45

DevilishSoul

преди 16 години

Ако спам защитата на днес бг не ми беше затрила втория пост, щеше да ви е ясно,ч е аз не плюя FlexCube, а го споменавам в контекста на друга публикация в интернет, по-скоро като версия за проблемите на въпросната банка! Освен това нека не бъдем тесногледи - проблемът не е толкова в това дали един софт е добър или лош, а колко добре организирано се прави прехода към него! нещата опират повече до електронната администрация на банката, отколкото до тва Български, патагонски, китайски, индийски или американски софт е въведен! Колкото до примера с IBM точно, да- те имат развойни звена не само в Индия, а и в Китай и Нова Зенландия, само че там с еработи по стандартите на IBM! И ако те започнат да се преиначават, се случва това, което се случи с поделението им за PC -та! Става Lenovo, Menovo... или нам какво си... Не споменавайте компании като IBM, когато става дума за България:) Доста сме далеч от техните стандарти:) Колкото до 43, хайде, Иванчо обясни ми, какво би станало, ако имаш фирма и разплащателните и сметки от години са в ***, която временно е в невъзможност да извършва плащания? Твоите партьори как ще се чувстват, а ти самия как ще се чувстваш?

44

vlojitel

преди 16 години

Нали до 25 000 лв влоговете във всички банки са гарантирани от държавата с гаранционен фонд, така мисля че беше!

43

Иванчо

преди 16 години

Не мога да повярвам, че сте толкова некомпетентни!! Наистина си струва да се прави Бизнес в България, з да може да се експлоатрат наивни хора като вас!! Ще продължаваме да печелим все повече на гърба на вас - наивници, а за *** никой няма притеснения, освен безработни майки и вложители на дребно! Благодаря за вниманието!

42

Професорът

преди 16 години

Всички плюят по новата банкова с-***, че не били мигрирали като хората, че не работела ... Хайде сега се сетете какво се случи с другите БГ банки, които мигрираха към I-Flex ?! Не работеха по месец. В буквалният смисъл на думата. А 6 месеца по-късно работеха на тефтер ... Да не говорим за отчетността към БНБ. А някои от тези банки дори и сега имат проблеми (година и половина след миграцията им към I-Flex) - работното им време започва от 16.00. Та пак си помислете дали *** функционира. А че има някакви проблемчета (забавено обслужване на клиенти и др.) са бели кахъри. Важното е че банковата с-*** функционира и клиентите се обслужват. Моето скромно мнение, е че до месец, най-много два, нещата ще се нормализират. Со здраве :)))

41

Реалист

преди 16 години

Абе хора, стига сте писали неща, от които си нямате на идея...Какво от това, че FlexCube е индийски софтуер? Имате ли си на идея, че на всички софтуерни гиганти (Microsoft, IBM, Oracle и много други) ОСНОВНИЯТ им център на разработка е точно в Индия. Освен това FlexCube е една от най-популярните банкови системи в света и се ползва в много по-големи банки от тези в БГ. НЕ казвам, че тази система е най-удобната за ползване! Може и в много отношения да е дърво, но все пак се е доказала и точно затова според мен от банката са решили да я закупят - и аз да бях на тяхно място, сигурно щях да заложа на по-сигурното. И между другото, повярвайте ми, не биха си позволили такава инвестиция, ако са очаквали да фалират:)А това, че за момента има проблеми с миграцията, не е толкова страшно - ще ги оправят до някоя и друга седмица (често срещано е при такива мащабни миграции да се случват такива проблеми). Макар, че наистина е ДРАЗНЕЩО и определено не е хубаво , че го допускат. Издразних се и преди 1-2 месеца като ходих да ми сменяват картата с нова с чип - организацията им беше зле. Но въпреки всичко си останах техен клиент и нямам намерение (поне засега де, да не се заричам чак толкова) да си тегля парите от там.Не знам кой точно (и с каква цел) е пуснал тези слухове, но е грешно да се правят аналози със ситуацията преди 12 години. Тогава нещата бяха много по-различни. А в ситуация като сегашната най-важно е човек да разсъждава трезво, а да не се панира, понеже ако се панира, тогава е по-голяма вероятността да вземе грешни решения.Ако допуснем, че *** ще изгърми, това ще е лошо не само за тези, които имат влогове там, но и за всички българи (не ми се обяснява в подробности защо). Слуховете сигурно ще окажат известен негативен ефект в/у ***, но едва ли ще се стигне до фалит - все пак има много мерки, които могат да бъдат взети, за да се предотврати това (които преди 12 години са били невъзможни).

40

Петров

преди 16 години

Кажете ми само как трябва да се чувства човек,чиято фирма работи с *** и всички финанси са му там?! Как би могъл да си спокоен като имаш в разплащателна сметка над 250 000 лева и всички работници и служители зависят от теб? Ами ако утре кажат от *** ,че не могат да пускат преводи и ни отложат плащанията за неопределено време? Каква нервна система трябва да имаш? И защо точно сега сменят системата на онлайн банкирането?

39

преди 16 години

мерси за отговора! май решението е да емигрирам там и да възползУвам от благата им хахаха

38

от бранша

преди 16 години

пак тестчета и хуморески...

37

от бранша

преди 16 години

не, туристе, няма да може да се възползваш от по-добрите им лихви, защото никоя чужда банка няма да ти приеме обезпечението в България. Не си мисли, че си единственият, дето е забелязал. В други държави в ЕС лихвите по ипотечните кредити стигат и до 2% - но за обезпечение - ипотекиран апартамент - пак там.

36

Клиент

преди 16 години

Абе, незнам дали са пред фалит или не, ама вчера имаха сериозен срив в системата в един от клоновете си и направо беше страшен хаос. Освен това никой не си направи труда да се извини на клиентите, които висяха там повече от час с надеждата, че системата ще тръгне! И ако на това му викате качествено обслужване!!! Единственото хубаво на тази банка е работното време. Вечер работят до 19 часа, т.е. на хората не им се налага да бягат от работа за да си свършат работата. Но вчера наистина ме разочароваха много с поведението си!

35

преди 16 години

привет, явно тук има хора от ббранша, та имам едно въпросче към по запознатите. малко инфо - по празниците и аз бях до Гърция, там си говорих с местн и и захванахме темата данъци, такси и разбира се лихви. лихви по кредит до 5000 евро в не знам си коя банка се движи м/у 3,8 и 4,5++ %. ето го и въпроса: възможно ли е аз като гражданин на ЕУ да се възползвам от много по-добрите условия в Гърция и да кандидатствам за кредит, също така как може банката да се увери, че аз ще бъда изряден платец! очаквам отговори! :)

34

DevilishSoul

преди 16 години

ДнесБг, не трийте информационните източници, защото те ни застраховат, че не ставаме източник на слухове, а просто цитираме чужди публикации, без да коментираме тяхната достоверност:) Добрият тон винаги изисква споменаване на използваните източници и литература:) НАЛИ?:)

33

DevilishSoul

преди 16 години

Информационният им отдел явно е с по три виши образования...

32

преди 16 години

точно така, Едва ли някой ще позволи парите на "другарите" да изчезнат :)

31

DevilishSoul

преди 16 години

Първа инвестиционна банка вече няколко дни ни къса нервите и ни губи времето с гениалния индийски продукт FlexCube. Иначе уважаваната от нас банка с която работим от години реши да мигрира към тази система, в което няма нищо лошо, стига да не е на гърба на клиентите. Някой технически корифей в *** инсталира, конфигурира и мигрира системата в реално време, което затрудни изцяло ежедневните ни е-банкови операции.Като изключим, че изглежда ужасно и е частично непреведена, системата е напълно непригодна за работа. Дълго време ни отне да разберем, че вече не се използва префикс BG в IBAN-a на сметките. Превеждането на суми към наши контрагенти се оказа мисията невъзможна. Полето Описание при Извлечения по сметки вече никак не е описателно и не може да се добие никаква представа за извършената транзакция. Интерфейсът на системата е далеч от съвременните тенденции за лесно използване (user frendly).Тия явно много са закъсали, щом си купуват индийски софт...

30

случайно минаващ

преди 16 години

За да научите КАКВО представлява първа инвестиционна банка,трябва да тръгнете от извора ! Това първо! И второ КОЙ я създаде! А сюблимният момент е -парите с какъв произход са!

29

DevilishSoul

преди 16 години

Флекс-кюб? Тва да не е новата им чат програма за обедната почивка?

28

минаващ

преди 16 години

Инсталирали са нов софтуер и имат проблеми с демо версията флекс кюб.

27

DevilishSoul

преди 16 години

Тя една банка ако се влияе толкова лесно от слухове, не еникаква банка а квартален лихвар! Ако със слухове можеш да "фалираш" банка, май "буркан-банк" е най - сигурната ... И без това лихвите по влоговете са смешно ниски и реално масовия българин търси банки само за кредити... Я си гледайте малко повече собствените интереси и по-малко банковия "патриотизъм":)

26

преди 16 години

Думата буквално /от турски/ означава фойерверк, а преносния и смисъл /както в случая/ е лъжа, блъф.