50

Градове на бъдещето

преди 2 години

Еко и зелени всеки себе уважаващ се човек трябва да поддържа градина с растения за храна и за красота. Няма нищо срамно човек да е селянин. В САШ например краварите тоест каубоите са издигнати в култ и в много холивудски филми. Така че Българино гордей се че си селянин. Бъдещето на България е земеделието и животновъдството това е истинската икономика върху която трябва да се гради и крепи държавата.

49

Анонимен

преди 2 години

Някогашните селяни сега са заселени в центъра на софия и се имат за граждани, но в същото време са пълни с комплекси. Да и това дължим на комунизма. За това сега така злобеят така комплексирано. Идете във всеки голям град в ЕС. На много местаще видите че има клубове на градските градниари в заделени за целта площи.

48

Анонимен

преди 2 години

А пред министерството, нама ли да спретнат една градина с чушки и тикви, терен бол??

47

Анонимен

преди 2 години

Имам мъжко прасе за разплод,ще го разхождам днес по икиндия в Борисовата градина.Който желае да заповяда.

46

пенсионер

преди 2 години

Съседите ми в Лозенец пък са против такива работи. Всяка година си взимам малко сукалче да гледам на балкона, а те ми се оплакват, че им мирише. След това като го коля пред блока всички искат по парче...

45

Поклон пред тях

преди 2 години

Това се нарича зелен и екологичен град на бъдещето. Трябва да искат веднага европейски субсидии за градско земеделие. Чудесно е дано се развие още повече тази инициатива.

44

aa1830

преди 2 години

Човек може да излезе от селото, но селото от човек никога!

43

Браво няма лошо

преди 2 години

Само добро е това! Дано повече квартали по градовете станат такива. България е селска държава и земеделието ще издигне икономиката и стандарта на живот в Държавата ни. В това трябва да се инвестира. Всичко друго е ала бала. Няма нищо срамно човек да е селянин напротив достойна, отговорна и за уважение професия и начин на живот.

42

Анонимен

преди 2 години

Продавате си къщите,нивите отивате в София и си търсите пак селския живот.

41

Млад и женствен

преди 2 години

Я се връщайте на село бе, ще ми самите чушки и домати в София. В магазина няма ли?

40

Анонимен

преди 2 години

Виждам такива градинки и в централните части на София Това обаче,което ми прави впечатление ,е че се използват грозни подръчни материали,счупени пластмасови кофи,ръждясала тел изобщо доста грозновати градинки.Ако са направени красиво,няма лошо.Повечето обаче не радват окото.

39

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 46. Никой не ти говори за кокошки прасета и крави. Между градина и стопански двор има разлика, която ти изглежда не правиш. Изглежда като тук селянина да си ти.

38

Анонимен

преди 2 години

Селяните нахлуха в големите градове и резултата е виден. Аз ако отида например в Ню Йорк, дали ще ми разрешат да гледам кокошки прасета между къщите им, а и някой домат, корнишон и каквото се сетя да бучна и да си отглеждам, а и кошери може ли??

37

Рашко

преди 2 години

Чакаме пролетта и ви налазваме да бирем на свобода. Моля да има марулки и зелен лук. Щом е на общината терена начи село може да си бере

36

Анонимен

преди 2 години

Може да изкараш селянина от селото, но селото от селянина - не.

35

Анонимен

преди 2 години

Разорете Витошка и насадете картофи. Граждани...

34

Анонимен

преди 2 години

Как поливат тези юнаци? На бас че черпят безплатна вода от питейния водопровод, милите "градски" градинари.

33

Анонимен

преди 2 години

Ясно, София план се занимават с незаконни дейности, още малко ще почнат да картират къде в отредените за СТРОИТЕЛСТВО имоти почвата е най-подходяща за оран.

32

Задължителен

преди 2 години

И аз имах градинка там, но поради невъзможност да я поддържам се отказах. Хората са много приятни и е страхотно да се отдадеш на такива дейности събота и неделя(че и през седмицата). За всички, които казват че мястото на такива градинки не е в града, явно не са излизали от България и не знаят какво е по света. В Германия е пълно с такива малки градини с къщички около градовете, в Барселона има такива градини в самия град. Дано успеят да направят повече в София.

31

Киро нетолерантното

преди 2 години

Световната практика е да управляваш собствеността си, както желаеш - покривна градина с кошери, например. Въпросните "граждани" са превзели чужд имот без да имат каквото и да било право за това. Не разбирам защо инспектората не ги е глобил досега и не ги е накарал да възстановят заграбения чужд терен в първоначалния му вид. И тука мирише на корупция.