религията. Ако имаха водач щяха да викат "Давай Пешо" не "Алах е велик" ама си нямат Пешо и затова Алах

184

Анонимен

преди 2 години

тоя па що са палили коли и летището ща са палили- що им епричернело и що ония с кастите са стреляли одгоре на сичкото на цени и на глад. абе вие комунистете сичките сте въргтоглави па и алчни и жал немате бе.