53

Риби-риби

преди 2 години

1+1 60 кв в Гент Белгия-120к в евро(перфектен готов за нанасяне) -наем-доход 1200 Е./м. В София цените на ново в добри квартали са подобни,но дохода е 400Е.....

52

Балончев

преди 2 години

Идааааа, пук, пук, пук......!

51

до тоя с 3-те жилища

преди 2 години

Тогава данъка трябва да е прогресивен за всяко следващо жилище в СЪЩИЯ град. Така става ли?

50

Скотове

преди 2 години

До Анонимен 61 Оскотяли сме до такава степен, че вече не правим разлика. Не си лош, пращам ти виртуална прегръдка.

49

Анонимен

преди 2 години

Това е умишлено икономическо поробване повтарящо се на период 15 20 години. Печатане на пари и ниски лихви после евтини жилищни кредити ,после яко набълбукване с кредити ,после инфлация ,после вдигане на лихвите,после рев и сополи .

48

Защо така?

преди 2 години

Конфискуваните жилища на Митьо Очите дъълго не ги купиха. И там ли балона бум? Или само бум?

47

Анонимен

преди 2 години

Цените ще се покачват заради няколко фактора - много пари без покритие, липса на инвестиционни опции и алчността идваща от съвремения манталитет. Може да спрат да се покачват, ако се случи катаклизъм и има изтрезняване. Или решите да изгоните от държавата (че и от Европа) тези, които сътвориха това. Те имат ясна етно-религиозна принадлежност и лесно ще се досетите кои са те.

46

Поздрави от Грамада

преди 2 години

В София интернета е спънат какъвто и пакет да си вземеш всичко идва от един централен "кабел" за цяла София.В градове като Благоевград и Шумен е реално нета е в пъти по силен дори и на стандартен пакет. Данните и параметрите на хартия и екрана са едно дефакто е друго.Няма смисъл да се гъчкат всички у Шоплука друго си е да кодиш с гледка гора и писта или море друго е да не може да дишаш в некоя люлинска панелка с мухъл...

45

Анонимен

преди 2 години

Това няма да продължава вечно. Към края на цикъла е

44

Анонимен

преди 2 години

Имотите поскъпват, инфлация голяма а наемите падат. Балон няма нали?

43

до Антрополог

преди 2 години

Обясни го на оня с 3-те жилища, дето живее в чужбина и се прибира за 1-2 месеца.

42

Анонимен

преди 2 години

Себестойност 500? на м2 а после искат по 2хил. е това ще е ден до пладне и после ще има ой и въй

41

Антрополог

преди 2 години

Данъците за имот скочиха с 50% ,населението се топи ,работата от дома е продоктивна и икономична идея ,която ще остане и след пандемията така ИТ та и други ще могат да работят от спокойната и чиста провинция-наемите на офиси и апартаменти за служители в големите мръсни градове няма да се качват.В смисъл инвистицията в имот е ок за инвистиция в имот който живееш, но ако имота не се ползвае разход ако сметнем амортизацията данъци или квартиранти криптокопачи (тока),сутеньори или наркопласьори .

40

Решението до 47

преди 2 години

За хора в твоята ситуация - електронно заявление, с давност да речем 1 година, чрез което заявяаш, че живееш в това жилише. Няма да имаш право да заявяваш второ жилище за живеене. Разбирай го годишно потвърждение за постоянен адрес. Това само като идея, имплементацията и подробностите са друг въпрос. Изберете ме за управляващ и ще го измисля докрай, никой няма да бъде тормозен, не ми е това идеята.

39

Анонимен

преди 2 години

Балона е факт но ще го разберете когато ви изпука в задниците.

38

Анонимен

преди 2 години

доста голям балон се оформя но брокерите и строителите постоянно се опитват с приказки и платени публикации да подколаждат цените. Разбира се че те имат изгода от това. През 2008 година те също говореха за постоянно покачване на цените пък после всичко се срина.

37

Ромско е бъдещето!

преди 2 години

Дали има или няма хора, Компирката иска от държавата по апартамент, за всяко от двайсетте и деца. И като толкова си могат българите, други идват - не е за първи път!

36

Решението до 43

преди 2 години

Разбирам те. Изложих основната идея на проектозакона. Естествено, ще има алиниеи и подточки с изключния за строители, срокове за колко време може да е празно жилището и тем подобни подробности. Начин има, акъл трябва. Харвардците да си напънат мозъка, може и нещо смислено да родят.

35

морски

преди 2 години

Относително е съотношението светещите-несветещи лампи/прозорци вечер. Някои от светещите са включени от доверени хора, наглеждащи необитаемото жилище.

34

Анонимен

преди 2 години

2008-a цена на кв.м в софия беше 1200 евро. После дойде кризата и сега 14г по късно е 1500 евро. Само дето за тоя период заплатите се удвоиха. Ако е балон е най-смотания балон някога. Факта, е че просто цените са по-високи отколкото на българина му се дават. Никой не може да ме убеди, че за 60кв в Подуяне 65000 евро е много скъпо. Да за ремонт е ама брата си го взе на 1500лв заплата. Дава 490лв за ипотека 30г. Вярно, че живя при нашите 5г за да спести за 15% от сделката а не да тегли втори кред.