45

maskitepomagali

преди 2 години

Маските помагали - колкото помага да се пазиш от комари с оградна мрежа.А когато пръднете в асансьора маските през които пръднята минава (бикини/слипове, чорапогащи, термични долни ***, панталони, палта) помагат ли да я спрат или тези наоколо почват да се оглеждат...

44

Red pill

преди 2 години

Маските са единственото нещо, което до този момент е вършило работа, защото задържат слюнките на заразените да не се пръскат наоколо. Трябва да си с половин мозък, за да не разбираш това. Друг е въпросът любимата ни СЗО защо за кратко (докато щатите опоскваха пратките с маски) опитваше да убеди хората, че маската не е важно средство срещу вирусно заболяване на дихателните пътища с пандемичен характер, пренасяно по въздушно-капков път. Ама вие пак им имайте доверие.

43

До Обективен

преди 2 години

Аз затова и не слагам маска щото не знам как се слага и маха правилно.

42

Анонимен

преди 2 години

Разбира се, че маските са за носене в помещения на закрито. Евентуално сред тълпа от много хора на открито, но там може и шлем. На закрито основен източник на заразяване е фината "мъгла" от издишвани "изпарения", а на открито- само капки от слюнка на говорещ, който се намира срещу вас. Разстоянието м/у непознати трябва да е 2-3 м.

41

Анонимен

преди 2 години

До оня с гилотината в ника Пише се цензОр. Гледайте ръсенето на "брилянтни" мисли по форумите поне да ви помогне да си подобрите правописа.

40

Факт

преди 2 години

Някои все още не схващат, че маската пази главно другите и доста по-малко носещия маската. Това ви го казват от началото на епидемията, но така и не го схванахте. Проблемът е, че повечето заразоразпространители не знаят, че са такива и безконтролно разпространяват вируса мислейки, че са здрави.

39

Анонимен

преди 2 години

В медицината 100% не съществува. Нито има 100% ефективна ваксина , нито има 100% ефективно лекарство. Нито 100% гаранция след операция. Това да не ти е бойлер, че искаш гаранция.

38

QRS

преди 2 години

Тия на бай *** не ги разправяйте - не минават. Той знае повече от въпросните учени-мучени и признава само ракията, сланината и чесъна. Ваксини-максини, петжи, деенката - всичко е да го следят като ходи до външния кендзеф. За това има телефон за 500 лв ама се реди в Била да си плати водата на Изипей гишето - щото е много умен.

37

Анонимен

преди 2 години

Ваксината НЕ дава и 50% гаранция... Но няма да го признаят.

36

Дедо

преди 2 години

Ами , тогава щом имам с маска над 50% защита .......като си купя маска в плика заедно с маската искам да има зелено сертификатче !!! А онези химии ......налЕ ))))

35

Анонимен

преди 2 години

Потрайте само две седмици да изправим кривата и махаме мерките. Ваксинирайте се една доза от васкината-чудо на 70% и махаме мерките. Сега се ваксинирайте с две дози на 80% и махаме мерките. Още малко остана- три дози, 90% ваксинирани и махаме мерките. А сега да върнем мерките обратно.

34

Анонимен

преди 2 години

Обикновено маската я нося за кратко - например, преди да вляза в супермаркета и после я махам вкъщи, след като си измия ръцете. Принципно маска може да махна с неизмити ръце, само ако ще я хвърля веднага и няма да ми се наложи да слагам пак маска докато не си измия ръцете.

33

_

преди 2 години

Първо "Проучване: Не ваксините, а маските предпазват на 100% от COVID-19", а после "Тази мярка намалява заболеваемостта с 53%." Ния, логиката?

32

Айдееее

преди 2 години

Почнаха да обясняват как може да има проблеми. Някои ваксани вече започват да имат проблеми със здравето? Щото около мене.. има някои оплакванки вече. Аз за това ви казвам да изчакате, вие не. Юриш да се бодем, защото сме по прогресивни. *** много сте прогресивни, Нема що

31

Анонимен

преди 2 години

От маските има смисъл само да не ти се изкашля някой в лицето или евентуално ако говори по силно да ти прати някоя по-голяма капка и опасността е само ако е заразен. Лекарите в операционните носят маски защото може да се инфектира отвореното тяло. Хората по улиците не са упоени пациенти с разрязана кожа. Болните хора ако носят маски така си връщат инфекцията в тялото, а тялото се опитва да се изчисти от това като изхвърля частиците. Ако някой е болен трябва да стои далеч и без маска.

30

Анонимен

преди 2 години

Хайде умници те кажат че това не е вярно,! Маските помагаттттт разбрахте ли вече.

29

Анонимен

преди 2 години

До 6. Циркът ще настане като те сложат на кислороден апарат в болницата.

28

Обективен

преди 2 години

Май трябва да има специални уроци за онези 80% как се слага и маха маска и кога да я слагат и махат. Така и не се научиха, да не пипат маската, докато не са си измили ръцете. Маската се слага с чисти ръце и се маха с чисти тъце. Прoсто е. Направо се удивлявам, ч е има още от онези 80%, които смятат, че маските са развъдник на вируси.

27

Анонимен

преди 2 години

Предлагам направо кисли или шлемове да носим за по сигурно )

26

Анонимен

преди 2 години

Група английски учени са доказали, че голяма част от хората вярват на нещо ако са им казали, че група от учени са правили проучване по въпроса.